Alles om te hydrateren kopen

|

Hydrateren bij hardlopen is belangrijk voor iedere loper. Eenvoudig met drinkrugzak (eventueel incl. waterzak) of runningbelt met bidons. Klik hier voor informatie over voeding en drinken bij hardlopen

Best verkocht

  1. Filters
  1. 1

Drinken en hardlopen

Hydrateren voorkomt spierpijn en zelfs blessures bij hardlopers. Door voldoende vocht tot je te nemen, van te voren en tijdens het lopen voorkom je spierblessures.

Buiten dat je zweet en vocht verliest tijdens hardlopen wat voor oververhitting en verminderde prestaties kan leiden.

Vragen over drinksystemen of wat je het beste kunt gebruiken bij hardlopen? 

Ga naar de deskundige adviseurs in 1 van De Hardloopwinkels en vraag ze het verkoelende hardloophemd van het lijf!

Of bel, mail, whatsapp met de deskundige helpdesk medewerkers van De Hardloopwinkel Webshop.

 

Waarom drinken tijdens hardlopen?

Het beste is te drinken na langer dan een uur hardlopen, dit om blessures te voorkomen, je trainingen beter vol te houden en prestaties te verhogen.

De spieren hebben vocht nodig bij hardlopen, hydrateren voorkomt spierpijn en zelfs blessures.

Voor meer informatie over drinken, voeding en de combinatie met hardlopen verwijzen wij je naar ons informatieve blog over sportvoeding.

 

Gratis bidon met water laten vullen?

Sinds mei 2023 kan iedereen die in de buurt is van een Hardloopwinkel zijn waterfles met kraanwater laten vullen. De bidon vullen met water kan bij De Hardloopwinkel in Bodegraven, Noordwijkerhout, Den Haag, Rotterdam of Leiden, bekijk hier de adresgegevens van De Hardloopwinkels.

Ook bij het magazijn van de online webshop van De Hardloopwinkel kun je je bidon laten vullen met kraanwater op Noordbaan 802 te Moordrecht (Gouwepark, Gouda) tijdens werkdagen en openingstijden.

Gratis waterfles vullen is minder plastic flesjes op de grond, bovendien is hydrateren goed voor iedereen! van wandelaar tot fanatieke sporter....

 

Drinkgordel

Met een drinkgordel of drinkbelt hou je die lange afstanden en marathons veel beter vol. Er zijn verschillende systemen om je sportdrank of water mee te nemen. Denk hierbij aan drinkgordel 4 fles of drinkgordel 2 flesjes, flipbelts of een drinkbelt met 1 grote bidon. Welke keuze je hierin maakt is geheel persoonlijk en een kwestie van uittesten.

 

Drinkgordel Nathan

De bottlebelts van Nathan zijn de beste kwaliteit drinkgordels. Door de ergonomische pasvorm, brede heupband en stevige kwaliteit fleshouders ben je verzekerd van een plezierige run. Comfort is belangrijk bij lange afstanden, het moet niet gaan irriteren.

 

Overige merken drinkgordels hardlopen

Met een drinkgordel van Asics, Gato, Ultimate Performance of Nike zit je zeker ook goed! Prijs kwaliteit verhouding van deze drinksystemen zijn prima te noemen. De medewerkers van DeHardloopwinkel zijn allen hardlopers en testen ze eerst uit voordat ze worden aangeboden.

 

Water rugzak dragen met hardlopen?

Bij langere afstanden en is een water rugzak een ideale oplossing voor het meenemen van voldoende vocht en voeding. Een rugzak met waterzak is ideaal voor duursporters die uren onderweg zijn en niet willen stoppen. Men draagt een drinkrugzak voor marathon, lange fiets tochten of voor trailen en MTB.

Drinkrugzakken voor hardlopen zijn verkrijgbaar in vele soorten en prijzen. Ze zijn vaak prijzig omdat een rugzak tijdens het intensief sporten goed en stevig moet zitten.

Bij DeHardloopwinkel worden alleen rugzakken verkocht die uitvoerig zijn getest. Drinkrugzakken die getest zijn door hardlopers en trailers op comfort en opbergmogelijkheden.

Andere manieren om voeding of drinken mee te kunnen nemen tijdens het hardlopen kunnen ook zijn:

 

Drinkrugzak inclusief waterzak

Belangrijk bij een goede drinkrugzak hardlopen is dat hij strak zit en niet gaat schuren. Veel aantrekbanden en meerdere opbergmogelijkheden heeft. Een drinkrugzak wordt meestal geleverd met een waterzak met drinktuit van 1,5 of 2 liter. 

 

Drinkrugzak trail

Drinkrugzak trail wordt ook vaak gedragen door hardlopers die trailen. In deze rugzak kan de loper zijn/haar drinken meenemen, eten of extra droge trailkleding. In een drinkrugzak heb je tevens de mogelijkheid om een telefoon mee te nemen tijdens die longruns.

 

Drinkrugzak Nathan

Meerdere merken maken rugzakken. Nathan is één van de betere en grootste drinkrugzak leveranciers in Europa en van hoge kwaliteit. Zij maken rugzakken van diverse groottes, van 3 liter inhoud opbergmogelijkheden tot wel 7 liter!

Ga je voor een drinkrugzak goedkoop, adviseren wij de Gato Drinkrugzak te kiezen. Deze heeft een prima prijs/kwaliteit verhouding.

 

Wanneer tijdens hardlopen drinken?

Het antwoord op de vraag wanneer je moet drinken tijdens hardlopen hangt van een aantal factoren af. 

 

Drinken tijdens hardlopen niet nodig bij minder dan een uur sporten.

Ben je een hardloper die minder dan een uur achter elkaar hardloopt en niet perse sport om beter of sneller te worden? Ben je ook iemand die eventuele blessures en ongemakken op de koop toe neemt?  Je kunt volstaan met je dagelijkse gewone voeding en drinken, bestaande uit de schijf van 5, lees hierboven de voedingstips van het voedingscentrum.

 

Drinken tijdens hardlopen nodig bij meer dan een uur of prestatieverbetering.

Ben je een hardloper die zijn/haar prestaties heel belangrijk vindt? Als je stap voor stap wil verbeteren en meer plezier wilt halen uit je sport. Je loopt regelmatig hard en vaak langer dan een uur achter elkaar. Je zult merken dat het dan niet lukt om met je "normale" voeding en drinken de prestaties te verbeteren.

Hydrateren tijdens hardlopen, fietsen en andere duursporten zoals MTB is belangrijk en noodzakelijk om te kunnen blijven presteren. Lees voor meer informatie deze handige blog over drinken tijdens hardlopen. Hardlopen en sportvoeding

 

Hardlopen in de hitte en vocht.

Tijdens warme dagen verlies je meer vocht met buitensporten dan normaal. Vul dit altijd goed aan en voorkom teveel vochtverlies en oververhitting van het lichaam.

Zweten doet een mens om af te koelen, lees meer informatie over hardlopen in de zomer en wat je kan doen om oververhitting te voorkomen.

Klanten beoordelen ons met een 9,2