Odlo: Millenium YAKWARM

okt 10, 2019 | Nieuws

Deze winter nieuw in ons assortiment: de Odlo Millenium-lijn met YAKWARM-Technologie!

Odlo maakt in deze kledinglijn gebruik van wol van de jak. De jak is een rundersoort die het meest voorkomt in Centraal-Azië. De naam jak (yak in het Engels) komt vanuit het Tibetaanse yag. Overigens wordt alleen de stier jak genoemd, de koe heet namelijk nak. De vacht van de jak is lang en dik en reikt helemaal tot de grond. Dit houdt ze warm in het koude Himalayagebergte. Al decennia lang gebruikt men de wol voor kleding. Meer lezen over dit dier?

Feeling Great From The Inside Out!

ONTDEK YAKWARM

In de nieuwe wintercollectie van maakt Odlo gebruik van nieuwe YAKWARM-technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat de kleding 40% warmer is en 66% meer ademend vermogen heeft. Dit in vergelijking met kleding van bijvoorbeeld Merino wol.

Wol van de jak wordt door de stof gemengd biedt de volgende eigenschappen:

  • betere zachtheid
  • hoger ademend vermogen
  • actieve verwarming
  • verbeterde vochtregulatie
  • bestendig tegen nare geurtje

Deze eigenschappen komen met name naar voren tijdens activiteiten zoals hardlopen, wandelen en schaatsen.

ORGANIC BODY MAPPING

Naast de nieuwe Yakwarm-technologie maakt Odlo in deze lijn ook gebruik van Body Mapping. Niet elke plek op het menselijk lichaam is namelijk hetzelfde. Tijdens het hardlopen in de winter worden bijvoorbeeld sommige delen van het lichaam kouder en andere warmer.

In de kleding van Odlo is hier veel aandacht aan besteed. De lichaamsdelen die afkoelen, worden via speciale ‘Warm Zones’ warm gehouden. Daartegenover staat dat plekken die sneller warm worden er juist weer is gedacht aan het ademend vermogen en vochtregulatie. En dit allemaal zonder dat het ten koste gaat van de bewegingsvrijheid!

Ben je geïnteresseerd? Ga dan snel langs in een van onze winkels om de nieuwste kleding van de Odlo Millenium Yakwarm lijn te passen.

Geschreven door Team Rotterdam

0