Het Jaar Van De Carbon Schoen

jan 18, 2021 | Blog

Het afgelopen jaar 2020 was natuurlijk het jaar van Corona, maar voor de hardloopwereld was het ook het jaar van de Carbon schoenen.

DE DOORBRAAK

Sinds Eliud Kipchoge op 12 oktober 2019 op de “verboden” Carbon schoenen van Nike, als eerste mens op aarde de marathonafstand onder de 2 uur wist af te leggen is de Carbon schoen HOT!

Het idee achter het toepassen van een carbonplaat in de schoenzool was om de schoenen sneller te maken. En dat is zeker gelukt, het ene na het andere wereldrecord is gesneuveld het afgelopen jaar. Daardoor ontstaat er ook discussie of het allemaal wel eerlijk is. Ondertussen zijn er regels opgesteld en zijn de carbon schoenen door de meeste topatleten omarmd.

MINDER BELASTING

Ondanks dat de schoenen in de basis ontwikkeld zijn voor meer snelheid, zijn de schoenen niet meer alleen interessant voor de topatleten. Wat namelijk al snel naar voren kwam bij alle atleten die op de carbon schoenen lopen, is dat de belasting op het lichaam ook minder is. Na een zware training of wedstrijd op de carbon schoenen geven de atleten aan geen of weinig (spier)pijn te ervaren een dag later. Hierdoor zijn de schoenen interessant voor elk type loper, alleen niet elke schoen.

Op dit moment zijn de meeste carbon schoenen nog wel echte wedstrijdschoenen, maar er komen steeds meer schoenen aan die ook voor de niet wedstrijdloper geschikt zijn. Het afgelopen jaar hebben we veel positieve berichten ontvangen van onze klanten die een carbon schoen hebben aangeschaft. We nemen je mee in ons assortiment van carbon schoenen.

Geschreven door Peter

0