Blogoverzicht

Review Asics Gel Nimbus 26

maart, 2024

Jullie herkennen vast dat gevoel; je trekt de doos van je nieuwe hardloopschoenen open en je hebt ze voor het eerst in je handen… In mijn geval zat er een paar Asics Gel Nimbus 26 in, precies in de week dat mijn oude paar aan vervanging toe was. Ik loop al jaren op deze neutrale schoen, dus de keuze voor deze opvolger in rij was snel gemaakt.

Hey medelopers,

Ik ben Chris Heemskerk en ben 45 jaar. In het dagelijks leven "ren" ik op mijn werk, in en om Vakgarage Bodegraven waar ik me bezig hou met de in- en verkoop van auto’s.

Wekelijks loop ik zo'n 2 a 3 keer. Elke woensdagochtend stipt om 07:00u met een groep vrienden; de ‘Early Birds’↓. 

ASICS Gel Nimbus 26 review | He medelopers

Op de vrijdag- en zondagochtend loop ik zelf of met mijn gezin.  Ik ben goed voor zo'n 35 tot 40 kilometer per week, altijd op een verharde weg.

Zo’n 15 jaar geleden ben ik begonnen met hardlopen. Het eerste rondje liep ik op oude Asics van een vriend. Enthousiast over mijn nieuwe hobby, liep ik een paar dagen later met nieuwe Brooks hardloopschoenen onder mijn armen de Hardloopwinkel Bodegraven uit.

Ik heb hier 2 jaar naar tevredenheid op gelopen, maar Asics bleef toch maar in mijn hoofd spoken. Na mijn Brooks kocht ik dan ‘eindelijk’ de Asics Gel Nimbus 15. Een fijne, neutrale hardloopschoen.

Nog steeds loop ik op dit model (Nimbus). Tegenwoordig verslijt ik één paar per jaar.  Ik heb er dan zo’n 800 tot 1.000km opzitten.

 

Eerste indruk ASICS Gel Nimbus 26 review

Het is februari 2024, tijd voor mijn jaarlijkse nieuwe paar. En laat dat nou precies samenvallen met de release van de Nimbus 26. Wat een cadeautje!

Ik open de doos en de schoenen springen er bijna vanzelf uit. Ook deze keer heb ik weer voor een felle kleur gekozen; geel / zwart dit keer. Over smaak valt niet te twisten, maar dat vind ik nou eenmaal mooi.

ASICS gel Nimbus 26 | Eerste indruk

Net als de 25 heeft deze 26 een ander design dan de voorgaande modellen. Ik moest behoorlijk wennen aan dit design en dan met name die "ducktail" aan de achterzijde. In mijn optiek voldeed het oude model prima. Maar goed, daar is vast goed over nagedacht.

ASICS gel Nimbus 26 | Eerste indruk_2

Vanaf de Nimbus 25 ben ik overigens een half maatje groter gegaan; ze vallen wat kleiner. Na een duurloop zetten bij veel mensen de voeten behoorlijk uit, dus een beetje extra ruimte kan geen kwaad.

De schoenen voelen lekker licht, flexibel en duurzaam. Ik krijg meteen zin om ze aan te trekken en doe dat dan ook direct. Net als altijd ervaar ik dat wauw gevoel; “fits like a glove” zou een bekende acteur zeggen.

 

De Nimbus 26 inlopen

Tijd om naar buiten te gaan. Op mijn eigen manier train ik momenteel langere afstanden voor #demooiste; de marathon van Rotterdam. Ik besluit echter om mijn nieuwe schoenen in te lopen met een run van 5 kilometer op asfalt. De eerste stappen zijn een feit. Zit het tussen m’n oren of lijkt de landing meer hoorbaar? Of ligt dit misschien aan de anders vormgegeven zool?

Zoals altijd krijg ik met nieuwe schoenen na een kilometer of 5 een tintelend gevoel in mijn voetkussens onder mijn voorvoet. Ondanks dat, loop ik toch lekker en besluit ter plekke om mijn afstand te vergroten. Na 11 kilometer kom ik weer thuis.

Ik merk dat mijn spieren de nieuwe demping moeten verwerken, omdat ik iets later een beetje spierpijn ervaar. Ook dit heb ik altijd met een nieuw paar schoenen.

ASICS Gel Nimbus 26 | Inlopen

 

Nimbus 26 ingelopen

Na drie keer lopen in anderhalve week heb ik zo’n 37 kilometer met de schoenen gelopen.

Pas nu gaan de schoenen echt helemaal lekker zitten. Mijn spieren zijn gewend aan de demping, en het tintelen van mijn voetkussen wordt ook minder.

ASICS Gel Nimbus 26 | Ingelopen

Het valt me op dat de waterafstotendheid van de 26 net zo slecht (lees eigenlijk helemaal niet) is als de 25. Wanneer ik over een natte ondergrond loop, om plassen heen, krijg ik na verloop van tijd toch natte voeten. Iets wat ik me bij de oude Nimbus schoenen, dus tot de 25, niet kan herinneren.

Bijkomend nadeel is dat de neus van mijn mooie, nieuwe schoenen al na de eerste run erg vuil is geworden. Toch jammer!

 

De duurtest van de Nimbus 26

Zoals jullie hebben kunnen lezen train ik momenteel voor #demooiste; althans, dat is wat ze zeggen; de Marathon van Rotterdam! Dus na deze anderhalve week is het de hoogste tijd om weer een langere run te maken. Het is een mooie, windstille zaterdag. Ik had een halve marathon in gedachten, echter loop ik heerlijk. De schoenen zitten top dus besluit ik dat ik minimaal 26.6 wil lopen, de afstand die ik enkele weken geleden op m’n oude schoenen liep. Dit keer ben ik beter voorbereid en heb ik een banaan en water mee. Uiteindelijk weet ik ook nog mijn grens te verleggen en loop ik 30 kilometer!

Op de gebruikelijke spierpijn in de bovenbenen na, heb ik nergens last van. Toen ik later op die dag nog wat ging wandelen op een ouder model Nimbus merkte ik direct op dat m’n voeten inderdaad behoorlijk uitgezet waren. Ik ben daarom blij met het advies van Frank(ie) om een halve maat groter te nemen.

ASICS Gel Nimbus 26 | Duurtest

 

Geschikt voor alle omstandigheden

Na dit weekend was het tijd om te gaan skiën in plaats van hard te lopen. Normaal gesproken neem ik mijn schoenen niet mee op wintersport, maar gezien de sneeuwverwachting niet zo best is gaan ze dit keer toch mee. Ik heb daar 2 maal 6 kilometer gelopen. Ook een lichte klim gaat goed met de Nimbus 26. En gelukkig konden we ook nog volop skiën ;-)

 

1e 35+ kilometer loop op Nimbus 26

Het is inmiddels maart en ik loop nu precies een maand op mijn nieuwe schoenen. Na mijn 15 kilometer van vandaag, staat de stand nu op 123 kilometer.

Terugkijkend kan ik zeggen dat het model me wederom bevalt. Ik durf het daarom aan om deze week 35,5 km te gaan lopen. Iets wat ik nog nooit eerder heb gedaan.

Het is zover. Na uren op mijn nieuwe schoenen is het gelukt! Zonder klachten of bijzonderheden. Ik ben enorm blij met de schoenen, ze zitten als gegoten.

ASICS Gel Nimbus 26 | Duurtest_2

Rotterdam Marathon

Mijn doel voor dit jaar... De marathon lopen! Iets wat ik stiekem al jaren wil, iets wat al jaren op mijn bucketlist staat te staan, maar om wat voor reden dan ook altijd voor me uit heb geschoven. Tot nu.

De marathon lopen dus. 42,195 km rennen. Zwaar? Klopt! Maar niet zo zwaar als elke dag leven met een slopende ziekte. En je bucketlist moeten afstrepen omdat het echt niet meer kan.

In dit geval betreft dat mijn vriend en hardloopmaat, welke getroffen is door ALS. Een ziekte waarbij het niet slechts 1 dag 'zwaar' is (waar ik ook nog zelf voor kies), maar waarbij elke dag zwaarder is dan de dag ervoor. Waarbij hardlopen geen optie meer is.

Toen de inschrijving van #demooiste werd geopend, twijfelde ik dit jaar dan ook geen seconde. Op 14 april sta ik aan de start van de marathon van Rotterdam! Een behoorlijke uitdaging die ik met enorm veel plezier ga ervaren. En ik móet en zal hem uitlopen. Voor ALS. Want de Stichting ALS wil ik hier graag aan koppelen.

Stichting ALS Nederland | Meer informatie

Hardlopen voor stichting ALS

Mijn (hardloop)kameraad zal dit helaas niet meer meemaken. Op maandag 26 februari 2024 is hij overleden aan de gevolgen van de vreselijke ziekte ALS; binnen 12 maanden nadat hij dit aan ons vertelde.

Het is een fijne gedachte dat hij heeft kunnen zien dat het streefbedrag binnen 22 uur behaald is én in het weekend voor zijn overlijden heeft kunnen zien dat er al €10.000,- op de teller stond!

Omdat deze ziekte nog steeds niet te genezen is, maar de recente onderzoeken wel hoopgevend zijn, blijven de ‘lijnen’ open tót het moment dat ik over de Coolsingel loop… Rennen jullie met me mee, of doneren jullie liever via:

Help mee en doneer: Go Fund Me

ASICS Gel Nimbus 26 | + 250 km gelopen

Duurtest Nimbus 26 +250 km gelopen

10-4-2024

Ik heb nu 278 kilometer op de Nimbus 26 gelopen, ik ben er klaar voor! Klaar voor de marathon van Rotterdam!

Over 4 dagen sta ik op de Coolsingel! De laatste week heb ik mijn rondes verkleind en vandaag, woensdag 10 april, m'n laatste run gelopen samen met Frankie & Martijn.

Ik ben nog steeds erg blij met de Nimbus 26. Ik merk wel dat ik iets meer tijd zou moeten nemen om de schoenen goed/juist aan te trekken/strikken. Door mijn haastige gedrag krijg ik nu soms een schurend gevoel op de wreef.

Overigens kunnen jullie tot het moment dat ik over de finish ren (of kruip) blijven doneren. De teller is inmiddels de 14.000,- EURO gepasseerd! Bedankt aan iedereen die mij en daar dus Stichting ALS mee steunen.

Zie ik jullie zondag ergens langs het parcours?

 

Conclusie ASICS GEL NIMBUS 26

De ASICS GEL NIMBUS 26 is een zeer comfortabele hardloopschoen en zeker een waardige opvolger van zijn voorganger de Nimbus 25. Ja het is steeds wennen als er een nieuwe versie Nimbus komt maar...man wat hebben ze weer een geweldige schoen weten te maken. Extreem veel comfort en lekker veel demping, de schoen 'fits like a glove' en staat zijn mannentje op verschillende ondergronden.

Wat is er goed aan de ASICS Gel Nimbus 26?

✅️ pretige neutrale hardloopschoen
✅️ comfortabele en fijn aanvoelende materialen
✅️ mooi design en flitsende kleuren, levert ook positieve reacties op
✅️ pasvorm is subliem
✅️ perfect voor lange duurlopen

Wat is er minder goed aan de ASICS Gel Nimbus 26?

❌️ op geen enkele manier waterafstotend
❌️ harde/hoorbare landing bij de 1e kilometers
❌️ neus wordt snel vuil
❌️ de hak/hiel verdikking vind ik persoonlijk niet fraai

Met sportieve groet,

Chris

 

Vragen?

    Bel met de webshop klantenservice

    App met de webshop klantenservice

    webshop@dehardloopwinkel.nl

 

Populairste reviews

Review Brooks Glycerin GTS 21

De Brooks Glycerin 21 GTS is een fijne update ten opzichte van versie 20. Versie 21 heeft wederom een ruime pasvorm voor de wat bredere voeten en heeft weer wat meer demping in de...

Review Brooks Glycerin 21

Een fijne schoen, die mooi in lijn ligt met zijn voorganger. Fantastisch voor de lange duurlopen op een rustig tempo. Ik verwacht net als z’n voorganger dat ook deze veel kilometers gaa…

Review Brooks Ghost Max

Daar waar ik eigenlijk een liefhebber ben van een wat directere schoen, een schoen waarbij ik goed contact heb met de ondergrond, ben ik blij verrast van dit model met de toch wel dikkere…

Review Asics Gel Nimbus 26

Ik open de doos en de schoenen springen er bijna vanzelf uit. Ook deze keer heb ik weer voor een felle kleur gekozen; geel / zwart dit keer. Over smaak valt niet te twisten...

Review New Balance 1080 V13 vs V10

"Ontdek waarom de NEW BALANCE 1080 V13 met zijn ongelooflijk comfort en lichte gewicht een 'wauw'-gevoel oproept bij het aantrekken, en waarom deze schoen een opvallende...

Review Asics GT 2000 12

De schoenzool van de GT 2000 12 is wat hoger en het lijkt zachter geworden te zijn. De hielkap is ook een stuk hoger geworden. Hij ziet er verder wel comfortabel uit dus ben benieuwd hoe …

Review Brooks Beast GTS 23

"Ik heb nu ongeveer 250 – 300 km op de Brooks Beast 23 GTS gelopen en ze voelen als pantoffels." Voor mij is dit de perfecte schoen.

Review Mizuno Wave Horizon 6

Een bredere schoen met rekbare stof is bij mij dus noodzakelijk. En dat heeft deze schoen! Ik voel direct dat ik meer ruimte heb bij de breedte van mijn voet. 

Review Brooks Glycerin 20

Een lange duurloop lopen. Ja, wat moet ik hier nog over zeggen. De Brooks Glycerin 20 neutrale hardloop schoen is super voor die lange duurloop, ik ben helemaal in mijn element!

Review Hoka Clifton 9

Toen de schoen pas was uitgekomen heb ik ze al een aantal keer hele dagen gedragen in de winkel. Toen was ik al positief verrast. Wat voelden ze al super zacht en licht aan!

Review Brooks Ghost 15

De Brooks Ghost 15 hardloopschoenen blijven lekker licht voelen tijdens een kortere duurloop, waardoor ik merk dat ik deze duurlopen iets harder zou kunnen gaan dan normaal!

New Balance 860 V13 review

Bij het aantrekken van de schoen valt meteen op hoe zacht en soepel de schoen om de voet sluit. Je voet zakt als het ware iets in de tussenzool, waardoor je gelijk het stabiele gevoel kan…

Review Saucony Endorphin Elite

"Wat de reden ook is ik maak met speels gemak de ruim 21km vol en in beide tempo’s voelt deze Carbon wedstrijd schoen geweldig"

Review Saucony Ride 16

Het uiterlijk doet me wel heel erg denken aan de Nike Pegasus, qua pasvorm en loopgevoel ontlopen die twee elkaar niet heel veel. Zoek je een alternatief, zoek niet verder...

Review Hoka Arahi 6

En dan voel je heel goed dat er een serieuze laag dempfoam onder je voeten zit en krijg je direct zin om deze laag eens flink op zijn sodemieter te geven. Iets wat goed moet lukken met mi…

Review Hoka Bondi 8

Ik zou mezelf omschrijven als een lichte, neutrale hardloopster met een vrij hoge pas in de benen en de geweldige demping van de Hoka Bondi lijkt niet anders te doen dan dit te stimuleren…

Review Mizuno Wave Rider 27

Die bergen waren een makkie voor deze schoenen. Vanaf het eerste moment liepen deze nieuwe schoenen heerlijk! Uitstekende pasvorm en goede demping.

 

Review New Balance 880 V13

De achterkant van de hak is iets afgeschuind. Daardoor is het net of je iets naar achteren helt. Dat is wel even wennen, maar absoluut niet vervelend...

Review Saucony Triumph 20

Meteen bij het aantrekken van de schoen voel iets wat lekker aansluit. Je krijgt het idee dat je voet vacuüm gezogen wordt in de schoen. Een erg lekker gevoel. Het idee dat je...

Review Asics GT 2000 11

"Net als de looks. Het uiterlijk knalt je tegemoet. Letterlijk alle kleuren zijn aanwezig. Vind ik het mooi? Ach...ze zien er grappig uit. Heb al veel complimenten erover gehad."

Review Garmin Forerunner 255

"Na tijden wisselvallig te trainen, heeft dit horloge me geholpen om de juiste regelmaat te vinden in mijn trainingen en mijn voortgang inzichtelijk te maken" aldus tester Thijs.

Review Asics Gel Nimbus 25

"Na het aantrekken zit de schoen dan ook als gegoten, door het soepele bovenwerk zit de schoen perfect om de voet. De demping is gelijk sterk aanwezig."

Review Odlo zeroweight hardloopjack

"Ik had altijd van die hardloopjasjes die kraakten en alle kanten op bewogen met lopen en wind. Dat is met dit Odlo zeroweight jack niet het geval" Lees de review van Bas nu!

Review Incylence hardloopsokken

Incylence hardloopsokken zijn zeer functionele sokken met een eigentijds en hip design. Lees meer over de ervaringen van onze doorgewinterde tester.

Review Saucony Endorphin shift

De Saucony Endorphin Shift is een zeer stabiele hardloopcshoen met een dikke zool en een speciale manier van afwikkelen. Lees hier de eerlijke review van Eva

Review New Balance 860 V11

New Balance 860V11 een stabiele antipronatie hardloopschoen, getest door een doorgewinterde hardlopert. Wil je meer weten over de ervaring van Tom met de New Balance 860V11? 

Review New Balance 1080 V11

Een nieuw paar New Balance 1080 testen en ook nog eens op de foto met Femke Bol! Wat een droombaan heb ik toch. Lees snel verder voor mijn review over deze neutrale alleskunner.

Review Brooks Adrenaline GTS 23

Bij het aantrekken van deze nieuwe Brooks Adrenaline GTS 23 loopschoen voelt het dan ook direct comfortabel aan. De schoen sluit mooi aan en de hielkap is wat zachter, aldus tester Joland…

Bekijk de eerlijke Brooks Glycerin GTS 19 review

De Glycerin GTS 19 getest door onze eigen Frankie. Voor het eerst is de Glycerin in een ondersteunende (antipronatie) variant op de markt. Frankie heeft hem uitvoerig gestest.

Review Odlo Ceramicool socks

Odlo Ceramicool sokken,  Ceramicool is een bekende technologie van Odlo die je warm en comfortabel houdt. Lees hier de bevindingen van Obbe.

Review Craft CTM Ultra

De Craft CTM ULTRA neutrale hardloospschoen, een nieuwkomer in het veld. Hoe zou een ervaren marathon loopster deze schoen beoordelen? Lees snel verder.

Schrijf je in voor hardloop updatesSchrijf je in voor hardloop updates

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Klanten beoordelen ons met een 9,2