Goede doelen en sponsoring acties

Goede doelen van De Hardloopwinkel:

Wij houden van hardlopen. Het is onze passie en ons werk. Wat voor doel je ook hebt met hardlopen of andere sporten het is goed voor je gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk.

Wij voelen als De Hardloopwinkel een maatschappelijke verantwoordelijkheid voor mensen die ziek zijn of andere problemen hebben. Daarom sponsoren wij acties die verbonden zijn aan diverse goede doelen.

Hopende hiermee een steentje bij te dragen aan de gezondheid, leefbaarheid en sportiviteit van iedereen. Ook doneren wij jaarlijks geld aan doelen die bijdragen aan een schonere wereld en betere leefomgeving.

 


De weg naar Athene voor Stichting Matchis

28-09-2022

Een groep vrienden besluit naar Athene te gaan in november 2022 om daar de marathon en 10km afstand te gaan lopen. Sandra wil nog 1 keer een marathon lopen en heeft daarvoor Athene gekozen. De rest gaat gezellig mee, maar dat is niet zonder reden. Een verdrietige reden, Carola hun vriendin en tevens oud medewerker van De Hardloopwinkel Webshop is overleden aan de gevolgen van leukemie.

Lees alle verhalen in de voorbereiding op hun sportieve weg naar de marathon van Athene in november 2022 in dit blog met bijzondere foto's en handige tips van Sandra.

De weg naar athene

Carola (rechts) naast Sandra tijdens de Rotterdam Marathon.

Met een sponsoractie halen ze geld op voor Stichting Matchis, klik hier om deze actie te bekijken en de actuele opbrengst voor het goede doel.

 


Donatie hardloopkleding voedselbank Amsterdam

15-03-2022

Sporten is belangrijk en moet voor iedereen toegankelijk zijn. Vandaag hebben we een donatie van (overtollig) hardloopkleding en sportschoenen gedaan aan de Voedselbank in Amsterdam. Op de foto zie je de twee drijvende krachten achter dit goede doel die met eigen aanhanger altijd graag langskomen om de schoenen en kleding op te halen.

De sportkleding is uitgedeeld aan kinderen en volwassenen in kansarme wijken. Zo wordt niet alleen gezonder leven gestimuleerd maar ook kunnen kinderen met sport op school gewoon mee doen. 

voedselbank amsterdam

 


Sponsoring Hart op Weg

17 oktober 2021

Die dag hebben een grote groep mensen de Marathon van Amersfoort gelopen en daarbij het mooie bedrag van 12.820 euro opgehaald. Dit geld is voor het Hart op weg onderzoek van het Prinses Maxima Centrum.

In dit onderzoek en op de Hart op weg poli worden kinderen met een geboren hartafwijking nauwgezet gevolgd en ondersteund. Waarbij ontwikkelingsachterstanden vroegtijdig kunnen worden ontdekt om met fysiotherapie de kinderen een mooie toekomst te geven. De enige hartpoli in Nederland voor kinderen!

Hardloopaanbiedingen heeft als Vriend van het UMC de hardloopshirts geleverd en gesponsored.

 

Prinses Maxima Centrum

 


Sponsoring functioneel ondergoed artsen Prinses Maxima centrum voor kinderoncologie

In het voorjaar van 2020 heeft Hardloopaanbiedingen in samenwerking met Craft Sportswear verkoelende ondershirts voor onder de tenues van Artsen en verpleegkundigen gesponsord. Vanuit de hardloopwereld is natuurlijk al langer bekend dat functioneel ondergoed het lichaam op temperatuur en droog houdt. Het hard werkende zorgpersoneel wat vaak in dikke pakken moet vanwege de COVID-19 pandemie was hier heel blij mee en kon het in de hete zomer van 2020 goed gebruiken.

De missie van het Prinses Maxima centrum is: ieder kind met kanker genezen, mét optimale kwaliteit van leven. 

Wij hopen zo als bedrijf en met het merk Craft een steentje te kunnen bijdragen....

sponsoring prinses maxima centrum

 


www.dagbestedingdezwaan.nl

De Zwaan is een maatschappelijke organisatie, die mensen bij elkaar brengt in een ambachtelijke, kunstzinnige omgeving. Dit doen ze in onze mooie inspirerende ateliers in Gouda.

De Zwaan biedt:
Creatieve workshops en atelierlessen voor iedereen die ambachtelijke kunst een warm hart toedraagt. Voor beginners en gevorderde.
Specifieke programma’s voor mensen met een zorgindicatie (Wmo en Wlz dagbesteding en activering) voortrajecten re-integratie die op termijn toegang tot de arbeidsmarkt mogelijk maken.

De Zwaan is eigenwijs: we zijn géén gewoon cursuscentrum, géén gewone zorginstelling, géén gewoon re-integratie- of inburgeringsbedrijf. De Zwaan baant nieuwe wegen in een oververhitte wegwerpmaatschappij. Wij willen een plaats zijn waar volop ruimte, tijd en aandacht is voor mooi ambachtelijk handwerk, voor humor en gezelligheid en bovenal: voor mensen onder elkaar.

Zo bieden ze, in een inspirerende en veilige omgeving, aan iedereen volop mogelijkheden voor persoonlijke verkenning en ontwikkeling.

atelier de zwaan| hardloopaanbiedingen

 


The Ocean Cleanup

In december 2020 is 500 euro gedoneerd aan The Ocean Cleanup.

Dit goede doel vist plastic uit de oceanen en rivieren en maakt ze zo een stuk schoner. Van het opgehaalde plastic worden aan land korrels gemaakt. Dit restproduct is gebruikt om nieuwe producten te maken die door The Ocean Cleanup worden verkocht.

Zij proberen iedere 5 jaar 50% van het plastic uit oceanen en rivieren te halen. Een ambitieus plan wat inmiddels al goed werkt!

ocean cleanup | hardloopaanbiedingen

 


2018 Roparun team 104 Fource Automotive.

Het geld dat wordt opgehaald tijdens het evenement Roparun wordt toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan het motto van Roparun. Je kunt hierbij denken aan de inrichting van een inloophuis, waar (ex-) kankerpatiënten en/of naasten elkaar kunnen ontmoeten.

Vakanties voor mensen met kanker en hun familie zodat zij, ook in een akelige periode, een mooie herinnering kunnen creëren. Workshops in ziekenhuizen waarbij mensen met kanker leren omgaan met uiterlijke veranderingen die ze krijgen door de behandelingen. Een fijne dag uit voor zieke kinderen en hun broertjes of zusjes, zodat zij even niet hoeven te denken aan het ziek zijn.

De ontwikkeling van ‘palliatieve boxen’, een hulpmiddel voor mensen in een terminale fase die graag in de eigen thuisomgeving willen verblijven. Of de inrichting van een hospice om er voor te zorgen dat mensen tijdens hun laatste levensfase in een prettige omgeving kunnen verblijven.
Meer informatie of wil je zelf een bijdrage leveren aan dit team: www.roparun.nl/nl/teams/alle-teams/

 


Helen Dowling Instituut

Helen Dowling Instituut| hardloopaanbiedingen

DeHardloopwinkel.nl sponsort het Helen Dowling Instituut door bidons beschikbaar te stellen als bedankje voor de lopers die met hun deelname aan de Dam tot Damloop zoveel mogelijk geld op halen voor de psychologische zorg aan kankerpatiënten en hun naasten.

Het Helen Dowling Instituut is een ggz-instelling die zich richt op psychologische zorg bij kanker. Zij bieden zorg aan alle mensen met kanker en hun naasten die psychologische hulp nodig hebben. Dit op drie locaties in Nederland. Naast de zorg verrichten zij onderzoek en bieden ze scholing.

 


Goede doelen sponsoracties klanten De Hardloopwinkel.

DeHardloopwinkel.nl sponsort ook individuen die zich inzetten voor een goed doel. Onder andere door een hardloopshirt of hardloop accessoires ter beschikking te stellen.

Zodat zij comfortabel kunnen hardlopen richting hun doel. Lees hieronder hun verhaal:

 

Esther Ruijgrok gaat de marathon van New York lopen voor Villa Joep. 

"Aanstaande 6 november is de marathon van New York en deze marathon wil ik gaan lopen voor Villa Joep. De marathon is 42,2 kilometer. Vorig jaar ben ik zelf behandeld tegen borstkanker. Na 2 operaties, 21 bestralingen en 13 chemokuren ben ik klaar met de behandelingen en probeer ik de draad weer op te pakken. Gelukkig gaat het lichamelijk nu super goed met me en met deze loop wil ik laten zien dat ik de kanker heb overwonnen én iets doen voor het goede doel.

Waarom Villa Joep?

Villa Joep is een stichting, opgericht door de ouders van de aan neuroblastoom overleden Joep. Deze stichting zal geld inzamelen voor onderzoek specifiek gericht tegen neuroblastoom kinderkanker. Elke euro die binnen komt wordt aan onderzoek besteed. De genezingskans is op dit moment maar 30%. Het ultieme doel van Villa Joep is ieder kind met neuroblastoom kinderkanker te genezen. Dit is zeker mogelijk, maar alleen door onderzoek. Onderzoek kan slechts plaatsvinden bij voldoende financiële middelen. Deze middelen komen altijd uit donaties.

Villa Joep heb ik leren kennen toen in november 2005 bij mijn zoon Rick (toen 5 jaar) de meest agressieve vorm van kinderkanker "neuroblastoom" werd geconstateerd. Jaarlijks worden er in Nederland +/- 20 kinderen getroffen door deze ziekte en in 2005 was de overlevingskans van de neuroblastoom patiëntjes maar 20% (nu dankzij villa Joep 30%).

Hoe gaat het nu met Rick?

Wij kunnen gelukkig zeggen dat het met onze Rick super goed gaat. Maar dat dit heel bijzonder is mag duidelijk zijn! Het is een gezonde puber van 16 jaar, gaat naar Havo 5 en is zich aan het richten op een vervolgstudie."

Groet Esther

 


Jeroen Dorstijn gaat een Muskathlon lopen voor stichting Compassion.

"Mijn naam is Jeroen Dorstijn, ik ben 26 jaar en ben getrouwd met Petra. Samen hebben we een prachtig zoontje, Boaz. Van jongs af aan ben ik een actief sporter geweest en de laatste jaren ben ik heel actief geworden in het hardlopen.

In september ik een Muskathlon ga lopen. Dit is een marathon (42km), waarbij je geld en sponsors inzamelt voor stichting Compassion. In mijn geval is de Muskathlon in Ecuador en de reis vindt plaats van 21 september t/m 1 oktober. In deze reis van 10 dagen zal ik de verschillende Compassion-projecten bezoeken, op huisbezoek gaan bij kinderen, de kerken bezoeken en op de een na laatste dag natuurlijk de marathon lopen.

Een heel bijzondere reis dus!

De reis draait om zoveel mogelijk sponsors en geld ophalen voor kinderen in armoede. Mensen kunnen op twee manieren betrokken raken: door een bedrag te sponsoren of een kindje te sponsoren voor slechts €33,- per maand. Daardoor kan een kindje naar school, naar de kerk en krijgt hij of zij te eten en te drinken. Bovenal krijgt een kindje weer een toekomst! Het is mijn verlangen om het verschil te maken in zoveel mogelijk levens van kinderen. Hier zet ik me dus helemaal voor in!

Inmiddels heb ik al 14 kinderen die gesponsord worden op structurele basis, wat betekent dat ze een toekomst hebben! Daarnaast is er al ruim €2000,- aan contanten binnen. Ontzettend mooi dus om te zien dat we zoveel voor de kinderen kunnen betekenen.

Omdat de reis zelf me behoorlijk wat geld kost, heb ik gezocht naar enkele sponsors voor de accessoires die noodzakelijk zijn voor het lopen van een marathon. DeHardloopwinkel.nl heeft mij een goede drinkgordel en hardloopshirt gesponsord.

Ik ben hen dankbaar voor de betrokkenheid en vind het gaaf om zo samen te mogen werken aan dit project. Op deze manier zijn ze betrokken en maken ook zij een verschil in de levens van veel kinderen."

Een sportieve groet,

Jeroen Dorstijn

 

 
Klanten beoordelen ons met een 9,2