Asics nimbus 22 laatste maten ...

3 resultaten |

Nimbus 22 is inmiddels opgevolgd door de Nimbus 23 en 24.Wil je meer weten lees dan snel verder. 

 1. Filters
 1. 1

Terug naar boven

 

ASICS GEL Nimbus 22

Qua comfort, demping en gevoel kent de NIMBUS serie hardloopschoenen gewoon geen gelijke. Nu al weer de 22ste versie van deze ongeëvenaarde neutrale hardloopschoen.

 

Nieuw

De Nimbus 22 heeft ten opzichte van de Nimbus 21 een aantal updates gekregen in de zool, deze reageert hierdoor nog sneller op de veranderende ondergrond. De voorvoet is licht gebogen voor een betere afwikkeling van landing naar afzet. De Lateral Full Ground Contact zorgt voor meer stabiliteit op elk terrein.

 

Zachter

De Nimbus 22 heeft een zachtere Warp-around GEL technologie in de hiel voor fantastische schokabsorptie. Het FLYTEFOAM schuim in de tussenzool geeft een energieke teruggave van kinetische energie(bewegingsenergie) tijdens het afwikkelen.

 

Wat maakt de ASICS GEL NIMBUS 22 zo bijzonder?

Als een schoen al meer dan 20 jaar wordt gekoppeld aan superlatieven als 'de Koning der neutrale hardloopschoenen' en 'de meest comfortabele hardloopschoen' dan wil dat wat zeggen. Alle andere hardloopmerken vergelijken hun top modellen neutrale hardloopschoenen maar met 1 ander model...en dat is de ASICS GEL NIMBUS. Dan kan het niet anders dan dat alles gewoon klopt en in een ideale mix aanwezig is in deze runningshoe.

ASICS GEL NIMBUS 22 zijaanzicht

 

 

 

 1. GEL demping in de hak
 2. EVA inlegzool (uitneembaar)
 3. FLYTEFOAM
 4. FLYTEFOAM PROPEL
 5. GEL demping in voorvoet
 6. UNDERLAYER SUPPORT systeem
 7. ENGINEERED mesh bovenwerk

ASICS GEL NIMBUS 22 zool

 

 

 

 

 

 

 1. AHAR ASICS HIGH ABRATION RUBBER
 2. GUIDANCE TRUSSTIC
 3. LATERAL FULL GROUND CONTACT

 

GEL DEMPING

De bekenste vorm van demping is natuurlijk de ASICS GEL, dé meest iconische schok-absortie technologie gebruikt door ASICS sinds 1986. ASICS GEL is een op silicone gebaseerde substantie welke schokken zeer efficiënt absorbeert. 

 

ASICS GEL

 

Zo efficiënt in schok-absorptie dat een ei na een val van enkele meters hoog niet breekt.

 

Zijn er verschillende soorten GEL demping?

Door de jaren heen zijn er verschillende typen GEL inserts ontwikkelt zoals de:

 

 • 1986 - A-GEL 1986 A-Gel

 

 • 1989 - HEXA GEL 1989 HEXA GEL

 

 • 1992 - P-GEL 1992 P-GEL

 

 • 1995 - T-GEL (TRAY) 1995 T-GEL

 

 • 2001 - Y-GEL 2001 Y-GEL

 

 • 2002 - T-GEL 2002 TWIST-GEL

 

 • 2004 - T-GEL (DUAL DENSITY) 2004 T-GEL (DUAL DENSITY)

 

 • 2016 - fuzeGEL 2016 fuzeGEL

 

 • 2018 - HyperGEL 2018 HyperGEL

 

In de ASICS GEL NIMBUS 22 zit de GEL demping zowel in de voorvoet als in de hak.

 

ENGINEERED MESH IN HET BOVENWERK

Het dubbellaags ENGINEERED mesh in het bovenwerk bestaat uit 2 delen.

 

Buitenzijde:

De buitenzijde heeft open en dicht geweven stukken. Open, ter verbetering van het ademend vermogen en dicht, voor een betere stabiliteit op plekken waar dit nodig is.

 

Binnenzijde:

De binnenzijde is een laag met meer elastaan(elastische vezel), dit zorg voor een handschoen-achtige pasvorm(like a glove) en is erg comfortabel. Tevens vermindert dit de kans op huidirritatie aanzienlijk.

 

FLYTEFOAM in de tussenzool

De tussenzool van de ASICS GEL NIMBUS 22 bestaat uit het dempende FLYTEFOAM materiaal. In deze variant van FLYTEFOAM zijn de standaard Kevlar en PET vezels vervangen door cellulose vezels om de wanden van de FOAM deeltjes te versterken. Dit materiaal heeft hierdoor een zeer hoge veerkracht en duurzaamheid en vermindert tegelijkertijd de kooldioxide uitstoot met 30%

ASICS FLYTEFOAM

Voordelen:

✔ meer comfort

✔ lichtgewicht

✔ duurzaam

✔ 30% minder kooldioxide uitstoot in productieproces

 

FLYTEFOAM PROPEL 

De onderste demplaag van de ASICS GEL NIMBUS 22 bestaat uit het dempende FLYTEFOAM PROPEL materiaal. In deze variant van FLYTEFOAM zit een innovatieve formule van speciale hoog energetische elastomeer verwerkt in het EVA materiaal. Deze gepatenteerde formule produceert een lichtgewicht schuim met een zeer hoge demping en een ongekende push-off.  

ASICS FLYTEFOAM

Voordelen:

✔ meer comfort

✔ lichtgewicht

✔ meer demping

✔ zeer hoge energie teruggave

 

GUIDDANCE TRUSSTIC

Deze brug geplaatst onder de middenvoet van de zool geeft extra ondersteuning aan de voet en verhoogt de torsi-stijfheid van de schoen tijdens het hardlopen. 

 

LATERAL FULL GROUND CONTACT

LATERAL FULL CONTACT

De constructie van de slijtzool bedekt de middenvoet aan de laterale(buiten) zijde. Dit vergroot het grondcontact aanzienlijk in elke fase van het hardlopen en op elke ondergrond. Een soepele afwikkeling met veel stabiliteit voor elke loopstijl. Of je nu op je hak, mid- of voorvoet land.

NIMBUS 22

 

AHAR ASICS HIGH ABRATION RUBBER

Het Asics High Abration Rubber is een slijtmateriaal versterkt met carbon vezels om zo slijtvast mogelijk te zijn. De hele zool van de ASICS GEL NIMBUS 22 is gemaakt van dit extra slijtvaste materiaal.

 

AHAR SPONGE 

Het Asics High Abration Rubber is in een geblazen variant aangebracht op de voorvoet. Zo zorgt het voor de benodigde slijtvastheid zonder verlies van demping en flexibiliteit.

Asics High Abration Rubber

AHARPLUS

Het Asics High Abration Rubber in een dichte en slijtvastere vorm specifiek in het hak gedeelte van de slijtzool geplaatst voor maximale slijtvastheid.

 

De ASICS GEL NIMBUS 22 voor heren en dames

Dames

De konining der neutrale hardloopschoenen is ontwikkeld volgens het 'gender specific' principe. Dit principe stelt dat de vrouw wegens haar unieke anatomie ook een andere schoen nodig heeft dan een heer. Zo is de hak(heeldrop) van de dames NIMBUS 3mm hoger dan de heren. Uit grondig onderzoek is dan ook gebleken dat een vrouw hierdoor minder kans heeft op hardloop gerelateerde blessures.

 

ASICS GEL NIMBUS 22 dames    ASICS GEL NIMBUS 22 heren

 

Waarom ASICS GEL-NIMBUS 22 hardloopschoenen online kopen?

Waarschijnlijk loop je al op de ASICS GEL-NIMBUS 21 en ben je nu opzoek naar een tweede paar of de opvolger. Als je weet wat je wil, waarom zou je dan teveel betalen?

Als je bij dehardloopwinkel.nl een paar ASICS Gel Nimbus online koopt dan kun je deze gewoon thuis rustig passen! 

Toch een andere maat nodig? Geen probleem, je kunt kosteloos ruilen voor een maat groter klik hier als je meer wilt weten.

Wil je meer informatie over de nieuwste ASICS GEL-NIMBUS 22 schoenen?

bel, mail of whatsapp dan met onze medewerkers Eva, Frank of Henri. Zij zijn vakkundige adviseurs en hebben veel ervaring in de online en winkelverkoop van deze schoenen.

 

ASICS GEL NIMBUS 22: kan ik ze even proberen?

Als je de juiste hardloopschoenen hebt gevonden dan is het belangrijk dat je let op de pasvorm van de schoenen. Door de nieuw verkregen schoenen eerst in huis te passen, een uurtje aan te houden, zul je weten of ze lekker zitten. Je voet krijgt dan de tijd om even te wennen aan de nieuwe schoen. Zit er iets niet goed of lekker dan zal je voet altijd gaan protesteren na 45 minuten. Twijfel je alsnog? Bel dan even naar de klantenservice of stuur een whatsappbericht. Heb je de schoenen alleen binnen gedragen dan kun je ze als het nodig is binnen 14 dagen kosteloos retour sturen en andere bestellen. Gebruik hiervoor ons retourformulier.

 

Wil je meer informatie over de nieuwste ASICS GEL-NIMBUS schoenen?

bel, mail of whatsapp dan met onze klantenservice medewerkers Eva, Frank of Henri. Zij zijn vakkundige adviseurs en hebben veel ervaring in de online en winkelverkoop van deze schoenen.

Twijfel niet langer, online je hardloopschoenen kopen heeft veel voordelen:

 • Prijs, je bent niet voor niets op DeHardloopwinkel.nl
 • Eerlijk advies, alle medewerkers op dehardloopwinkel.nl zijn specialisten en ervaren lopers
 • Direct leverbaar, ook de nieuwste Asics modellen en opvolgers
 • Snel in huis, je hoeft de deur niet meer uit voor de nieuwste Asics schoenen
 • Uitproberen, in huis uitproberen mag altijd!
 • Gratis retourneren,  stuur ze gratis terug mochten ze onverhoopt niet passen

Anima Sana In Corpore Sano

wij wensen je een gezonde geest in een gezond lichaam!

Terug naar boven

Sportieve cookies, DeHardloopwinkel.nl gebruikt ze om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier om jouw instellingen te wijzigen en op te slaan.