Tips & Tricks

Het laatste hardloopnieuws en de beste hardlooptips vind je hier

hardloopblogs, nieuws & tips

Iedere loper heeft wel eens behoefte aan wat hardlooptips en tricks. Op onze website geven wij de beste tips voor en door hardlopers. Onze experts geven tips voor ieder type loper over onder andere voeding, blessures en training. Kijk eens waar jij mee geholpen bent! Heb jij zelf een leuk idee voor een blog en wil je dit met ons delen? Laat eens een reactie achter op onze social media, bijvoorbeeld Instagram of Facebook. Volg je ons al?

Recycle!

Doneer je oude hardloopschoenen aan het goede doel! Wedden dat je ze toch niet meer gaat gebruiken ‘voor die ene keer in het bos’?

hardloopSchema's

Hier vind je hardloopschema’s die je helpen jouw doel te bereiken. Voor ieder niveau hebben wij een schema klaar staan! Zit er iets voor je bij?

Hebben speciale hardloopsokken echt zin?

Hebben speciale hardloopsokken echt zin?

Als je van hardlopen houdt, is het zinvol om in je hardloopschoenen ook goede hardloopsokken te dragen. Het is de investering meer dan waard. Helaas wordt er te weinig aandacht besteed aan speciale hardloopsokken. Vaak worden de kosten voor de sokken hoog gevonden. Je...

Lees meer
7 Tips om je goede voornemens dit jaar wél vol te houden

7 Tips om je goede voornemens dit jaar wél vol te houden

Volgend jaar ga je écht gezonder leven. Je gaat onder andere sporten! Hardlopen is daarbij een sport waar je gemakkelijk aan kunt beginnen én weingi tijd kost. Of je wilt vaker gaan lopen, of regelmatiger. Maar het nadeel van goede voornemens is dat de meeste mensen...

Lees meer
Chocolademelk als hersteldrank

Chocolademelk als hersteldrank

Ook al staat chocolademelk niet bekend als het meest gezonde drankje, het blijkt toch een erg goede hersteldrank te zijn na het sporten. Beloon je zelf dus in de winter met een kop warme chocolademelk om goed te herstellen. Zelfs na een training van een half uur is...

Lees meer

Beginnen met hardlopen, hoe doe ik dat?

Op straat, in de duinen of in het bos, je ziet steeds meer hardlopers! Heb jij ook goede voornemens voor 2021, wil je meer bewegen of er gewoon even een blokje om tussen het thuiswerken door? Begin dan ook met hardlopen!

Veters strikken doe je zo!

Je hebt het vast wel eens ervaren, je hebt de juiste schoenen maar toch zitten ze niet optimaal aan je voeten. Je hiel glijdt een beetje omhoog of de schoen knelt wat aan de zijkant. Hier kunnen andere striktechnieken uitkomst bieden.

Waarom is een goede sportbeha zo belangrijk?

Wellicht denk je er niet zoveel over na, maar een goede sportbeha is écht essentieel als je intensief sport. Een goed passende sportbeha geeft tijdens het sporten direct een ondersteunend en comfortabel gevoel met behoud van bewegingsvrijheid. Een slecht passende beha kan zelfs schadelijk zijn voor het borstweefsel.

Tips om je hardloopschoenen langer mooi te houden

Je hardloopschoenen mogen vies worden! Dat is een teken dat ze goed gebruikt worden. Je hebt ze niet om ze mooi in de kast te laten staan of wel? Toch is het zo dat schone schoenen langer mee gaan en minder snel verslijten. Het is heel duurzaam om er netjes mee om te gaan, of een tweede paar aan te schaffen.

Kledingadvies voor hardlopers

Veelgemaakte fouten bij hardlopers zijn vaak het of teveel kleding aantrekken, of de verkeerde! Als we hardlopen krijgen we het snel warm, dus kleding moet ademend zijn. Daarnaast is het ook comfortabel om niet drijfnat van het zweet te raken… Hoe doe je dat allemaal?

Samenwerken met ons?

Wij werken samen met veel sportclubs, loopgroepen en verenigingen. Zij organiseren regelmatig hardloopevenementen, trainingen, cursussen, clinics en informatieavonden. Ben jij klant of partner van De Hardloopwinkel en wil je ook graag jouw evenement hier uitlichten? Stuur dan een e-mail met jouw voorstel! Wij zijn erg benieuwd naar wat we voor elkaar kunnen betekenen!

15 + 12 =

Breng je nieuw opgedane inspiratie

meteen in de praktijk!

0