Blogoverzicht

Welke hardlooprugzak past bij jou?

Hardlooprugzakken (hydratatievesten / racevesten) zijn een trend geworden onder weglopers en trail-lopers, die de mogelijkheid bieden om urenlang buiten te hardlopen zonder te hoeven stoppen voor water of bevoorrading.

In plaats daarvan heb je alle benodigdheden binnen handbereik en stevig aan je lichaam bevestigen, wat overmatig stuiteren of ongemak voorkomt.

Krijg je dorst? Geen probleem. Er zijn gemakkelijk toegankelijke waterflessen in de holsters op uw borstbeen of een slang van de waterzak die aan uw rug is vastgebonden.

Bovendien kun je voeding, lichtgewicht jassen en handschoenen in de achterste compartimenten of zakken meenemen.

Als je op zoek bent naar een nieuwe hardlooprugzak, hieronder nemen we je mee in een snel en duidelijk overzicht van de belangrijkste dingen om de juiste keuze te maken.

Wat loop je?

Eerst en vooral moet u beslissen voor welk type rennen u zich wilt voorbereiden. Korte afstand op de weg, lange afstand op de weg of trail-lopen. Bij elke inspanning past een ander product.

Korte afstand op de weg

oop je vooral kortere afstanden op de weg (minder dan 40 minuten) heb je geen hardlooprugzak nodig. Dan adviseren we een hydratatieriem of heupriem te gebruiken, deze producten zijn handig om uw sleutels, smartphone, snacks of wat water mee te nemen tijdens het hardlopen.

Nathan Trailmix plus zwart | De Hardloopwinkel Webshop   Nathan Trailmix plus blauw | De Hardloopwinkel Webshop
Nathan TrailMix Plus   Nathan TrailMix Plus
€50,-   €50,-
Nu bestellen   Nu bestellen

 

Flipbelt zipper zwart | De Hardloopwinkel Webshop   Flipbelt zwart | De Hardloopwinkel Webshop| De Hardloopwinkel Webshop
Flipbelt Zipper black   Flipbelt black
€36,95   €29,95
Nu bestellen   Nu bestellen

 

Lange afstand op de weg

Als je de afstanden gaat uitbreiden en langer dan een uur gaat hardlopen is het verstandig om te kijken naar een 2 tot 4 liter hydratatievest, dit moet meer dan genoeg zijn om u te verzekeren dat u gehydrateerd blijft.

Wij adviseren een minimalistisch hardloopvest met een kleiner achter compartiment en soft flask flessen voor.

Trail-lopen

Trail-lopers moeten zelfvoorzienend zijn, meer dan weglopers. Het is niet alleen een kwestie van hydratatie, maar je moet je ook bewust zijn van je eigen veiligheid.

Je zult benodigdheden mee moeten nemen die geschikt zijn voor de omgeving en omstandigheden.

Voor sommige wedstrijden is een verplichte lijst met benodigdheden en uitrusting nodig om veiligheidsredenen.

Hoeveel capaciteit moet mijn hardlooprugzak hebben?

Devloeistofcapaciteit of de hoeveelheid water (of andere hydraterende drank), is de belangrijkste onderscheidende factor tussen vesten.

Als we het hebben over de hydratatiecapaciteit, hebben we het specifiek over de totale hoeveelheid vloeistof die een vest kan bevatten met behulp van de bijgeleverde draagcontainers.

Vaak kunnen in de vakken ook extra flessen of waterzak (reservoirs) worden geplaatst, die afzonderlijk kunnen worden aangeschaft.

Wij raden je aan een hardlooprugzak te kiezen in functie van de afstand die je zal afleggen en de hoeveelheid uitrusting die je mee wilt nemen.

Zorg ervoor dat het hardloopvest voldoende ruimte heeft (gemeten in liters) om zaken als water, voedsel en extra kleding te dragen.

Looptijd Rugzakcapaciteit
1 - 2 uur 2 liter
2 - 3 uur 2 - 6 liter
3 - 6 uur 4 - 12 liter
6 + uur 6 + liter

 

Beslis over flessen aan de voorkant of een waterzak aan de achterkant

De meeste vesten zijn klaar om water te dragen op een van de twee manieren: waterflessen die aan de voorkant van het vest worden opgeborgen of een hydratatiezak die in een vak op de rug past.

Flessen kunnen gemakkelijker en sneller worden bijgevuld, maar uit een waterzak is makkelijker te drinken als je onderweg bent en heeft meestal een grotere capaciteit.

Voor langere runs die meer water nodig hebben, zal een waterzak (reservoir) je over het algemeen meer vloeistofcapaciteit geven.

Voor extreem lange runs kun je een waterzak gebruiken in combinatie met flessen (bij de meeste vesten kun je het water aan beide kanten dragen).

Hoeveel vloeistof je moet meenemen hangt vooral af van de duur van je run, de buitentemperatuur en of je onderweg kunt bijvullen.

Extra functies

Hardloop hydratatie vesten worden geleverd met een verscheidenheid aan verschillende functies die ze handiger en comfortabeler kunnen maken.

Hier zijn enkele functies om rekening mee te houden als je een hardloop hydratatievest gaat aanschaffen:

Zakken:

De meeste vesten hebben verschillende zakken voor veelgebruikte spullen, zoals gels, je telefoon en een extra laag. Kijk naar de positie van de zakken en zorg ervoor dat ze gemakkelijk te bereiken zijn; idealiter hoef je niet te stoppen met bewegen om een jas te pakken of een energie-gel te bereiken.

Denk ook aan de zaksluitingen. Nathan gebruikt ritsen op sommige zakken om ervoor te zorgen dat belangrijke items er niet uit kunnen vallen tijdens het lopen.

Reflectievermogen

Alle Nathan vesten zijn voorzien van reflectie om je te helpen gezien te worden tijdens nachtritten, of dat nu is door tegenliggers of medelopers die koplampen dragen.

Alle Nathan vesten zijn voorzien van reflectie om je te helpen gezien te worden tijdens nachtritten, of dat nu is door tegenliggers of medelopers die koplampen dragen.

 

Populairste blogs

Hoe begin ik met hardlopen?

Hoe moet je beginnen met hardlopen? Lees in deze blog meer over de beste manier om te starten met rennen. Iedereen kan hardlopen, jong en oud dus waarom jij niet?

Wanneer draag je thermokleding met hardlopen?

Thermo ondergoed is onmisbaar voor iedere buiten sporter! Het zorgt ervoor dat je lichaam op temperatuur blijft en voorkomt onnodig energieverlies. Leer hier meer over wanneer te dragen e…

Hardloopsurprise

Inspiratie nodig voor het maken van een originele sinterklaas of kerst surprise? En is de gelukkige ontvanger een hardloper of hardloopster?

Voeding en drinken tijdens hardlopen

Hardlopen en voeding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Natuurlijk is er een verschil in een voedingsschema voor een marathonloper en voeding voor recreatieve hardlopers.

Sportvoeding heb je toch niet nodig?!

In 2005 liep ik samen met een maat onze eerste marathon. Dat gingen wij wel even doen. De jonge honden van de baanatletiek moesten nu kilometers gaan draaien van 4:50 – 5:00 min per kil…

Platvoeten of holvoeten

Heb je platvoeten of holvoeten? lees dan hier welke schoenen de beste voor je zijn. Hardloopschoenen worden gemaakt voor de meest voorkomende voetvormen maar zijn daardoor niet...

Hardlopen en het immuunsysteem

Immuunsysteem versterken en hardlopen. Het immuunsysteem beschermt je lichaam tegen allerlei indringers, waaronder virussen zoals Corona.

Beste hardloopschoenen voor beginner nodig?

Als men begint met hardlopen is het belangrijkste dat de schoenen lekker zitten. Het zou jammer zijn als de loper zijn of haar schoenen “aan de wilgen hangt” na 1 of 2 keer proberen o…

Wat zijn duurzame hardloop producten?

Wij als hardlopers, zien de natuur als onze speeltuin. En daar moeten we zuinig op zijn. Steeds meer kleding- en schoenenmerken maken daarom duurzame hardloop producten. 

Hielspoor wat is het? En wat kun je er tegen doen?

Hielspoor is een veel voorkomend probleem onder hardlopers en sporters. De pees die tussen de hiel en tenen onder de voeten zit trekt aan de hiel. Een vervelende klacht, maar gelukkig kun…

Hoe maak je een hardlooproute?

Loop je altijd hetzelfde rondje? Het bekende rondje om de kerk? Of maak je er je missie van om 3 keer per week een unieke hardlooproute te creëren? Veel hardlopers en hardloopsters die m…

Wanneer hardloopschoenen vervangen?

Om te kunnen bepalen of je hardloopschoenen zijn versleten, vragen we je om eerst de onderstaande HSK test te doen. Kun je op meer dan 2 van onderstaande vragen met <…

Hardlopen in het najaar, wat trek ik aan?

Hardlopen is een sport waarbij je het snel warm krijgt en zelfs oververhit kunt raken. Je doet het vaak buiten, het weer heeft invloed op welke hardloopkleding het lekkerste zit. 

Shin Splints - Hoe verlicht of voorkom je klachten?

Elke hardloper kent ze of heeft er wel eens over gehoord. Maar wat zijn shin splints eigenlijk? Zijn er verschillende vormen, en wat zijn de symptomen en klachten? Wat kun je er aan doen…

Veters Strikken Doe Je Zo

je hebt het vast wel eens ervaren, je hebt de juiste schoenen maar toch zitten ze niet optimaal aan je voeten. Je hiel zit niet helemaal stabiel in je schoen, of glijdt zelfs een beetje o…

Veilig hardlopen in het donker? Laat je zien!

In het donker goed zichtbaar zijn tijdens het hardlopen wordt gelukkig steeds makkelijker én steeds mooier! Inmiddels worden de dagen steeds donkerder en zijn de...

Hardlopen tijdens je vakantie

Hardlopen tijdens je vakantie, het is voor veel mensen vanzelfsprekend - of beter gezegd hardlopen op onbekende plekken. Een nieuwe omgeving of het andere klimaat kan een belangrijke ver…

Waarom zou je armstukken dragen?

Wanneer de armstukken wat strakker om de arm zitten geeft dit bepaalde druk op de armspieren, waardoor de bloedsomloop wordt gestimuleerd. Hierdoor wordt de zuurstoftoename naar je spiere…

FUSION: alles over de tights van dit hardloopmerk

FUSION heeft high tech tights gemaakt die je kunt dragen tijdens veeleisende triatlon-competities, hardloopwedstrijden, maar ook tijdens de gezellige uren thuis.

Hardlopen in de kou? 10 tips

De winter is voor een hardloper géén reden om binnen te blijven. Het is vaak prachtig buiten en de zuurstof geeft een boost! Bovendien met de juiste tips ben je beschermd tegen regen, w…

Hardlopen in de regen tips

Hardlopen in de regen is gezond. Lopen in de regen is gewoon heerlijk. Dit zal iedere die-hard runner beamen. De extra zuurstof in de lucht geeft je vleugels. En met de juiste regenkledin…

Hoe kies je de juiste hardloopschoenen?

Kies de juiste hardloopschoenen! Voor de gevorderde hardloper of hardloopster is dit gesneden koek. Maar ben je een beginner of ga je weer starten met hardlopen dan is het soms een oerwou…

Schrijf je in voor hardloop updatesSchrijf je in voor hardloop updates

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Sportieve cookies, DeHardloopwinkel.nl gebruikt ze om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier om jouw instellingen te wijzigen en op te slaan.