Asics Gel Kayano 31 dames en heren kopen

|

Asics Gel Kayano 31 antipronatie schoenen hebben een kleine update gehad, zoals nu betere grip door een andere buitenzool. Lees ook meer over dé nieuwste opvolger van de Kayano 30 onderaan deze pagina.

 1. Filters
 1. 1

Terug naar boven

Met een paar kleine updates is en blijft de Asics Kayano 31 dé antipronatieschoen voor dames en heren die comfort en ondersteuning willen tijdens hun runs. Vanaf 1 juni 2024 is de Asics Gel Kayano 31 release date en online of in de winkels te koop in meerdere kleuren voor dames en heren.

Nu bij De Hardloopwinkel beschikbaar! de meest comfortabele antipronatie hardloopschoen van dit moment: de ASICS GEL Kayano 31.

Asics Gel Kayano 31 | De Hardloopwinkel

Stability never felt like this!

De Kayano is één van de legendes van ASICS. Sinds 1993 is de Kayano als antipronatieschoen voor de serieuze lopers die ondersteuning nodig hebben, niet meer weg te denken! Waar deze categorie antipronatie loopschoenen de eerdere benamingen kregen zoals massief, lelijk en vooral totaal niet comfortabel, hebben ze bij Asics dit een hele andere wending kunnen geven. En daar zijn wij erg blij om :)

Daarom is ASICS zo enthousiast met het vieren van de 31ste verjaardag van het icoon GEL-KAYANO™ met baanbrekende ontwikkelingen. Door haar unieke design filosofie is ASICS in staat geweest een hardloopschoen te maken die de stabiliteit geeft die lopers zo waarderen aan de Gel Kayano en een nieuw level van comfort die lopers zo graag zien in hardloopschoenen.

Geniet van ongekend on-demand stabiliteit tijdens je runs op de ASICS GEL-KAYANO™ 31 schoenen.

ASICS GEL-KAYANO™ 31 wat is er nieuw?

De Kayano 31 is met kleine aanpassingen zoals betere grip op de buitenzool, makkelijke instap, beter ventilerend bovenwerk en adaptieve stabiliteit, weer DE antipronatieschoen waar menig overpronerende hardlopert wel een paar van in de kast zou willen hebben.

Door gebruik te maken van nieuwe PureGEL™ technologie in de hiel van de Kayano 31, vernieuwde buitenzool van HYBRID ASICSGRIP, een tussenzool van FF Blast™+ ECO + het nieuwe 4D GUIDANCE SYSTEM™ is er een schoen gecreëerd waar menig loper van droomt. Genieten met een grote G, zonder consessies te hoeven doen wat betreft stabiliteit, comfort, demping. 

 

PureGEL™

Zachtere landingen met de Asics Gel Kayano 31 door het gebruik van deze nieuwe Gel technologie. 

Zachter en lichter dan voorgaande GEL™ technologieën, zorgt het vernieuwde PureGEL™ technologie ook nog eens voor betere schokabsorptie, en een soepele overgang van landing naar stand fase. Iets waar overpronerende haklanders enorm veel profijt van hebben. 

De nieuwe PureGEL™ in de Kayano 31 antipronatie runningshoe is maar liefst 65% zachter dan voorgaande Gel technologiën en heeft 4% hogere energieteruggave bij elke stap. 

ASICS GEL-KAYANO 30 | PureGEL | FFBlast + eco

FF Blast+™ ECO

Nieuw lichtgewicht FF BLAST™ PLUS ECO dempfoam zorgt voor meer dempend en energiek comfort tijdens het lopen. De tussenzool van de Kayano 31 loopschoen is gemaakt van minstens 24% bio-based materiaal. Zo draagt elk stukje van deze comfortabele antipronatieschoen bij aan een duurzamer klimaat. 

 

4D GUIDANCE SYSTEM™

ASICS GEL-KAYANO 31 | 4D GUIDANCE SYSTEM

Stability nerver felt better!

De GEL -KAYANO™ 31 met het nieuwe en revolutionaire 4D GUIDANCE SYSTEM™ uitgerust om premium comfort te geven bij elke nieuwe stap. Telkens weer reageert de Kayano 31 op een stap en geeft hieraan de stabiliteit mee die je op dat moment nodig hebt. Aan het begin van een run zul je minder stabiliteit nodig hebben dan een het einde van bijv een lange duurloop. Het speciaal ontworpen 4D GUIDANCE SYSTEEM past zich dus On-demand aan, hoe fijn is dat!

 

ASICS GEL-KAYANO 30 | alle technologieën

 

Wat is het nieuwe 4D GUIDANCE SYSTEM in de Kayano 31?

In de Asics Kayano 31 hardloop schoen zit een nieuwe manier van ondersteuning, het 4D Guidance systeem. Je vraag je misschien af hoe is deze nieuwe vorm van ondersteuning tot stand gekomen? dat leggen we hier even simpel uit.

In plaats van de voet te beperken in zijn beweging met een traditioneel antipronatie systeem werkt het 4D GUIDANCE SYSTEM™ met de beweging van het hele lichaam. Op deze manier kan de Gel Kayano 31 antipronatie hardloopschoen adaptieve stabiliteit geven en tegelijkertijd een zeer hoog level van comfort garanderen.

Het geïntegreerde design focust op 4 dimensies van stabiliteit. Deze dimensies zijn breedte, lengte, diepte en tijd. De 4 dimensies zorgen samen voor een adaptieve begeleiding van de voet en het lichaam in alle fases van hardlopen op de Kayano 31 loopschoenen.

De verschillende dimensies in de Guidance systeem van de Asics Gel Kayano worden hieronder verder door ons uitgelicht: 

Dimensie 1 Breedte

ASICS GEL-KAYANO 31 | 4D GUIDANCE SYSTEM dimensie 1 breedte

De eerste dimensie is de breedte van de basis van de schoen, hiermee bedoelen we de afstand tussen de binnenkant en  buitenkant van de loopschoen. Zoals we ook wel zeggen; de mediale (binnen) zijde en de laterale (buiten) zijde.

Door deze afstand groter (wijder) te maken creëer je een breder platform voor de loper om op te landen, lees betere balans. Hoe breder het platform des te meer draagvermogen het heeft, des te stabieler het is.

Dimensie 2 Lengte

ASICS GEL-KAYANO 30 | 4D GUIDANCE SYSTEM dimensie 2 lengte

De 2e dimensie lengte heeft in de schoen te maken met de volledige begeleiding van het moment van landing (eerste contact) tot aan afzet (laatste contact).

Er zijn meerdere elementen die hier een rol spelen, waaronder de guidance line (groef, diepe rand) over de volle laterale (buiten) zijde van de slijt- en tussenzool.

Deze elementen helpen bij een meer gebalanceerde overgang en efficiënte afzet van de Gel Kayano 31 antipronatieschoen.

Dimensie 3 Diepte

ASICS GEL-KAYANO 31 | 4D GUIDANCE SYSTEM dimensie 3 diepte

Deze 3e dimensie gaat over de diepte van de voet zoals deze verzonken ligt in de tussenzool.

Het foam in de tussenzool vouwt zicht bij het afwikkelen als het ware om de voet. Hiermee wordt de voet gezekerd op zijn plek, in dit geval de zool van de schoen.

Dit betekent dat de voet niet meer verder teveel naar links of rechts kan schuiven.

Dimensie 4 Tijd

ASICS GEL-KAYANO 3 | 4D GUIDANCE SYSTEM dimensie 4 tijd

Het 4e element tijd is uniek in de Asics Gel Kayano 31 loopschoenen en focust op de tijd dat de voet de mogelijkheid heeft om te over proneren (overmatig naar binnen kantelen).

De medial pod (het grijze gedeelte waar 4D guidance system op staat) is gemaakt van het zelfde foam als de zool maar heeft een lagere dichtheid (zachter) en een hogere energie teruggave.

Eenmaal gecomprimeerd helpt dit element om de voet sneller terug te zetten in een neutrale positie.

Hoe minder tijd gespendeerd in overproneren des te efficiënter de run. Je voelt je comfortabeler en reduceert hiermee sterk het risico op blessures.

ASICS GEL-KAYANO™ 31 vs 30

De Kayano 31 is op een aantal punten verbeterd ten opzichte van de Kayano 30 en heeft enkele updates gekregen, in onderstaand overzicht kun je per categorie de overeenkomsten/verschillen overzien:

Gewicht

         GEL-KAYANO™ 31

         GEL-KAYANO™ 30

 • man 305 gram / vrouw 266 gram
 • man 303 gram / vrouw 263 gram

 

Dikte Tussenzool
Nieuwe FF BLAST+ ECO foam is 4 mm dikker en gemaakt met minstens 20% bio-based materiaal uit hernieuwbare bronnen.

         GEL-KAYANO™ 31

         GEL-KAYANO™ 30

 • man 40 mm hak / 30 mm teen
 • vrouw 39 mm hak / 29 mm teen
 • man 40 mm hak / 30 mm teen
 • vrouw 39 mm hak / 29 mm teen

 

Middenzool materiaal
De zool is gelijk gebleven aan de voorganger.

         GEL-KAYANO™ 31

        GEL-KAYANO™ 30

 • FF BLAST™+ ECO
 • FF BLAST™+ ECO

 

Gel Technologie

         GEL-KAYANO™ 31

         GEL-KAYANO™ 30

 • PureGEL™ 
 • PureGEL ™

 

Grond contact

         GEL-KAYANO™ 31

         GEL-KAYANO™ 30

 • FULL GROUND CONTACT
 • FULL GROUND CONTACT

 

Bovenwerk

         GEL-KAYANO™ 31

       GEL-KAYANO™ 30

 • Verbeterd en ventilerend ENGINEERED MESH
 • KNITTED (gebreide) hielkraag met lus
 • Alle pluspunten van het bovenwerk van de Nimbus 26
 • ENGINEERED MESH

 

Buitenzool

         GEL-KAYANO™ 31

       GEL-KAYANO™ 30

 • HYBRID ASICSGRIP
 • AHARPLUS
 • AHARPLUS 

 

ASICS Gel-Kayano 31 dames

De Kayano 31 dames hardloopschoen is ontworpen aan de hand van de genderspecifieke vormen en anatomie van de damesvoet. Vrouwen hebben nu eenmaal een andere pasvorm van de voeten dan een man. De Kayano 31 dames antipronatie schoen sluit door deze specifieke eigenschappen beter om de voet heen. Waar Asics over het algemeen wat smaller uitvalt, doen de antipronatie schoenen van Asics dit niet. Dit doordat een gedeelte van de ondersteuning en stabiliteit wordt behaald door een breder platvorm onder de voet. 

Asics Gel Kayano 31 dames hardloopschoenen | De Hardloopwinkel

 

 • Wat is de pasvorm van de Kayano 31?

De pasvorm van de Kayano 31 is nu nog meer aansluitend door het toevoegen van een knitted hielkraag die verder loopt rondom de voet. Trek de Kayano 31 makkelijker aan en uit door de lus achterop de hiel en laat je voet er simpel weg inglijden. De bredere voorvoetruimte is gebleven evenals het verzonken voetbed. Dit maakt de Gel Kayano nu nog meer geschikt voor verschillende soorten voeten.

 • Is de ASICS GEL Kayano 31 duurzaam?

Het bovenwerk van de Kayano 31 is o.a gemaakt van 50% gerecycled materiaal en heeft een carbonfootprint van 10,6 CO2e/paar. Dit ligt gemiddeld 14% lager dan de gemiddele loopschoenen. Doordat Asics wereldwijd 1 van de best verkopende partijen is, zal deze verbetering in de footprints een groot effect genereren.

Waarom zijn ASICS Gel Kayano de beste antipronatie hardloopschoen?

Asics Kayano is een antipronatie loopschoen met unieke demping, comfort en staat garant voor een stabiele run. Al jaren lang brengt Asics kwalitatieve hardloopschoenen die tot de top behoren.

Hardlopen is een van de meest belastende sporten voor je lichaam. Tijdens het hardlopen kan de belasting op spieren en gewrichten oplopen tot wel 5 maal je lichaamsgewicht, en dat is per stap! Daarom is het reuze belangrijk om op goede schoenen te hardlopen die speciaal bij jou loopstyle, looppas en lichaamsbouw passen. Comfort, demping en stabiliteit is wat je wilt als overpronerende hardloper. 

Door vele onderzoeken en nieuwe materialen te gebruiken heeft ASICS veel technische materialen vervaardigt en verwerkt in de hardloopschoenen, zo ook in de nieuwste Asics Gel Kayano 31 antipronatie schoenen voor dames en heren.

ASICS GEL is een van de meest bekendste technologieën die ze op de markt gebracht hebben. Deze gel zorgt niet alleen voor comfort maar vermindert ook blessures als gevolg van overbelasting.

In de ASICS Gel Kayano 31 zit dus wederom het geprezen PureGEL™ demping verwerkt. De  dikke dempende foam zool is gelijk gebleven en zorgt voor zachte landingen en minder blessures.

 

 • Asics Kayano 31 geschikt voor beginner?

De Kayano 31 van Asics is geschikt voor lopers die ondersteuning nodig hebben, overproneren met de enkels en tot 95 kg wegen, hier horen ook beginners bij.
 

Beginners kunnen makkelijk en soepel kilometers opbouwen doordat ze de Kayano 31 ze de stabiliteit geeft die een onervaren hardloper nodig heeft. De verende en dempende werking van de tussenzool van FF BLAST + ECO foam zorgt voor een soepele afwikkeling, zachte landing en verkomt op de loer liggende blessures. Het 4D GUIDANCE SYSTEM is ook in deze nieuwste versie meegenomen voor de beste ondersteuning, van het begin van je run tot het eind wanneer je de ondersteuning het meest nodig hebt.

Maar.. de Gel-Kayano is zeker niet alleen voor beginnende hardlopers! Ook lopers die houden van lange duurlopen zetten graag hun stappen vooruit op de Kayano. Unieke demping bij elke stap, of het nu gaat om 5km loopje of een halve/hele marathon de nieuwste Kayano doet wat hij beloofd.

Benieuwd of deze antipronatie schoen geschikt is voor jou? Het beste wat je dan kunt doen is een loopanalyse te laten maken. Door het doorlopen van een aantal testen wordt het duidelijk of je een netrale loper of overpronerende hardloper bent. Onze experts en adviseurs staan voor je klaar met een bakkie koffie en de beste adviezen! Maak hier een afspraak voor loopanalyse in De Hardloopwinkel Bodegraven, Leiden, Noordwijkerhout, Den Haag of Rotterdam. 

Geen tijd om langs te komen? Dat is geen probleem. Doe dan onze online loopanalyse online loopanalyse hier en krijg gelijk schoenmodellen te zien.

 

ASICS Gel Kayano 31 Sale

De kans is heel groot dat jij al loopt op een van de Kayano toppers en ben je misschien opzoek naar een tweede paar of opvolger? Asics Kayano 31 aanbieding kopen is (nog) niet mogelijk, de vorige uitvoering zoals de Kayano 30 of Kayano 29 zijn wel verkrijgbaar in de sale.  bekijk hier direct alle ASICS KAYANO SALE hardloopschoenen dames en heren.

Heb jij keuze al gemaakt? bestel ze dan makkelijk en snel bij dehardloopwinkel.nl. Onze hardloopschoenen worden standaard gratis verzonden, en de korting op Asics loopschoenen loopt soms wel op tot 50% op uitlopende modellen en kleuren.

Past de schoen toch niet helemaal lekker en heb je een andere maat loopschoen nodig? Retourneer dan makkelijk en snel. De gegevens vindt je achterop de pakbon of bekijk de retourvoorwaarden van de Hardloopwinkel hier.

 

Kayano 31, kan ik ze testen?

Uiteraard kan je de online gekochte hardloopschoenen testen. Doe dit dan wel binnenshuis, door de Asics Kayano een uurtje aan te houden zul je erachter komen of ze lekker zitten ja of nee. Is de pasvorm van de schoen toch niet helemaal juist dan zullen je voeten na 45min gaan protesteren. Heb je de Asics Gel Kayano 31 loop schoenen tegen overproneren alleen binnen gedragen? dan kun je ze als het nodig is eenvoudig retour sturen en andere bestellen. Gebruik hiervoor ons retourformulier.

Wil je toch liever de Kayano 31 buiten testen? Kom dan naar 1 van onze 5 winkels. Hier mag je er altijd even een rondje op buiten lopen. 

Mocht je toch nog je twijfels hebben? Bel dan even naar de klantenservice of stuur een whatsappbericht. Onze specialisten staan klaar om al je vragen zorgvuldig te beantwoorden en je te voorzien van goede adviezen.

 

Asics Gel Kayano 31 hardloop schoenen dames en heren online kopen heeft deze voordelen:

✔  Prijs, je bent niet voor niets op De Hardloopwinkel.nl

✔  Eerlijk advies, alle medewerkers op dehardloopwinkel.nl zijn specialisten en ervaren lopers

✔  Direct leverbaar, ook de nieuwste ASICS kleuren en opvolgers

✔  Snel in huis, je hoeft de deur niet meer uit voor de nieuwste Asics Kayano schoenen

✔  Uitproberen, in huis uitproberen mag altijd!

✔  Eenvoudig retourneren,  stuur ze eenvoudig terug naar het antwoordnummer mochten ze onverhoopt niet passen.

 

Bij één van onze 5 De Hardloopwinkels kun je de nieuwste ASICS Gel Kayano 31 dames en heren uitgebreid passen. Je mag ze zelfs buiten even testen op de straat, koop je ze in De Hardloopwinkel dan is de loopanalyse gratis.

Terug naar boven

 

Klanten beoordelen ons met een 9,2