Wat zijn de voordelen van hardlopen met een sporthorloge?

jul 2, 2021 | Blog

Het aanbod sporthorloges is tegenwoordig overweldigend. Onder andere Polar en Garmin hebben een ruim assortiment sporthorloges. Wat zijn eigenlijk de voordelen van hardlopen met een sporthorloge?

sporthorloges zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Van de beginnende hardloper tot marathonloper, de meeste hardlopers hebben er wel één. Ze meten je afstand, snelheid hartslag en calorieverbruik tijdens je loop, meten je stappen en slaap en functioneren zelfs als smartwatch. Na je loop synchroniseer je met je Garmin of polar-app en kun je zien hoe je hebt gepresteerd. Daarna kun je je prestaties delen met je hardloopvrienden via Strava en Runkeeper.

Waarom zou je eigenlijk met een sporthorloge gaan sporten?

Je horloge vertelt je alles over je prestaties, als je ziet dat je vorderingen maakt motiveert je dit om de volgende keer nog een stapje extra te doen. Als je vervolgens deelt met je volgers, krijg je zelfs de waardering die je verdient.

Als je in specifieke hartslagzones traint train je bovendien gevarieerder. Hiermee boek je sneller vooruitgang en voorkom je blesures.

Zone 1 en 2 worden bijvoorbeeld gebruikt voor een hersteltraining na een zware inspanning  of om weer mee te beginnnen na een blessure.

Zone 3 en 4 is al intensiever en worden gebruikt voor je kortere trainingen en je intervaltrainingen. Zone 5 tik je alleen aan als je voluit gaat sprinten, deze zone gebruik je het minst.

Veel sporthorloges meten je Vo2 max, dit getal geeft aan hoeveel liter zuurstof je maximaal per minuut kunt opnemen. Hoe hoger dit getal, des te beter je conditie is.

Welk sporthorloge voor jou geschikt is hangt onder andere af van je wensen en je budget.

De prijzen van een sporthorloge variëren van €150 voor een basismodel met alleen GPS en hartslagmeting tot €800 euro voor een model met alle toeters en bellen.

Bij De Hardloopwinkel kunnen we je uitgebreid informeren over het model wat het meest geschikt voor jou is.

.

Geschreven door Wiebren

0