Brooks Glycerin 19 review

Review Brooks Glycerin 19 | dehardloopwinkel.nl

 

Even voorstellen

Hoi! Mijn naam is Eveline, een dame van 50 jaar jong en ik loop al 15 jaar hard. Nou ja… ‘hard’ soms noem ik het gezellig joggen. Ik loop elke week 2x hard.

De ene keer met mijn vriendin en de andere keer met mijn vaste hardloopclubje op de zaterdagochtend onder begeleiding van een zeer ervaren trainster.

Gemiddeld loop ik 6 à 7 kilometer per keer dus dat is zo’n 14 kilometer in de week. Een goede hardloopschoen is hierbij onmisbaar.

 

Brooks Glycerin 19 testen?

Ik behoor tot de gelukkige die de allernieuwste Brooks Glycerin 19 voor dames mocht testen. Bij het openen van de doos met de gloednieuwe schoenen kreeg ik gelijk de wauw factor. Een mooie zwarte schoen met subtiele licht roze details.

Brooks Glycerin 19 | DeHardloopwinkel.nl

Na 15 jaar hardlopen heb ik geleerd dat een schoen er wel mooi uit kan zien, maar mezelf ook moet afvragen kan ik daar ook blessurevrij mee hardlopen?

Brooks Glycerin 19 | DeHardloopwinkel.nl

 

Eerste keer hardlopen op Brooks Glycerin 19

Dezelfde wauw factor die ik kreeg bij het openen van de doos ervaarde ik ook na de eerste keer hardlopen. Wat een geweldige schoenen!

De schoenen zijn zeer comfortabel, hebben een fijne demping en ondanks dat ik best brede voeten heb ervaar ik geen knelpunten. Het bovenwerk voelt soepel en erg comfortabel en sluit als een soort sok om mijn voeten.

 

Brooks Glycerin versus Ghost

Ik ben altijd al fan geweest van het merk Brooks. Voorheen liep ik op de Brooks Ghost, dit is ook een fijne hardloopschoen.

Wat ik fijn vind aan het merk Brooks is dat de maat bij elk model vrijwel hetzelfde blijft. Zowel bij de Brooks Ghost als bij de Brooks Glycerin heb ik namelijk maat 40,5 gekozen.

 

Brooks Glycerin 19 raad ik iedereen aan!

Sinds ik deze nieuwe hardloopschoenen heb wil ik niks anders meer. Ik zou de Brooks Glycerin 19 aan iedereen aanbevelen, of je nou beginner bent of marathonloper. Zelf ben ik een gemiddelde loper maar de schoenen zijn zeker tot veel meer in staat!

Brooks Glycerin 19 | DeHardloopwinkel.nl

 

Hardloopschoenen ook voor wandelen (met hondje Moos).

Door die fijne pasvorm, stevigheid en zachtheid is de Glycerin 19 een fijne schoen om mee te wandelen. Ik merkte de afgelopen tijd dat ik ze steeds vaker ook buiten het hardlopen om ging aandoen. Even een wandeling maken met de hond, stukje fietsen of stadswandeling met vriendinnen. Na afloop van de wandelingen op de Glycerin zijn mijn voeten niet vermoeid en voelen nog fris aan.

 

Welke maat hardloopschoen moet ik nemen?

Ik ben uitgegaan van de maten in mijn oude schoenen. Zelf hou ik ervan om wat ruimte aan de  voorkant van mijn tenen te hebben. Om zeker te weten of de maat nog steeds goed is heb ik wel eerst advies gevraagd en op de site van Harloopaanbiedingen.nl het online maatadvies gedaan. Dit werkte voor mij heel makkelijk.

 

De maat is vergelijkbaar met Glycerin 17

Het was dan ook geen geen verrassing: ik kon dezelfde maat aanhouden als mijn oude Ghost en Glycerin, dat is ruim 1,5 maar groter dan mijn gewone schoenmaat. Normaal heb ik maat 39 en nu van hardloopschoen zelfs 40,5.

 

Hardloopschoenen ook geschikt voor wandelen?

Door de fijne pasvorm, stevigheid en zachtheid is de Glycerin 19 ook een fijne schoen om mee te wandelen. Ik merkte de afgelopen tijd dat ik ze steeds vaker ook buiten het hardlopen om draag. Even een wandeling maken met de hond, stukje fietsen of stadswandeling met vriendinnen. Na afloop van de wandelingen op de Glycerin zijn mijn voeten niet vermoeid en voelen nog fris aan.

 

Pluspunten Glycerin 19 

✔ mooie schoen om te zien
✔ pasvorm is super geeft echt een wauw gevoel
✔ bovenwerk zacht en luchtig
✔ hielkap stevig en ondersteunend
✔ goede demping
✔ lichte schoen

Ik ben nog steeds fan en blijf bij mijn favoriete schoen van Brooks; de Glycerin 19.

Groetjes van Eveline

 

Vragen?

    Bel met de webshop klantenservice

    App met de webshop klantenservice

    webshop@dehardloopwinkel.nl

 
Sportieve cookies, DeHardloopwinkel.nl gebruikt ze om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier om jouw instellingen te wijzigen en op te slaan.