Local Runners: Femke de Jager

jul 31, 2019 | Local Runners

Waarschijnlijk zie je tijdens wedstrijden regelmatig hardlopers die je vaker tegenkomt. En je vraagt je dan af: Wie zijn dat nu? In onze rubriek “Local Runners” interviewen wij deze hardlopers. Zo leer je ze een beetje kennen en wellicht hebben ze nog een leuke hardloop-tip voor jullie.

Deze week een interview met Femke de Jager van de populaire reis- en hardloopblog Girls Run The World. Zij rent letterlijk over de hele wereld hard via haar werk. Een droombaan, als je het ons vraagt.

Wanneer ben je begonnen met hardlopen en waardoor raakte je geïnspireerd?

Ik denk een jaar of zes geleden. In mijn jeugd was ik heel erg fanatiek in atletiek. Een jaar of zes geleden ben ik zoals velen met de Evy podcasts begonnen om weer wat aan sport te doen. Toen ik de hardloopevenementen ontdekte was ik verkocht. Ik leerde steeds meer andere hardlopers kennen en het is eigenlijk altijd een feestje. Jong, oud, snel of langzaam het maakt niet uit. Daarnaast vind ik het hardlopen op reis ook heel erg leuk. Het is inspirerend om een nieuwe omgeving te ontdekken.

Wat zijn je favoriete afstanden?

Dat zijn toch wel de halve en de hele marathon. In een lange loop maak je zoveel mee en leer je jezelf goed kennen. Heel vaak denk ik onderweg: “Waarom doe ik dit?” Maar als ik over de finish kom, denk ik meteen wanneer is de volgende

Hoe vaak train je per week? Bij welke club? En wie is je trainer?

Ik probeer drie keer. Helaas met mijn werk in de reisbranche is dat af en toe heel erg lastig. Ik moet vaak op inkoopreis en dan is er vaak weinig tijd over om lange trainingen te doen. Meestal probeer ik ‘s ochtends dan toch nog even snel een 4 kilometer voor het ontbijt te maken. Ik ben lid van de NSL en mijn Trainer is Elly. Alleen moet ik eerlijk zeggen dat ik al heel lang niet ben geweest. Maar toch blijf ik lid, zo kan ik altijd een keer spontaan meetrainen als het wel een keer uitkomt.

Op welke prestatie ben je het meest trots?

Het meest trots ben ik eigenlijk op het uitlopen van 4 marathons. Ik heb de marathons gelopen in Amsterdam, Berlijn, Curaçao en Rotterdam. Voor die van Amsterdam trainde ik samen met een 71 jarige ervaren marathonloper, Berlijn de stad met veel herinneringen omdat, ik daar drie jaar heb gewoond en Curaçao omdat dit de meest aparte marathon was. Curaçao was een enorme belevenis starten om 3.30 ‘s nachts starten met 28 graden laat staan hoe warm het was toen de zon opkwam. Die van Rotterdam omdat ik eigenlijk op 30 zou stoppen maar hem uiteindelijk toch volbracht heb. Over alle vier mijn marathons heb ik een blog geschreven waar ik de lezer meeneem in mijn race.

Wat zijn je toekomstplannen en dromen op loopgebied?

Ik hou heel erg van reizen en van evenementen. Wat ik nu op de planning heb staan is de marathon van Berlijn voor de tweede keer en in februari de marathon van Sevilla. Deze had ik helaas vorig jaar eigenlijk staan maar ik heb hem vanwege een blessure naar een jaar later moeten verplaatsen. Maar ook de halve marathon in Keulen staat op de planning en er zullen vast nog veel buitenlandse kleine en grotere loopjes volgen.

Wat is jouw tip voor andere lopers?

Ga vooral naar evenementen dat geeft zoveel motivatie! Meng je tussen de andere hardlopers. Snel langzaam, het maakt niet uit.

Is er nog iets wat je wilt toevoegen?

Met onze blog www.girlsruntheworld.nl organiseren we leuke evenementen met een training, lunch en sightseeing in een bepaalde stad. Wat ik zo leuk vind is dat mensen ook zich ook alleen opgeven en het eigenlijk altijd een leuke gezellige groep is. Hardlopers zijn vaak sociaal en gezellig.

Volg Femke de Jager ook op haar persoonlijke Instagram-pagina: @girlsruntheworld.nl_femke

Geschreven door Marleen

0