Blogoverzicht

Het Jaar Van De Carbon Hardloopschoen

Blog: 18 jan 2021

Het afgelopen jaar 2020 was natuurlijk het jaar van Corona, maar voor de hardloopwereld was het ook het jaar van de Carbon schoenen.

 

DE DOORBRAAK van CARBON

Sinds Eliud Kipchoge op 12 oktober 2019 op de “verboden” Carbonschoenen van Nike, als eerste mens op aarde de marathonafstand onder de 2 uur wist af te leggen is de Carbonschoen HOT!

Het idee achter het toepassen van een carbonplaat in de schoenzool was om de schoenen sneller te maken. En dat is zeker gelukt, het ene na het andere wereldrecord is gesneuveld het afgelopen jaar.

Daardoor ontstaat er ook discussie of het allemaal wel eerlijk is op deze manier. Ondertussen zijn er zelfs officiele regels opgesteld in de atletiek wereld en zijn carbon schoenen door de meeste topatleten inmiddels omarmd.

HOKA carbon X loopschoenen bij De Hardloopwinkel

 

Carbon schoenen zorgen voor minder belasting.

Ondanks dat de schoenen in de basis ontwikkeld zijn voor meer snelheid, zijn de schoenen niet meer alleen interessant voor topatleten.

Wat namelijk al snel naar voren kwam bij alle atleten die op de carbon schoenen lopen, is dat de belasting op het lichaam ook minder is.

Na een zware training of wedstrijd op Carbon loopschoenen geven de atleten aan geen of weinig (spier)pijn te ervaren een dag later. Hierdoor zijn de schoenen interessant voor elk type loper, alleen niet elke schoen is geschikt voor de recreant.

De meeste toplevel carbon schoenen zijn echte wedstrijdschoenen. Toch komen er steeds meer carbonschoenen aan die ook voor de gemiddelde recreant geschikt zijn.

Het afgelopen jaar hebben we veel positieve berichten ontvangen van onze klanten die een Carbon schoen hebben aangeschaft. Zij zijn tevreden en komen voor herhaalaankopen naar de winkels.

We nemen je dan hier graag mee in ons assortiment van Carbon schoenen.

 

WEDSTRIJDSCHOENEN met CARBON

Dit zijn de schoenen die echt gericht zijn op de snelheid en eigenlijk alleen maar geschikt voor de midden en/of voorvoet -landers. Atleten die een sterke core hebben en ijzeren discipline wat betreft loopstijl en het optrekken van de knieen. Als gemiddelde recreant heb je geen baat bij Carbon wedstrijdschoenen.

Op dit moment zijn meerdere soorten Carbon hardloopschoenen van Hoka, Asics en Saucony inmiddels te koop bij De Hardloopwinkel Webshop.

Alle overige Carbon Wedstrijdschoenen zijn voorlopig alleen beschikbaar in De Hardloopwinkels , bel naar de winkel voor actuele voorraad.

TRAININGSCHOENEN met CARBON

Onderstaande Carbon schoenen hebben iets meer demping dan de wedstrijdschoenen, daardoor ook meer geschikt voor trainingen en recreanten.

De Hoka Carbon X is ook nog eens heel stabiel en daardoor geschikt voor een grotere doelgroep recreanten die voor een PR gaan.

Voor meer keuze in Carbon hardloopschoenen adviseren wij je naar 1 van De Hardloopwinkels te gaan. Het aanmeten van Carbon loopschoenen is een vak apart en ze vallen verschillend qua pasvorm.

Dit moet je voelen en ervaren om tot de juiste keuze in Carbon Runningshoes te kunnen komen.

De Hardloopwinkel stuurt elke week een nieuwsbrief boordevol met informatie over hardlopen en alles wat er bij hoort. Dus schema's, blogs, reviews en nog veel meer!

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief

 

Vragen?

    Bel met de webshop klantenservice

    App met de webshop klantenservice

    webshop@dehardloopwinkel.nl

 

Populairste blogs

Hallux Valgus klachten bij hardlopen

Hardlopen kan zeker met een Hallux Valgus, het komt vaker voor onder lopers dan je denkt. Als je geen pijn hebt is het voldoende om ervoor te zorgen dat de voet...

Hielspoor uitleg, symptomen en oplossingen

Hielspoor is een veel voorkomend probleem onder hardlopers en sporters. De pees die tussen de hiel en tenen onder de voeten zit trekt door overbelasting of doorgezakte voeten.

Kniepijn bij hardlopen

Iedereen krijgt wel eens last van een blessure. Kniepijn komt vaak voor bij hardlopers, wat kun je ertegen doen en mag je door blijven lopen? Lees meer hierover in dit artikel.

Rugklachten bij hardlopen?

Rugpijn komt vaker voor bij hardlopers, de belasting van de straat op je onderrug is behoorlijk bij hardlopen. Mag je met rugpijn door blijven lopen? Lees meer hierover in dit artikel.

Hardlopen en achillespeesklachten

Achillespeesklachten komen vaker voor onder hardlopers dan je denkt. Wat zijn de symptonen en kun je ertegen doen? Lees meer hierover in dit artikel.

Hardlopen en pijn in heupen

Er zijn verschillende oorzaken van pijn in heupen bij hardlopen en wandelen. Het komt vaker voor dan je denkt! Hoe kun je heupblessures voorkomen en behandelen? Lees meer...

Shin Splints - Hoe verlicht of voorkom je klachten?

Elke hardloper kent ze of heeft er wel eens over gehoord. Maar wat zijn shin splints? En wat kun je er aan doen om ze te verlichten en te voorkomen? Frank (ervaringdeskundige) legt uit.

Hardlopen in de regen en beste tips

Hardlopen in de regen is gezond. Lopen in de regen is gewoon heerlijk. Dit zal iedere die-hard runner beamen. De extra zuurstof in de lucht geeft je vleugels. En met de juiste regenkledin…

Hardlopen in de kou ontdek 10 tips

De winter is voor een hardloper géén reden om binnen te blijven. Lees hier dé 10 tips bij hardlopen in de kou en ga lekker naar buiten!

Herstellen na hardlopen, hoe doe je dat?

Om blessures te voorkomen is goed herstellen na hardlopen een belangrijk gegeven. Het helpt ook bij het verhogen van je prestaties, hoe? dat lees je in onderstaand info artikel.

Welke Garmin past bij mij?

Welke Garmin sporthorloge geschikt is voor hardlopen bepaal je aan de hand van je uiteindelijke doelen en type sport die je beoefent. Wij helpen je met het maken van de juiste keuze..

Hier vind je dé tips voor hardlopen in de zomer

De meeste hardlopers zijn "mooi weer" lopers. Is het écht warm buiten? Dan valt dat vaak vies tegen. Zweten, snel moe en niet vooruit te branden in die hitte. Daarom worden de meeste mar…

Welke hardloopschoenen als beginner kiezen?

Als je begint met hardlopen is het belangrijkste dat de schoenen lekker zitten. Het zou jammer zijn als de loper zijn of haar schoenen “aan de wilgen hangt” na 1 of 2 keer proberen om…

Marcel's 25 beste tips voor trailrunning

Je bent soms een hele dag onderweg en als je moet dan moet je... "mijn beste tip voor trailers is dan ook: neem zakdoekjes mee" Lees snel meer over de beste trailtips van Marcel.

Platvoeten of holvoeten, welke hardloopschoenen?

Heb je platvoeten of holvoeten? lees dan hier welke schoenen de beste voor je zijn. Hardloopschoenen worden gemaakt voor de meest voorkomende voetvormen maar zijn daardoor niet...

Hardlooprugzak hoe gebruiken? beste tips

Hardlooprugzakken (hydratatievesten / racevesten) bij het lopen van lange afstanden kun je eigenlijk niet zonder. Maar hoe gebruik je een hardlooprugzak? Lees snel verder

Welke veterstriktechnieken zijn er?

Je hebt de juiste schoenen maar toch zitten ze niet optimaal aan de voeten. Jouw hiel zit niet vast, of de schoen knelt wat aan de zijkant. Veter striktechnieken kunnen helpen...

Wanneer hardloopschoenen vervangen?

Om te kunnen bepalen of je hardloopschoenen zijn versleten, vragen we je om de test te doen. Kun je op meer dan 2 vragen met JA antwoorden? dan zijn je h…

Tips voor je volgende halve marathon

Halve marathon tips zijn goed om blessures te voorkomen. Vast ten overvloede maar het kan niet vaak genoeg gezegd worden: een veelgemaakte fout is dat (beginnende) hardlopers te snel en t…

Hardlopen met Inlegzolen hoe zit dat?

Je voet bevat 26 botjes, 33 gewrichten, 107 ligamenten en 19 spieren. We staan, lopen, springen en sporten en dagelijks maken we zo’n tienduizend stappen!

Schrijf je in voor hardloop updatesSchrijf je in voor hardloop updates

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Klanten beoordelen ons met een 9,2