Asics kayano 28 toplevel schoen voor overproneren

21 resultaten |

Asics Gel Kayano 28 is er! Nu direct uit voorraad leverbaar en gratis verzenden in verschillende kleuren. Wil je meer weten over de Kayano 28? Klik hier.

 1. Filters
 1. Volgende Pagina
 2. 1
 3. 2
 4. >

Terug naar boven

 

ASICS GEL-KAYANO™ 28 review:

Deze absolute top anti-pronatie hardloopschoen heeft een nieuwe look en feel gekregen in deze update naar de 28e versie. Je voeten blijven lekker koel door het luchtiger mesh bovenwerk dat opnieuw is toegepast in de Kayano 28 na groots succes in de vorige versies. Door toevoegen van een verlengde externe hielkap wordt je vanaf de landing nog beter begleidt naar de volgende stap. Het lopen en afwikkelen wordt natuurlijker door de nog flexibelere zool. Onder de hiel zitten extra flexgroeven die al bij de eerste impact  zachter en soepeler gevoel geven.

 

DYNAMIC DUOMAX™-technologie is nog steeds ingebouwd om de voet te ondersteunen en de stabiliteit te verhogen voor hardlopers die te veel naar binnen draaien (overproneren). Hoe langer je afstand, hoe meer dit blok de draaiing van de enkel tegengaat en de voet op een normale manier laat afwikkelen. SPACE TRUSSTIC™ technologie bevordert een vlottere overgang van hak naar teen.

 

GEL-DEMPING verwerkt in de hak en voorvoet, iets dat iedere ASICS runner blijft waarderen in deze top anti-pronatieschoen. De diepere flexgroeven onder de voorvoet helpen bij een soepelere teenafwikkeling en de schoenen meer meebewegen met de voeten. Reflecterende materialen in de achtervoet zorgen dat je bij weinig licht extra opvalt in het verkeer.

 

Pasvorm ASICS Kayano 28 vs Kayano 27:

De pasvorm is in de 28e versie vrijwel gelijk gebleven. Het nieuwe bovenwerk geeft boven de tenen iets meer spelingsruimte waardoor de grote teen iets meer ruimte heeft gekregen. De hak heeft nog steeds een externe hielkap wat voor een goed aansluitende pasvorm zorgt en extra stabiliteit. Echter is deze externe hielkap volledig vernieuwd en loopt deze door tot aan de middenvoet. Dit zal het achterste gedeelte van de voet nog beter omsluiten.

 

ASICS Gel-Kayano 28 dames

De Kayano 28 is een genderspecifieke anti-pronatieschoen voor dames. De anatomie van de damesvoet is anders dan bij heren. Hier houden ze bij ASICS bij het maken van deze dames runningshoes rekening mee:

 • De Trustic plaat onder de voetboog is aangepast aan het dameslichaam waardoor het extra support geeft tijdens de voorwaartse beweging.
 • De tussenzool is bij de damesversie eveneens van Flytefoam, echter wat zachter gemaakt dan de herenversie.
 • De tussenzool bevat 3mm meer heeldrop dan in de herenversie.

 

Dames

Heeldrop: 13 mm, hak 25 voorvoet 12 mm, gewicht: 258 gr

 

Heren

Heeldrop: 10 mm, hak 23 voorvoet 13 mm, gewicht: 308 gr

 

Waarom is ASICS Gel Kayano de beste hardloopschoen?

Comfort speelt altijd een erg grote rol als het gaat om hardloopschoenen. Hardlopen is met afstand de meest belastende sport voor het lichaam. Zo krijg je tijdens het hardlopen te maken met een belasting die kan oplopen tot 5-maal je lichaamsgewicht per stap!

ASICS heeft veel technische materialen vervaardigt en verwerkt in haar hardloopschoenen. Deze materialen zorgen ervoor dat hardlopen comfortabel blijft en verminderen blessures als gevolg van overbelasting. 

De bekendste van deze technische materialen is wel het ASICS GEL. In de ASICS Gel Kayano 28 zit zowel in de voorvoet als onder de hak deze geldemping.

 

 1. Speciaal ontwikkeld bovenwerk van mesh voor betere ventilatie
 2. De herontworpen externe hielkap houdt de voet stabiel en biedt een comfortabelere pas
 3. GEL™-dempingstechnologie in de achter- en voorvoet zorgt voor uitstekende schokabsorptie
 4. FF BLAST™-technologie biedt lichtgewicht demping en een responsieve terugvering
 5. De AHARPLUS™-hielplug verbetert de duurzaamheid
 6. TRUSSTIC™-technologie voor betere stabiliteit
 7. 3D SPACE CONSTRUCTION™ verbetert de compressie bij de landing
 8. DYNAMIC DUOMAX™-technologie helpt de pronatie te verminderen
 9. I.G.S™ Impact Guidance System voor een vloeiende afwikkeling

ASICS Gel Kayano 28 lateraal | DeHardloopwinkel.nl

ASICS Gel Kayano 28 sole | DeHardloopwinkel.nl

ASICS Gel Kayano 28 mediaal | DeHardloopwinkel.nl

ENGINEERED MESH

Buitenzijde:

De buitenzijde heeft open en dicht geweven stukken. Open, ter verbetering van het ademend vermogen en dicht, voor een betere stabiliteit op plekken waar dit nodig is.

 

Binnenzijde:

De binnenzijde is een laag met meer elastaan(elastische vezel), dit zorg voor een handschoen-achtige pasvorm(like a glove) en is erg comfortabel. Tevens vermindert dit de kans op huidirritatie aanzienlijk.

 

EXTERNE HIELKAP

De ASICS Gel Kayano 28 heeft een nieuw ontworpen externe hielkap. Deze hielkap omvat de gehele hiel aan de buitenkant van het bovenwerk (extern) van de hiel tot aan de middenvoet. Gemaakt van een zeer stijf kunststof waardoor de achterkant van de voet volledig wordt verzonken in de zool. Deze manier van zool-opbouw geeft de ASICS Gel Kayano 28 een ongekende stabiliteit en veel comfort.

ASICS Gel Kayano 28 externe hielkap | DeHardloopwinkel.nl

ASICS GEL

De vernieuwde GEL unit van ASICS heeft een nog betere schokabsorptie gekregen. Het is zachter en zo gevormd dat deze een betere compressie van de FFBLAST dempzool geeft in de hak. Dit verbeterd de stabiliteit en de demping in de hardloopschoenen aanzienlijk. 

In de ASICS Gel Kayano 28 zit deze vernieuwde GEL demping in de voorvoet en hak.

 

FFBLAST™ TECHNOLOGY CUSHIONING

De dempzool is gemaakt met het speciale FFBLAST™ demping materiaal. Dit foam is lichter en gaat langer mee dan traditionele schokabsorptie. Met een energy return rate van 63% zal het vernieuwde FFBLAST materiaal de standaard worden bij ASICS.  De Kayano 28 heeft een volledige FFBLAST tussenzool.

  FlyteFoam FF Propel FF Blast
  Gewicht gram/cm3 0,15 0,20 0,17
  Energy teruggave 50% 60% 63%
  Shore hardheid 50 50 48
  Durabiliteit (lager is beter) 65 45 55

ASICS FF BLAST | DeHardloopwinkel.nl

 

ASICS AHAR HEEL PLUG

Een speciaal ontworpen extra slijtvast rubber compound, Asics High Abration. Deze rubbersoort is door toevoeging van carbon vezels erg slijtvast. Specifiek geplaatst onder de hak zodat dit gedeelte extra lang meegaat.

Duurzaamheid: de zeer hoge slijtvaste eigenschappen van dit nieuwe rubber zullen bijdragen aan een extra lange levensduur.

 

GENDER-SPECIFIC TRUSSTIC

De TRUSSTIC™  technologie zit in de schoen op de slijtzool in de voetboog. Dit is een stuk gemaakt van een thermoplastisch materiaal en geeft de schoen extra stabiliteit. Het verlengt de levensduur van een schoen. Bij het damesmodel geeft deze TRUSSTIC™ extra ondersteuning aan de gevoelige voetboog. Bij de heren zorgt het voor extra ondersteuning tijdens het draaien van de voet bij het afwikkelen.

 

3D SPACE CONSTRUCTION

Door ruimte te laten tussen de harde brug (trusstic) en het zachte dempfoam in de middenvoet wordt het harde gedeelte in de zool minder gevoeld bij het landen. Het dempmateriaal geeft een betere compressie bij landing doordat dit materiaal in een kuip wordt gedrukt. Het resultaat is meer comfort met een betere demping.

 

DYNAMIC DUOMAX

DUOMAX™-technologie is nog steeds ingebouwd om de voet te ondersteunen en de stabiliteit te verhogen voor hardlopers die te veel naar binnen draaien (overproneren). Hoe langer je afstand, hoe meer dit blok de draaiing van de enkel tegengaat en de voet op een normale manier laat afwikkelen. DYNAMIC DUOMAX™ is de combinatie van het hardere duomax materiaal met een toplaag van minder hard materiaal. In geval van de Kayano 28 is deze toplaag gemaakt van het FF BLAST FOAM. Door deze zachtere toplaag ontstaat er een meer dynamische manier van ondersteunen. Naarmate de voet meer vermoeid raakt zal het DYNAMIC DUOMAX meer ondersteunen.

ASICS Gel Kayano 38 Dynamic Duomax | DeHardloopwinkel.nl

 

IMPACT GUIDANCE SYSTEM

I.G.S is een technichnische innovatie van ASICS die als hoeksteen van de schoenen filisofie fungeert. Dit contructieve concept koppelt alle technische elementen de schoenen aan elkaar zodat deze de anatomie van de voet perfect ondersteund. Zo zal het I.G.S systeem in een paar hardloopschoenen anders werken dan bijvoorbeeld in een paar tennisschoenen. De grootste voordelen van deze benadering zijn.

 • Holistische ontwikkelling
 • sport specifiek
 • verbeterende performance

 

DAMES PLUS 3 MM

Deze Asics runningshoe is gemaakt volgens het 'gender specific' principe. Dit betekent dat de vrouw wegens haar unieke anatomie een andere vorm schoen nodig heeft dan een man.

 

Heeldrop plus 3mm dames Asics Kayano 28

De hak(heeldrop) van de dames Kayano 28 is daarom ook 3mm hoger dan de herenuitvoering. Uit grondig onderzoek is dan ook gebleken dat een vrouw hierdoor minder kans heeft op hardloopblessures.

 

3D SPACE CONSTRUCTIE

Met de komst van de 3D Space Constructie onder de hak is meer ruimte gekomen. Dit zorgt voor een betere verdeling van de drukbelasting voor de dameshak en een verbetering van de stabiliteit bij heren.

 

GENDER SPECIFIC groeven

Naast de nieuwe TRUSSTIC™ is het groevenpatroon bij de dames Kayano 28 anders dan bij de heren. De groeven bij de dames lopen verder door voor een verbetering in de flexibilteit. Bij de heren lopen deze groeven niet verder door. Heren hebben juist meer baat bij een stijvere voorvoet die het torderen (naar binnen draaien) van de voet ondersteunen.

    

ASICS Gel KAYANO 28 Sale

Waarschijnlijk loop je al op de ASICS GEL-KAYANO 27 of 26 en ben je nu opzoek naar een tweede paar of de opvolger?

Als je weet wat je wil, bestel ze dan snel bij dehardloopwinkel.nl. Standaard zijn hardloopschoenen in de aanbieding van 10% korting tot oplopend soms wel 50% op de uitlopende kleuren en modellen van Asics.

 

Toch een andere maat nodig? Geen probleem, je kunt kosteloos retourneren en een andere maat bestellen klik hier als je meer wilt weten.

 

Kayano 28, kan ik ze even proberen?

Als je de juiste hardloopschoenen hebt gevonden dan is het belangrijk dat je let op de pasvorm van de schoenen. Door de nieuw verkregen schoenen eerst in huis te passen, een uurtje aan te houden, zul je weten of ze lekker zitten. Je voet krijgt dan de tijd om even te wennen aan de nieuwe schoen. Zit er iets niet goed of lekker dan zal je voet altijd gaan protesteren na 45 minuten.

 

Twijfel je alsnog? Bel dan even naar de klantenservice of stuur een whatsappbericht. Heb je de schoenen alleen binnen gedragen dan kun je ze als het nodig is kosteloos retour sturen en andere bestellen. Gebruik hiervoor ons retourformulier.

 

Twijfel niet langer, online je hardloopschoenen kopen heeft veel voordelen:

 

✔  Prijs, je bent niet voor niets op DeHardloopwinkel.nl

✔  Eerlijk advies, alle medewerkers op dehardloopwinkel.nl zijn specialisten en ervaren lopers

✔  Direct leverbaar, ook de nieuwste Asics modellen en opvolgers

✔  Snel in huis, je hoeft de deur niet meer uit voor de nieuwste Asics schoenen

✔  Uitproberen, in huis uitproberen mag altijd!

✔  Gratis retourneren,  stuur ze gratis terug mochten ze onverhoopt niet passen

 

Terug naar boven

 

Sportieve cookies, DeHardloopwinkel.nl gebruikt ze om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier om jouw instellingen te wijzigen en op te slaan.