REVIEW: X-Socks door Janneke

aug 23, 2018 | Blog

Vorige maand hebben we via een winactie een paar X-socks weggegeven om te kunnen testen. Janneke Poort was hiervan de gelukkige winnaar.

Ze heeft voor ons een hele enthousiaste review achtergelaten over haar ervaringen met de X-Socks Running Speed Two Lady:

Let’s try X-socks! Ik kreeg een paar sokken van dé Hardloopwinkel om uit te testen! En dat zijn niet zomaar sokken! Dat zijn X-socks Running Speed Two!

Speciaal voor het uittesten van deze sokken, ben ik een flinke duurloop gaan doen van 21.1km met een temperatuur van 29 graden…

Mijn voeten zijn me heilig! Buiten het feit dat ze me nu 2x naar de finish van een marathon hebben geleid, zijn mijn voeten ook beschadigd door reuma. Ik draag om deze reden altijd goede sokken en schoenen. Bij het lopen van lange duurlopen heb ik de gewoonte om mijn voeten in te smeren met vaseline, ik leef met het idee dat dit werkt tegen blaren. Ik heb 1x een blaar gelopen, tijdens de marathon van Rotterdam afgelopen jaar. Blijkbaar kreeg de warmte toch greep op mijn voeten!
Tijdens het testen van mijn nieuwe sokken heb ik geen vaseline op mijn voeten gesmeerd. Ik hoorde tenslotte dat deze sokken blaren voorkomt!

Nou… off we go! Wat als eerste opvalt, is dat de sokken strak zitten, niet vervelend strak maar prettig stevig!  De sok sluit goed aan, heeft geen naadjes en heeft allerlei verschillende ‘weefpatronen’ om op de juiste plekken steun te geven! Om de sokken echt even goed te testen, kies ik voor wat trailroutes… het valt op dat de sokken de voeten goed ondersteunen tijdens het lopen! De sokken voelen stevig om je enkel!

Het was een warme, lange duurloop, merkte ik iets qua warmte-regulatie? Nee… Tijdens het lopen niet echt. Mijn voeten waren warm, maar dat is tijdens 29 graden, om 12.00u in de middag niet zo gek! Na het lopen viel me wel op dat de sokken en mijn voeten droog waren! Er gebeurt dus wel iets qua warmte-regulatie. Mijn voeten voelden prima na het lopen. Ik had inderdaad geen blaren en mijn voeten voelden goed.

Ik vond het een heel prettige sok! Met name de stevigheid gaf mij een prettig gevoel!

Hartstikke bedankt Janneke, en heel veel plezier met je ‘sokkies’!

Geschreven door Team Rotterdam

0