Blogoverzicht

Brooks Glycerin 18 review

Afscheid nemen van mijn oude schoenen was een dingetje. Na een lange periode van ziek zijn en intensieve herstelperiode heb ik het hardlopen maar weer langzaam opgepakt. De allereerste kilometers begonnen op mijn oude schoenen, de Brooks Glycerin 15.

Ja, dat is een oude schoen……..

Maar hij zit altijd zo lekker en vertrouwd, daarom deze eerste onwennige kilometers met mijn oude vertrouwde hardloopschoenen. Al snel was het duidelijk dat het hardlopen weer zo goed ging dat een vervangend model aangekocht moest worden, deze zolen waren toch écht versleten.

Brooks Glycerin 18 op de brug

 

Welke hardloopschoen kiezen?

Nadat ik jaren op de Asics gel GT2000, en vele voorgangers, heb gelopen ben ik na vele blessures overgestapt naar een neutrale schoen. Ook door het aanmeten van een steunzool moest ik overstappen van een anti-pronatie schoen met ondersteuning naar neutrale hardloopschoenen.

Het is na wikken en wegen, en veel passen, de Brooks Glycerin geworden.

Brooks Glycerin 18 en Carola

Nu liep ik, voor mijn ziekte, alweer een paar jaar naar volle tevredendheid op deze Glycerin. En ook nu is het wederom de voor mij vertrouwde Glycerin geworden, maar dan het nieuwere model de Glycerin 18 in mooie zwarte met oranje accenten. Ik vond én vind de Glycerin altijd een hele fijne, stevige schoen die gewoon perfect bij mijn voeten past!

Brooks Glycerin 18 review

 

Het eerste rondje:

Ken je dat? Je trekt je nieuwe schoenen aan en voelt direct dat dit weleens de juiste schoen kan zijn. Zodra ik in mijn schoenen stap voor het eerste rondje voel ik direct dat de schoen heel fijn om mijn voet zit. Het bovenwerk is soepel en luchtig, de hielkap stevig en goed aansluitend en ondersteunend.

Meestal zijn de veters de eerste keren wat kort als de schoenen nieuw zijn, maar nu kan ik er zelfs een fijn knoopje in maken. Dit kan komen doordat ik wat hoger in de schoen sta door de steunzolen, maar dat is bij de Glycerin dus geen enkel probleem. 

De schoenen zitten direct heel comfortabel en ik begin te begrijpen dat lopers zeggen dat je schoenen als pantoffeltjes moeten zitten. Vanaf de eerste meters voel ik dat de schoen stevigheid biedt, hij wikkelt lekker af en stimuleert een goede afwikkeling.

Ik ben een haklander en voor mij werkt deze schoen goed. Ook als je een middenvoets lander bent zou je heel goed op deze schoen kunnen lopen schat ik in. De demping is heerlijk, niet te zacht en daardoor gaat het lopen erg soepel. Daarnaast is de schoen heel stabiel en geeft goede steun.

 

Geniet van de natuur om je heen

Het is prachtig weer en de schoenen zitten zo lekker dat ik ook uitgebreid om me heen kan kijken. Wat kun je dan genieten van de natuur om je heen!

Brooks Glycerin 18 sfeer boten

Brooks Glycerin 18 sfeer brug

Brooks Glycerin 18 sfeer riet

 

Brooks Glycerin 18 blijft stevig aanvoelen

De schoenen blijven lekker stevig aanvoelen als ik over asfalt ga, een stukje stoep pak en over de fietspaden loop. Ik loop in een duurloop tempo langs het water, de haven, een smal paadje en de boomkwekerijen.  Al snel ben ik kilometers verder en is het eindpunt alweer in zicht.

Wat een fijne schoenen zijn dit weer! ja hoor dit is weer een blijvertje!

Brooks Glycerin 18 weiland

 

Welke maat moet ik nemen?

Ik ben uitgegaan van de maten in mijn oude schoenen. Zelf hou ik ervan om wat ruimte aan de  voorkant van mijn tenen te hebben. Om zeker te weten of de maat nog steeds goed is heb ik wel eerst advies gevraagd en op de site van Harloopaanbiedingen.nl het online maatadvies gedaan. Dit werkte voor mij heel makkelijk.

 

De maat is verglijkbaar met het vorige model

Het was geen verrassing: ik kon dezelfde maat aanhouden en dat is ruim 1,5 maar groter dan mijn gewone schoenmaat. Normaal heb ik maat 40/41 en nu van hardloopschoen zelfs 42,5.

 

Pluspunten Glycerin 18

✅️ mooie kleur
✅️ pasvorm is goed
✅️ bovenwerk zacht en luchtig
✅️ hielkap stevig en ondersteunend
✅️ goede demping
✅️ lichte schoen

 

De opvolger van de Brooks Glycerin 18 loopschoenen vind je hier:

Ik ben nog steeds fan en blijf bij mijn favoriete schoen van Brooks; de Glycerin 18.

Wij gaan samen weer een aantal fijne kilometers maken en ik ben blij.

Groetjes van Carola

 

Vragen?

    Bel met de webshop klantenservice

    App met de webshop klantenservice

    webshop@dehardloopwinkel.nl

 

Populairste reviews

SAUCONY ENDORPHIN ELITE review

"Wat de reden ook is ik maak met speels gemak de ruim 21km vol en in beide tempo’s voelt deze Carbon wedstrijd schoen geweldig"

NEW BALANCE 860 V13 review

Bij het aantrekken van de schoen valt meteen op hoe zacht en soepel de schoen om de voet sluit. Je voet zakt als het ware iets in de tussenzool, waardoor je gelijk het stabiele gevoel kan…

SAUCONY RIDE 16 review

Het uiterlijk doet me wel heel erg denken aan de Nike Pegasus, qua pasvorm en loopgevoel ontlopen die twee elkaar niet heel veel. Zoek je een alternatief, zoek niet verder...

HOKA ARAHI 6 review

En dan voel je heel goed dat er een serieuze laag dempfoam onder je voeten zit en krijg je direct zin om deze laag eens flink op zijn sodemieter te geven. Iets wat goed moet lukken met mi…

HOKA BONDI 8 review

Ik zou mezelf omschrijven als een lichte, neutrale hardloopster met een vrij hoge pas in de benen en de geweldige demping van de Hoka Bondi lijkt niet anders te doen dan dit te stimuleren…

NEW BALANCE 880 V13 review

De achterkant van de hak is iets afgeschuind. Daardoor is het net of je iets naar achteren helt. Dat is wel even wennen, maar absoluut niet vervelend...

SAUCONY TRIUMPH 20 review

Meteen bij het aantrekken van de schoen voel iets wat lekker aansluit. Je krijgt het idee dat je voet vacuüm gezogen wordt in de schoen. Een erg lekker gevoel. Het idee dat je...

ASICS GT 2000 11 review

"Net als de looks. Het uiterlijk knalt je tegemoet. Letterlijk alle kleuren zijn aanwezig. Vind ik het mooi? Ach...ze zien er grappig uit. Heb al veel complimenten erover gehad."

GARMIN FORERUNNER 255 review

"Na tijden wisselvallig te trainen, heeft dit horloge me geholpen om de juiste regelmaat te vinden in mijn trainingen en mijn voortgang inzichtelijk te maken" aldus tester Thijs.

ASICS GEL NIMBUS 25 review

"Na het aantrekken zit de schoen dan ook als gegoten, door het soepele bovenwerk zit de schoen perfect om de voet. De demping is gelijk sterk aanwezig."

Odlo zeroweight hardloopjack review

"Ik had altijd van die hardloopjasjes die kraakten en alle kanten op bewogen met lopen en wind. Dat is met dit Odlo zeroweight jack niet het geval" Lees de review van Bas nu!

Incylence hardloopsokken review

Incylence hardloopsokken zijn zeer functionele sokken met een eigentijds en hip design. Lees meer over de ervaringen van onze doorgewinterde tester.

Saucony Endorphin shift review

De Saucony Endorphin Shift is een zeer stabiele hardloopcshoen met een dikke zool en een speciale manier van afwikkelen. Lees hier de eerlijke review van Eva

New Balance 860 V11 review

New Balance 860V11 een stabiele antipronatie hardloopschoen, getest door een doorgewinterde hardlopert. Wil je meer weten over de ervaring van Tom met de New Balance 860V11? 

New Balance 1080 V11 review

Een nieuw paar New Balance 1080 testen en ook nog eens op de foto met Femke Bol! Wat een droombaan heb ik toch. Lees snel verder voor mijn review over deze neutrale alleskunner.

BROOKS ADRENALINE GTS 23 review

Bij het aantrekken van deze nieuwe Adrenaline GTS 23 loopschoen voelt het dan ook direct comfortabel aan. De schoen sluit mooi aan en de hielkap is wat zachter, aldus tester Jolanda.

Bekijk de eerlijke Brooks Glycerin GTS 19 review

De Glycerin GTS 19 getest door onze eigen Frankie. Voor het eerst is de Glycerin in een ondersteunende (antipronatie) variant op de markt. Frankie heeft hem uitvoerig gestest.

Review: Odlo Ceramicool Socks

Odlo Ceramicool sokken,  Ceramicool is een bekende technologie van Odlo die je warm en comfortabel houdt. Lees hier de bevindingen van Obbe.

Craft CTM Ultra review

De Craft CTM ULTRA neutrale hardloospschoen, een nieuwkomer in het veld. Hoe zou een ervaren marathon loopster deze schoen beoordelen? Lees snel verder.

Schrijf je in voor hardloop updatesSchrijf je in voor hardloop updates

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Klanten beoordelen ons met een 9,3
Sportieve cookies, DeHardloopwinkel.nl gebruikt ze om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier om jouw instellingen te wijzigen en op te slaan.