REVIEW: Brooks Ravenna door Hans

jul 27, 2018 | Blog

Afgelopen april hebben we een win-actie georganiseerd in samenwerking met Brooks, met als prijs een paar Brooks Ravenna.

Hans Swager was de gelukkige winnaar en heeft voor ons een mooie review geschreven over de lichtvoetige anti-pronatieschoen van Brooks.

Hieronder zijn review:

Ik heb nu ruim 300 kilometer gelopen op de Brooks Ravenna 9 en wordt het dus tijd voor mijn bevindingen. Voorheen liep ik hard op schoenen van het merk Puma, hiervan heb ik 3 types gehad. Tussen deze 3 types zit al een aardig verschil. Met het fijnste type heb ik ruim 700 kilometer gelopen maar deze zijn nu wel aan vervanging toe.

PASVORM / ONDERSTEUNING…
Het heeft mij flink verrast hoe goed de Brooks Ravenna’s vanaf het begin hebben gezeten. En ondanks het mijn eerste schoenen zijn met een lichte ondersteuning, heb ik hier niet echt aan hoeven wennen en heb dan ook nog geen blaren mee gelopen. In tegenstelling met vorige schoenen blijft de ondersteuning merkbaar ook bij duurlopen en heb je niet dat je schoenen na een uur hardlopen minder goed gaan zitten of hun demping en ondersteuning verliezen.

DEMPING
Het model en de demping van de schoen zorgt voor een hogere stapfrequentie en een snelle afwikkeling van je voet. Op dit punt heb ik heel erg moeten wennen. Door die hogere stapfrequentie begon ik in het begin altijd met een te hoog tempo waardoor ik sneller uitgeput was. Maar deze schoenen hebben mij wel geholpen om mijn tempo op de duurloop te verhogen. Ook in de demping heb ik nog niet gemerkt dat het afneemt, ook niet tijdens een duurloop.

GRIP / SLIJTAGE
Ondanks het geen trail schoenen zijn, valt het mij erg op hoeveel grip je hebt met de Ravenna’s. Ik heb ze nog niet voelen slippen als er een beetje zand ligt op de straat of op onverharde paden. De slijtage aan de zool is nog amper te zien dus kunnen zeker nog een paar honderd kilometer mee.

Wij wensen je nog vele prettige kilometers toe met de Ravenna’s Hans!

Team De Hardloopwinkel

Geschreven door Team Rotterdam

0