Beste hardloopschoenen voor jongens kopen

|

Wil je hardloopschoenen voor jongens bestellen, heb je hier vragen over of wil je hier meer over weten? lees dan snel verder

  1. Filters
  1. 1

Terug naar boven

 

Hardloopschoenen kopen voor je zoon

Twijfel je of hardloopschoenen goed zijn voor je zoon? Bestel ze dan online bij DeHardloopwinkel.nl. Kwalitatief de beste hardloopschoenen voor kinderen tegen de goedkoopste prijs. Zitten ze niet goed? Je mag ze kosteloos ruilen of retourneren. Alle kids schoenen op onze website zijn unisex.

 

Hardlopen is een leuke sport die door kinderen in alle leeftijden beoefend kan worden. Jongens hardloopschoenen hebben demping en de juiste stabiliteit waarmee je vervelende blessures kan voorkomen. De meeste bekende hardloopmerken zoals o.a. Asics maken kwalitatief goede kinder running schoenen. 

 

Welke maat hardloopschoenen moet ik voor mijn zoon bestellen?

Hardloopschoenen jongens vallen klein en om blaren te voorkomen is het verstandig altijd de kinderschoenen een flinke maat groter te bestellen. Het belangrijkste aan jongensschoenen is dat ze voldoende demping bieden en de jonge voet vrij laten om zicht te ontwikkelen. Verder moet de schoen goed strak om de voeten zitten en aansluiten bij de hiel.

 

Heeft je kind normaal gesproken schoenmaat 34? Bestel dan hardloopschoenen online in maat 35 of zelfs 36! Bij twijfel kun je contact opnemen met onze klantenservice.

 

Kinder hardloopschoenen neutraal of antipronatie: waar moet ik voor kiezen?

Kies voor je kind in eerste instantie altijd neutrale hardloopschoenen! Een kindervoet is volop in ontwikkeling en mag niet gecorrigeerd worden zonder medische indicatie. Het is dan ook niet nodig om een kind te corrigeren. Stevige goed aansluitende hardloopschoenen zorgen wel voor een blessurevrije beoefening van de sport.

 

Bel of mail met onze klantenservice als je vragen hebt over kids hardloopschoenen.

 

Hardloopschoenen speciaal gemaakt voor kinderen

Kinderen hebben vaak nog smalle voeten en daarom extra ondersteuning nodig. Voor het te veel doorzakken van de voet en zachte pezen en banden rond de enkels zijn goede hardloopschoenen van belang. De kinderschoenen die bij DeHardloopwinkel.nl te koop zijn, zijn van goede kwaliteit en van gerenommeerde hardloopmerken. De zool, het binnenwerk en buitenwerk van kinder hardloopschoenen moeten aan bepaalde eisen voldoen. Men werk echter bij kinderen liever niet met antipronatie of corrigerende schoenen. 

 

De kindervoet is een groeiende voet en ziet er vaak uit als een V (smal in de hak en breed in de voorvoet). Naarmate je kleine "Martina" of "Schippers" groeit, zullen de voeten steeds meer op volwassen voeten gaan lijken. Kinderschoenen houden hier rekening mee door deze specifieke pasvorm te ondersteunen.

 

Ga met het passen niet te veel af op wat jij als ouder/verzorger voelt maar vraag het juist aan je kind. Je kind is namelijk prima in staat om aan te geven wat hij of zij lekker vindt zitten. Je mag bij een hardloopschoen een duimdikte ruimte hebben aan de voorzijde, voor kinderen is dit extra handig aangezien ze groeien als 'kool' dus maak hier gebruik van!

 

Bekende modellen kinder hardloopschoenen zijn:

  • Asics Jolt
  • Asics Stormer
  • Asics Patriot

 

Hardloopschoenen jongens

Bij DeHardloopwinkel.nl vind je een goede keuze in hardloopschoenen voor jongens. Met name Asics kinder hardloopschoenen zijn ideaal geschikt voor de meeste jongensvoeten. De speciale leest van de Asics kinder hardloopschoenen zorgt ervoor dat de kinderen onbezorgd kunnen hardlopen en sporten.

 

Kinder hardloopschoenen: waar moet ik op letten en kunnen we ze even proberen?

Als je de juiste hardloopschoenen hebt gevonden voor je hardlopende kroost dan is het belangrijk dat je let op de pasvorm van de schoenen. Laat de nieuw verkregen schoenen eerst in huis passen of een uurtje aanhouden. De voeten krijgen dan de tijd om even te wennen aan de nieuwe schoenen. Zit er iets niet goed of lekker dan zal je kind altijd gaan protesteren na 45 minuten. Twijfel je alsnog? Bel dan even naar de klantenservice of stuur een whatsappbericht. Zijn de schoenen alleen binnen gedragen dan kun je ze als het nodig is binnen 14 dagen kosteloos retour sturen en andere bestellen. Gebruik hiervoor ons retourformulier.

 

Wanneer is een hardloopschoen te groot of te klein?

De meeste kids runningschoenen vallen wat kleiner uit. Bovendien heb je voor het afwikkelen van de voet extra ruimte nodig voorin, een hele centimeter ruimte na de grote teen is het advies! Voor het online kopen van de juiste hardloopschoenen heb je een aantal graadmeters nodig:

 

  • Wat is de “normale maat” van schoenen? Bestel dan je hardloopschoenen altijd minimaal 1 maat groter. Volg ons maatadvies als je geen idee hebt wat voor maat je kind heeft (ze groeien ook zo snel:).
  • Heeft je kind snel blaren? Draag dan altijd speciale kids hardloopsokken die de voeten droog houden en blaren voorkomen, en zorg ervoor dat er geen of minder dan 50% katoen zit in de sokken die je koopt.

 

Mijn kind heeft last van zijn knieën/enkels, wat zijn goede schoenen en waar moet ik op letten?

De pasvorm is bij kinderschoenen van groot belang. De hardloopschoen moet goed aansluiten bij de enkel en op de wreef. Voorin mag best een centimeter overblijven om extreme groei wat op te vangen.

 

De meeste kinderen die last hebben van hun knieën en enkels door het hardlopen hebben rust nodig. Zorg dat ze even wat minder sporten en hun lichaam rust geven. Kinderen tot 14/15 jaar mogen niet te lang belast worden en lange afstanden op de weg/asfalt lopen. Afwisseling in ondergrond, steen, gras, zand en modder maakt de voeten sterk en zorgt voor sterkere spieren. Goed dempende hardloopschoenen voor kinderen zorgen voor een hoop verlichting.  

 

Hoe onderhoud ik de hardloopschoenen van mijn kind?

Kunnen hardloopschoenen in de wasmachine? Het antwoord is simpel: NEE. Het wasmiddel en de hoge temperatuur zorgen voor uitdroging van de zool en daarmee verlies je demping tijdens het hardlopen. Hierdoor zal de schoen minder gaan werken en zijn ultieme zachtheid en vering kwijtraken.

 

Ook hardloopschoenen voor kinderen kun je het beste een beetje afspoelen onder de kraan met lauwwarm water. Gebruik een borsteltje voor verwijdering van het vuil. Zet ze te drogen op de mat, niet bij of op een verwarming, en haal eventueel het zooltje er uit. Als de kinderschoenen te veel stinken kun je geurvreters gebruiken.

 

Heb je na het lezen van deze tekst nog vragen bel dan even met onze klantenservice wij hebben zelf allemaal hardlopende kinderen en kunnen je van eerlijk advies voorzien!

 

Terug naar boven

Klanten beoordelen ons met een 9,2