Review: AfterShokz Koptelefoon

jan 10, 2020 | Blog

Wanneer jij nog nooit van de ‘bone conduction’ koptelefoons van AfterShokz hebt gehoord, dan heb je misschien wel een klein beetje onder een steen geleefd het afgelopen jaar. Het revolutionaire product brengt het geluid van bijvoorbeeld muziek of podcasts door trillingen via het jukbeen naar je oren. De koptelefoon is namelijk zo ontworpen dat het niet op je oren rust! Hierdoor is het mogelijk om alle omgevingsgeluiden te kunnen blijven horen. Super veilig dus!

Rob heeft de AfterShokz TrekZ Air getest op de fiets:

“Waarom sporten met muziek in je oren? Het is toch juist heerlijk om van de omgeving te kunnen genieten? Tja,  dat was mijn gedachtegang ook totdat ik vanuit AfterShokz een testmodel te leen kreeg. Heel veel hardlopers en fietsers vinden het juist fijn om muziek te kunnen luisteren onderweg, maar voor mij is een groot nadeel dat ik de omgeving niet meer kan horen. Toch maar eens een poging wagen om te kijken of het iets voor mij is!

Nu is fietsen, het hele jaar door, mijn grote passie en zou zo iets dan wel verantwoordelijk zijn? Door afleiding van muziek kunnen er toch sneller ongelukken ontstaan.

Ik was na mijn eerste fietsritje met de AfterShokz gelijk om! Het grote voordeel is dus dat je geen oortjes in hebt, maar dat de koptelefoon naast je oor zit. Ook in verkeersdrukte hoor ik duidelijk alles om me heen.  Ik vond oortjes nooit echt fijn omdat mijn fietshelm er tegen aan duwde. De AfterShokz voel ik helemaal niet, en ze zitten totaal niet in de weg.

Mijn mobiel neem ik altijd mee voor het geval er iets mocht gebeuren. Ook wil ik altijd bereikbaar zijn. Met de Aftershokz hoef ik mijn telefoon niet meer in mijn hand te hebben (wat overigens ondertussen ook verboden is!!) om een gesprek aan te nemen. Dit kan ik nu makkelijk bedienen met de Afterhokz door te tikken of drukken op de juiste knop op de koptelefoon. Je kan op deze manier ook het geluid bedienen.

Ook een voordeel is de lange duur van de batterij. Ik wil op een lange rit van meer dan 100 kilometer niet ineens zonder muziek staan. En terwijl ik slaap,  laad ik hem weer op voor mijn volgende fietsrit.

Kortom, een dikke aanrader, en als je het nog nooit geprobeerd hebt kun je in onze winkels de AfterShokz zelf uittesten!

Bekijk onze collectie van AfterShokz in de webshop.

Geschreven door Marleen

0