Schoen van de maand november: Brooks Ghost 13

nov 1, 2020 | Blog

Elke maand kiezen wij een hardloopschoen die wat extra aandacht krijgt. In november is dit de Brooks Ghost 13. Zodoende heeft deze super goede hardloopschoen een artikel op deze site verdient. De Ghost 13 is een neutrale hardloopschoen en gaat verder op de lijn die bij de Ghost serie past. Het is namelijk, net als zijn voorgangers, een uitermate betrouwbare en fijne hardloopschoen.

Zoals eigenlijk alle schoenen van Brooks, is de Brooks Ghost 13 een uitermate comfortabele hardloopschoen. Je trekt de schoenen aan en je wilt ze eigenlijk niet meer uittrekken. Dit bewerkstelligt Brooks door gebruik te maken van het zogenaamde 3D Fit Print. Deze fit geeft op strategische plekken stretch en structuur, waardoor de schoen erg comfortabel voelt, maar toch een stevig gevoel geeft rondom de voet. 

Ten opzichte van de Ghost 12 heeft het 3D Fit Print bovenwerk van de Ghost 13 kleine aanpassingen ondergaan. De grootste verandering zit echter in de zool. Het DNA Loft dempingsmateriaal is nu over de hele zool doorgetrokken, waardoor de schoenen over de gehele afwikkeling een zacht en fijn gevoel geven. Dus of je nu een hiel- of voorvoetlander bent, de Ghost 13 geeft je voldoende demping voor zowel een korte als lange duurloop.

De slijtzool van de Ghost 13 is lekker dik. Dit zorgt voor veel grip op (natte) ondergronden, zonder dat de schoen hierdoor erg zwaar wordt. Ook de voorvoet beschikt over deze dikke slijtzool. De groeven onder de voorvoet zorgen echter voor een soepele afwikkeling van de voet en een prettig gevoel tijdens het rennen.  

Genoeg gelezen en wil je de Brooks Ghost 13 proberen? Kom dan langs in een van onze winkels en voel het comfort van de Brooks Ghost 13 zelf!

Productshot van de Ghost 13.

Geschreven door Team Rotterdam

0