Blogoverzicht

Jouw oude hardloopschoenen krijgen via ons een 2e leven!

Help ons recyclen.

De Hardloopwinkel loopt voorop met het recyclen van gedragen hardloopschoenen. De Hardloopwinkel is sinds kort een samenwerking aangegaan met Sneaker Impact. Deze organisatie zorgt ervoor dat je geliefde oude hardloopschoenen een tweede leven krijgen.

Naast schoenen specialist zijn ze bij De Hardloopwinkel ook échte hardloop fanaten. Zij willen zich daarom graag inzetten voor een gezonde en duurzame leefomgeving. Het behoud van de natuur, de plek waar wij als hardlopers zo graag gebruik van maken, is nu belangrijker dan ooit!

Help jij ons mee met het recyclen van je oude hardloopschoenen?

recycle hardloopschoenen | De Hardloopwinkel

Gerelateerde producten

Hardlopers zijn (helaas) grootverbruikers van schoenen.

Hardlopers zijn over het algemeen (helaas) grootverbruikers van hardloopschoenen en sportkleding. Als hardloper heb je nou eenmaal sportkleding nodig en bijna ieder jaar wel nieuwe hardloopschoenen. Het materiaal slijt sneller door veelvuldig gebruik.

Duurzaamheid is het zorgen voor evenwicht tussen mens, milieu en economie om de aarde niet uit te putten. Voor nu, maar ook voor de komende generaties.

Als ervaren hardloopspecialist is De Hardloopwinkel zich ervan bewust dat de verkoop van hardloopschoenen een impact op het milieu heeft. Hardloopschoenen zijn vaak gemaakt van lichte plastics en worden door lopers vaak vervangen. Dit is belastend voor het milieu, meer dan bij gewone sneakers of schoenen.

 

Unieke samenwerking met Sneaker Impact.

Met Sneaker Impact probeert De Hardloopwinkel bij te dragen aan een betere leefomgeving. Ze zorgen ervoor dat er minder schoenen op de vuilnisbelt belanden, wat bijdraagt aan een betere wereld en een mooi plek om in te sporten.

Daarom is De Hardloopwinkel een samenwerking gestart met Charles van Schaik, ambassadeur van Sneaker Impact Europa. Door als eerste in Europa schoenen inleverboxen in iedere winkel beschikbaar te stellen.

Hoe meer kilometers er op een hardloopschoen is gelopen hoe minder effectief de schoen wordt voor atleten. Dit betekent niet dat hardloopschoenen niet nog bruikbaar zijn! Gedragen hardloopschoenen bestaan uit foam en stof, eenmaal schoongemaakt en opgeknapt, kunnen hardloopschoenen nog prima gedragen worden. Dit noemen we upcyclen.

Sneaker Impact

 

De Hardloopwinkel heeft dit met de huidige problematiek rond opwarming van de aarde ingezien. Zij hebben bedacht dat zij meer kunnen doen om te voorkomen dat oude hardloopschoenen op de vuilnisbelt belanden.

Blijf op de hoogte van deze samenwerking en ontvang nieuwe informatie over inleverpunten en het recyclen van hardloopschoenen en kleding bij De Hardloopwinkel.

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief  

 

Inleverpunten oude hardloopschoenen.

Alle hardlopers in Nederland kunnen vanaf nu hun oude schoenen inleveren bij de volgende 5 upcycle inleverpunten:

recycle hardloopschoenen | De Hardloopwinkel

 

inleverpunt hardloopschoenen bij De Hardloopwinkel Den Haag

inleverpunt hardloopschoenen bij De Hardloopwinkel Bodegraven

inleverpunt hardloopschoenen bij De Hardloopwinkel Noordwijkerhout

inleverpunt hardloopschoenen bij De Hardloopwinkel Leiden

inleverpunt hardloopschoenen bij De Hardloopwinkel Rotterdam

 

Wat gebeurt er met je oude hardloopschoenen?

De ingeleverde hardloopschoenen worden in Nederland ingezameld voor Sneaker Impact. Sneaker Impact zorgt ervoor dat kleine ondernemingen in ontwikkelingslanden de ingezamelde oude schoenen voor een kleine prijs kunnen inkopen.

Zij maken de schoenen schoon en repareren ze, waarna ze verkocht kunnen worden. Dit heeft een positieve impact op de economie.

Het creëert werkgelegenheid en zorgt voor betaalbaar schoeisel op locaties waar dit normaal gesproken niet beschikbaar is.

Met de gereviseerde sneakers en sportschoenen kunnen kinderen naar school gaan en volwassenen naar hun werk.

Sneaker Impact

 

Wat is recycling?

Recycling is het opnieuw gebruiken van bestaande materialen of producten.

Upcycle je geliefde hardloopschoenen daarom nu samen met Sneaker Impact, hou ze uit de vuilnisbelt en help met ontwikkelen van mogelijkheden voor mensen in armoede.

Bij Sneaker Impact is duurzaamheid de prioriteit van het bedrijf. Hun missie is iedereen te onderwijzen over de voordelen van recycling van je geliefde sportschoenen en de duurzame impact dat heeft op de wereld.

Feiten:

  • Ieder jaar worden 23 miljard paar schoenen geproduceerd.
  • 22 miljard paar schoenen beland jaarlijks op de vuilnisbelt of stortplaats.
  • De meeste sneakers en running shoes doen er 40 jaar over doen om af te breken.
  • Met dagelijks nieuwe designs groeit de sneakermarkt nog altijd.
  • Ongeveer 1 miljard mensen waarvan 300 miljoen kinderen hebben geen goede schoenen. Waardoor zij in vele landen niet naar school of werk kunnen.
  • Meer dan 70% van de wereldbevolking draagt tweedehands kleding en schoenen.

 

Relevante Blogs:

Blog: Duurzaam ondernemen

Blog: wat zijn duurzame hardloop producten?

Relevante artikelen en persberichten:

Elite running store De Hardloopwinkel leads the way with sneaker recycling

 

LEVER JE OUDE SCHOENEN IN EN MAAK KANS OP EEN HARDLOOPJACK!

Om onze klanten te stimuleren hun oude hardloopschoenen bij ons in te leveren hebben wij er een winactie aan gekoppeld. Vul het briefje bij de kassa in met je gegevens als je de schoenen in de Sneaker Impact doos hebt gedaan.

Één keer per maand trekken wij een winnaar die in de winkel een gratis bedrukt hardloopjack mag komen ophalen. 

Samen werken we aan een schonere wereld…

 

Vragen?

    Bel met de webshop klantenservice

    App met de webshop klantenservice

    webshop@dehardloopwinkel.nl

 

Populairste blogs

Hallux Valgus klachten bij hardlopen

Hardlopen kan zeker met een Hallux Valgus, het komt vaker voor onder lopers dan je denkt. Als je geen pijn hebt is het voldoende om ervoor te zorgen dat de voet...

Hielspoor uitleg, symptomen en oplossingen

Hielspoor is een veel voorkomend probleem onder hardlopers en sporters. De pees die tussen de hiel en tenen onder de voeten zit trekt door overbelasting of doorgezakte voeten.

Kniepijn bij hardlopen

Iedereen krijgt wel eens last van een blessure. Kniepijn komt vaak voor bij hardlopers, wat kun je ertegen doen en mag je door blijven lopen? Lees meer hierover in dit artikel.

Rugklachten bij hardlopen?

Rugpijn komt vaker voor bij hardlopers, de belasting van de straat op je onderrug is behoorlijk bij hardlopen. Mag je met rugpijn door blijven lopen? Lees meer hierover in dit artikel.

Hardlopen en achillespeesklachten

Achillespeesklachten komen vaker voor onder hardlopers dan je denkt. Wat zijn de symptonen en kun je ertegen doen? Lees meer hierover in dit artikel.

Hardlopen en pijn in heupen

Er zijn verschillende oorzaken van pijn in heupen bij hardlopen en wandelen. Het komt vaker voor dan je denkt! Hoe kun je heupblessures voorkomen en behandelen? Lees meer...

Shin Splints - Hoe verlicht of voorkom je klachten?

Elke hardloper kent ze of heeft er wel eens over gehoord. Maar wat zijn shin splints? En wat kun je er aan doen om ze te verlichten en te voorkomen? Frank (ervaringdeskundige) legt uit.

Hardlopen in de regen en beste tips

Hardlopen in de regen is gezond. Lopen in de regen is gewoon heerlijk. Dit zal iedere die-hard runner beamen. De extra zuurstof in de lucht geeft je vleugels. En met de juiste regenkledin…

Hardlopen in de kou ontdek 10 tips

De winter is voor een hardloper géén reden om binnen te blijven. Lees hier dé 10 tips bij hardlopen in de kou en ga lekker naar buiten!

Herstellen na hardlopen, hoe doe je dat?

Om blessures te voorkomen is goed herstellen na hardlopen een belangrijk gegeven. Het helpt ook bij het verhogen van je prestaties, hoe? dat lees je in onderstaand info artikel.

Welke Garmin past bij mij?

Welke Garmin sporthorloge geschikt is voor hardlopen bepaal je aan de hand van je uiteindelijke doelen en type sport die je beoefent. Wij helpen je met het maken van de juiste keuze..

Hier vind je dé tips voor hardlopen in de zomer

De meeste hardlopers zijn "mooi weer" lopers. Is het écht warm buiten? Dan valt dat vaak vies tegen. Zweten, snel moe en niet vooruit te branden in die hitte. Daarom worden de meeste mar…

Welke hardloopschoenen als beginner kiezen?

Als je begint met hardlopen is het belangrijkste dat de schoenen lekker zitten. Het zou jammer zijn als de loper zijn of haar schoenen “aan de wilgen hangt” na 1 of 2 keer proberen om…

Marcel's 25 beste tips voor trailrunning

Je bent soms een hele dag onderweg en als je moet dan moet je... "mijn beste tip voor trailers is dan ook: neem zakdoekjes mee" Lees snel meer over de beste trailtips van Marcel.

Platvoeten of holvoeten, welke hardloopschoenen?

Heb je platvoeten of holvoeten? lees dan hier welke schoenen de beste voor je zijn. Hardloopschoenen worden gemaakt voor de meest voorkomende voetvormen maar zijn daardoor niet...

Hardlooprugzak hoe gebruiken? beste tips

Hardlooprugzakken (hydratatievesten / racevesten) bij het lopen van lange afstanden kun je eigenlijk niet zonder. Maar hoe gebruik je een hardlooprugzak? Lees snel verder

Welke veterstriktechnieken zijn er?

Je hebt de juiste schoenen maar toch zitten ze niet optimaal aan de voeten. Jouw hiel zit niet vast, of de schoen knelt wat aan de zijkant. Veter striktechnieken kunnen helpen...

Wanneer hardloopschoenen vervangen?

Om te kunnen bepalen of je hardloopschoenen zijn versleten, vragen we je om de test te doen. Kun je op meer dan 2 vragen met JA antwoorden? dan zijn je h…

Tips voor je volgende halve marathon

Halve marathon tips zijn goed om blessures te voorkomen. Vast ten overvloede maar het kan niet vaak genoeg gezegd worden: een veelgemaakte fout is dat (beginnende) hardlopers te snel en t…

Hardlopen met Inlegzolen hoe zit dat?

Je voet bevat 26 botjes, 33 gewrichten, 107 ligamenten en 19 spieren. We staan, lopen, springen en sporten en dagelijks maken we zo’n tienduizend stappen!

Schrijf je in voor hardloop updatesSchrijf je in voor hardloop updates

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Klanten beoordelen ons met een 9,2