Selecteer een pagina

Tips & Tricks

Het laatste hardloopnieuws en de beste hardlooptips vind je hier

hardloopblogs, nieuws & tips

Iedere loper heeft wel eens behoefte aan wat hardlooptips en tricks. Op onze website geven wij de beste tips voor en door hardlopers. Onze experts geven tips voor ieder type loper over onder andere voeding, blessures en training. Kijk eens waar jij mee geholpen bent! Heb jij zelf een leuk idee voor een blog en wil je dit met ons delen? Laat eens een reactie achter op onze social media, bijvoorbeeld Instagram of Facebook. Volg je ons al?

Recycle!

Doneer je oude hardloopschoenen aan het goede doel! Wedden dat je ze toch niet meer gaat gebruiken ‘voor die ene keer in het bos’?

hardloopSchema's

Hier vind je hardloopschema’s die je helpen jouw doel te bereiken. Voor ieder niveau hebben wij een schema klaar staan! Zit er iets voor je bij?

Eurosport Nutrition sportvoeding

Eurosport Nutrition sportvoeding

eurosport nutrition: Sportvoeding ontwikkeld voor sporters om grenzen te verleggen. De sportvoeding van Eurosport Nutrition is gemaakt met ingrediënten op een natuurlijke basis. Dit betekent dat er geen kunstmatige kleur- en zoetstoffen worden gebruikt. Kunstmatige...

Lees meer
Hardlopen tijdens je vakantie

Hardlopen tijdens je vakantie

Hardlopen tijdens je vakantie, het is voor veel mensen vanzelfsprekend - of beter gezegd hardlopen op onbekende plekken. Een nieuwe omgeving of het andere klimaat kan een belangrijke verandering brengen ten opzichte van je gebruikelijke training: je hoeft niet altijd...

Lees meer
Wat zijn de voordelen van hardlopen met een sporthorloge?

Wat zijn de voordelen van hardlopen met een sporthorloge?

Het aanbod sporthorloges is tegenwoordig overweldigend. Onder andere Polar en Garmin hebben een ruim assortiment sporthorloges. Wat zijn eigenlijk de voordelen van hardlopen met een sporthorloge? sporthorloges zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Van de...

Lees meer
De Asics Nimbus lite 2

De Asics Nimbus lite 2

Op zoek naar de nieuwste hardloopschoenen? Dan is de nieuwe Asics Gel-Nimbus Lite 2 echt iets voor jou!Deze nieuwe loopschoen geeft je het vertrouwde gevoel en comfort dat je gewend bent van de Gel-Nimbus schoenen, maar is nu lichter, luchtiger en duurzamer dan zijn...

Lees meer
Tips tegen schurende bovenbenen tijdens hardlopen

Tips tegen schurende bovenbenen tijdens hardlopen

Hoe verlicht je als hardloper de pijn van schurende bovenbenen of andere lichaamsdelen? De oorzaak Het schuren gebeurt vooral als je gaat zweten. Zweet bestaat uit zout en water, maar ook uit de stofjes orthocresol en paracresol, en die hebben een huid-ontsmettende...

Lees meer

Beginnen met hardlopen, hoe doe ik dat?

Op straat, in de duinen of in het bos, je ziet steeds meer hardlopers! Heb jij ook goede voornemens voor 2021, wil je meer bewegen of er gewoon even een blokje om tussen het thuiswerken door? Begin dan ook met hardlopen!

Veters strikken doe je zo!

Je hebt het vast wel eens ervaren, je hebt de juiste schoenen maar toch zitten ze niet optimaal aan je voeten. Je hiel glijdt een beetje omhoog of de schoen knelt wat aan de zijkant. Hier kunnen andere striktechnieken uitkomst bieden.

Waarom is een goede sportbeha zo belangrijk?

Wellicht denk je er niet zoveel over na, maar een goede sportbeha is écht essentieel als je intensief sport. Een goed passende sportbeha geeft tijdens het sporten direct een ondersteunend en comfortabel gevoel met behoud van bewegingsvrijheid. Een slecht passende beha kan zelfs schadelijk zijn voor het borstweefsel.

Tips om je hardloopschoenen langer mooi te houden

Je hardloopschoenen mogen vies worden! Dat is een teken dat ze goed gebruikt worden. Je hebt ze niet om ze mooi in de kast te laten staan of wel? Toch is het zo dat schone schoenen langer mee gaan en minder snel verslijten. Het is heel duurzaam om er netjes mee om te gaan, of een tweede paar aan te schaffen.

Kledingadvies voor hardlopers

Veelgemaakte fouten bij hardlopers zijn vaak het of teveel kleding aantrekken, of de verkeerde! Als we hardlopen krijgen we het snel warm, dus kleding moet ademend zijn. Daarnaast is het ook comfortabel om niet drijfnat van het zweet te raken… Hoe doe je dat allemaal?

Samenwerken met ons?

Wij werken samen met veel sportclubs, loopgroepen en verenigingen. Zij organiseren regelmatig hardloopevenementen, trainingen, cursussen, clinics en informatieavonden. Ben jij klant of partner van De Hardloopwinkel en wil je ook graag jouw evenement hier uitlichten? Stuur dan een e-mail met jouw voorstel! Wij zijn erg benieuwd naar wat we voor elkaar kunnen betekenen!

3 + 7 =

Breng je nieuw opgedane inspiratie

meteen in de praktijk!

0