Selecteer een pagina

Tips & Tricks

Het laatste hardloopnieuws en de beste hardlooptips vind je hier

hardloopblogs, nieuws & tips

Iedere loper heeft wel eens behoefte aan wat hardlooptips en tricks. Op onze website geven wij de beste tips voor en door hardlopers. Onze experts geven tips voor ieder type loper over onder andere voeding, blessures en training. Kijk eens waar jij mee geholpen bent! Heb jij zelf een leuk idee voor een blog en wil je dit met ons delen? Laat eens een reactie achter op onze social media, bijvoorbeeld Instagram of Facebook. Volg je ons al?

Recycle!

Doneer je oude hardloopschoenen aan het goede doel! Wedden dat je ze toch niet meer gaat gebruiken ‘voor die ene keer in het bos’?

hardloopSchema's

Hier vind je hardloopschema’s die je helpen jouw doel te bereiken. Voor ieder niveau hebben wij een schema klaar staan! Zit er iets voor je bij?

HARDLOPEN & DRINKEN

HARDLOPEN & DRINKEN

We gaan langzaam weer richting de warmere periode, de tempraturen gaan omhoog en daarmee ligt vochtverlies tijdens het lopen weer op de loer. Zorg dat je vochthuishouding op pijl blijft om ongemakken als kramp te voorkomen. Maar hoe doe je dat? We nemen je mee door de...

Lees meer
Nieuw! Sportbeha’s van Brooks

Nieuw! Sportbeha’s van Brooks

De nieuwe sportbeha collectie van Brooks is de grootste innovatie in de geschiedenis van de sportbeha's van Brooks. Ze hebben het aangedurfd om een ​​betere beha te maken voor hardlopen - en dat is ook gelukt. Met hun uitzonderlijke ondersteuning en comfort stellen...

Lees meer

Medisole® Medische inlegzolen

Nieuw in ons assortiment: Medisole® medische inlegzolen. Wij krijgen het maar al te vaak te horen, hardlopers met hielspoor- of achillespeesklachten. Medisole heeft hiervoor iets moois ontwikkeld, namelijk inlegzolen die gericht zijn op het verminderen van deze...

Lees meer
Alles over de New Balance FreshFoamX 1080v11

Alles over de New Balance FreshFoamX 1080v11

De New Balance FreshFoamX 1080 v11 is een daily trainer waar je je kilometers zeer comfortabel op aflegt. De speciale vormgeving van de tussenzool zorgt voor een stabiel platform, dat wat zachter is wanneer je landt.

Lees meer
NIEUW: Mizuno Wave Inspire 17

NIEUW: Mizuno Wave Inspire 17

De Mizuno Wave Inspire 17 is een allround te gebruiken hardloopschoen. Het is de ondersteunende versie van de neutrale Wave Rider en geeft de loper extra ondersteuning tegen overmatige pronatie.

Lees meer
Mizuno Multi Pocket Short

Mizuno Multi Pocket Short

Je vraagt je wel eens af hoe je nou die gelletjes mee kan nemen tijdens je marathon? Of zoek je een manier om je mobiele telefoon mee te nemen maar wilt het gewicht er van niet aan je bovenarm hebben? Dan is de Mizuno Multi Pocket Short wat voor jou! Het is een heren...

Lees meer

Beginnen met hardlopen, hoe doe ik dat?

Op straat, in de duinen of in het bos, je ziet steeds meer hardlopers! Heb jij ook goede voornemens voor 2021, wil je meer bewegen of er gewoon even een blokje om tussen het thuiswerken door? Begin dan ook met hardlopen!

Veters strikken doe je zo!

Je hebt het vast wel eens ervaren, je hebt de juiste schoenen maar toch zitten ze niet optimaal aan je voeten. Je hiel glijdt een beetje omhoog of de schoen knelt wat aan de zijkant. Hier kunnen andere striktechnieken uitkomst bieden.

Waarom is een goede sportbeha zo belangrijk?

Wellicht denk je er niet zoveel over na, maar een goede sportbeha is écht essentieel als je intensief sport. Een goed passende sportbeha geeft tijdens het sporten direct een ondersteunend en comfortabel gevoel met behoud van bewegingsvrijheid. Een slecht passende beha kan zelfs schadelijk zijn voor het borstweefsel.

Tips om je hardloopschoenen langer mooi te houden

Je hardloopschoenen mogen vies worden! Dat is een teken dat ze goed gebruikt worden. Je hebt ze niet om ze mooi in de kast te laten staan of wel? Toch is het zo dat schone schoenen langer mee gaan en minder snel verslijten. Het is heel duurzaam om er netjes mee om te gaan, of een tweede paar aan te schaffen.

Kledingadvies voor hardlopers

Veelgemaakte fouten bij hardlopers zijn vaak het of teveel kleding aantrekken, of de verkeerde! Als we hardlopen krijgen we het snel warm, dus kleding moet ademend zijn. Daarnaast is het ook comfortabel om niet drijfnat van het zweet te raken… Hoe doe je dat allemaal?

Samenwerken met ons?

Wij werken samen met veel sportclubs, loopgroepen en verenigingen. Zij organiseren regelmatig hardloopevenementen, trainingen, cursussen, clinics en informatieavonden. Ben jij klant of partner van De Hardloopwinkel en wil je ook graag jouw evenement hier uitlichten? Stuur dan een e-mail met jouw voorstel! Wij zijn erg benieuwd naar wat we voor elkaar kunnen betekenen!

15 + 6 =

Breng je nieuw opgedane inspiratie

meteen in de praktijk!

0