Brooks Glycerin 18 review

Brooks Glycerin 18 op de brug

Afscheid nemen van mijn oude schoenen was een dingetje. Na een lange periode van ziek zijn en intensieve herstelperiode heb ik het hardlopen maar weer langzaam opgepakt. De allereerste kilometers begonnen op mijn oude schoenen, de Brooks Glycerin 15.

Ja, dat is een oude schoen……..

Maar hij zit altijd zo lekker en vertrouwd, daarom deze eerste onwennige kilometers met mijn oude vertrouwde hardloopschoenen. Al snel was het duidelijk dat het hardlopen weer zo goed ging dat een vervangend model aangekocht moest worden, deze zolen waren toch écht versleten.

 

Welke hardloopschoen kiezen?

Nadat ik jaren op de Asics gel GT2000, en vele voorgangers, heb gelopen ben ik na vele blessures overgestapt naar een neutrale schoen. Ook door het aanmeten van een steunzool moest ik overstappen van een anti-pronatie schoen met ondersteuning naar neutrale hardloopschoenen.

Het is na wikken en wegen, en veel passen, de Brooks Glycerin geworden.

Brooks Glycerin 18 en Carola

Nu liep ik, voor mijn ziekte, alweer een paar jaar naar volle tevredendheid op deze Glycerin. En ook nu is het wederom de voor mij vertrouwde Glycerin geworden, maar dan het nieuwere model de Glycerin 18 in mooie zwarte met oranje accenten. Ik vond én vind de Glycerin altijd een hele fijne, stevige schoen die gewoon perfect bij mijn voeten past!

Brooks Glycerin 18 review

 

Het eerste rondje:

Ken je dat? Je trekt je nieuwe schoenen aan en voelt direct dat dit weleens de juiste schoen kan zijn. Zodra ik in mijn schoenen stap voor het eerste rondje voel ik direct dat de schoen heel fijn om mijn voet zit. Het bovenwerk is soepel en luchtig, de hielkap stevig en goed aansluitend en ondersteunend.

Meestal zijn de veters de eerste keren wat kort als de schoenen nieuw zijn, maar nu kan ik er zelfs een fijn knoopje in maken. Dit kan komen doordat ik wat hoger in de schoen sta door de steunzolen, maar dat is bij de Glycerin dus geen enkel probleem. 

De schoenen zitten direct heel comfortabel en ik begin te begrijpen dat lopers zeggen dat je schoenen als pantoffeltjes moeten zitten. Vanaf de eerste meters voel ik dat de schoen stevigheid biedt, hij wikkelt lekker af en stimuleert een goede afwikkeling.

Ik ben een haklander en voor mij werkt deze schoen goed. Ook als je een middenvoets lander bent zou je heel goed op deze schoen kunnen lopen schat ik in. De demping is heerlijk, niet te zacht en daardoor gaat het lopen erg soepel. Daarnaast is de schoen heel stabiel en geeft goede steun.

 

Geniet van de natuur om je heen

Het is prachtig weer en de schoenen zitten zo lekker dat ik ook uitgebreid om me heen kan kijken. Wat kun je dan genieten van de natuur om je heen!

Brooks Glycerin 18 sfeer boten

Brooks Glycerin 18 sfeer brug

Brooks Glycerin 18 sfeer riet

 

Brooks Glycerin 18 blijft stevig aanvoelen

De schoenen blijven lekker stevig aanvoelen als ik over asfalt ga, een stukje stoep pak en over de fietspaden loop. Ik loop in een duurloop tempo langs het water, de haven, een smal paadje en de boomkwekerijen.  Al snel ben ik kilometers verder en is het eindpunt alweer in zicht.

Wat een fijne schoenen zijn dit weer! ja hoor dit is weer een blijvertje!

Brooks Glycerin 18 weiland

 

Welke maat moet ik nemen?

Ik ben uitgegaan van de maten in mijn oude schoenen. Zelf hou ik ervan om wat ruimte aan de  voorkant van mijn tenen te hebben. Om zeker te weten of de maat nog steeds goed is heb ik wel eerst advies gevraagd en op de site van Harloopaanbiedingen.nl het online maatadvies gedaan. Dit werkte voor mij heel makkelijk.

 

De maat is verglijkbaar met het vorige model

Het was geen verrassing: ik kon dezelfde maat aanhouden en dat is ruim 1,5 maar groter dan mijn gewone schoenmaat. Normaal heb ik maat 40/41 en nu van hardloopschoen zelfs 42,5.

 

Pluspunten Glycerin 18

✔ mooie kleur
✔ pasvorm is goed
✔ bovenwerk zacht en luchtig
✔ hielkap stevig en ondersteunend
✔ goede demping
✔ lichte schoen

Ik ben nog steeds fan en blijf bij mijn favoriete schoen van Brooks; de Glycerin 18.

Wij gaan samen weer een aantal fijne kilometers maken en ik ben blij.

Groetjes van Carola†

 

Vragen?

    Bel met de webshop klantenservice

    App met de webshop klantenservice

    webshop@dehardloopwinkel.nl

 
Sportieve cookies, DeHardloopwinkel.nl gebruikt ze om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier om jouw instellingen te wijzigen en op te slaan.