Waarom zou je armstukken dragen?

mrt 4, 2022 | Blog

Wanneer de armstukken wat strakker om de arm zitten geeft dit bepaalde druk op de armspieren, waardoor de bloedsomloop wordt gestimuleerd. Hierdoor wordt de zuurstoftoename naar je spieren optimaal en ook zijn de armen sneller opgewarmd.

Door het gebruik van armstukken ontstaan er minder trillingen en geeft het meer stabiliteit in de bovenarmen. Daarnaast bevordert het ook het herstel na de training zodat afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Houdt hiervoor de armstukken wat langer aan als je klaar bent met je activiteit.

Bij sommige sporten geven de armstukken bescherming tegen vervelende blauwe plekken of schrammen. Met name tijdens teamsporten, zoals bijvoorbeeld basketbal of voetbal is het prettig om bescherming voor je armen te dragen.
Daarnaast bieden de armstukken bescherming tegen verbranding in fel zonlicht.
Tijdens koude dagen zorgen ze ook voor extra warmte.
Zonder dat de mouwen van een shirt of jasje in de weg zitten en je belemmeren in je beweging, zorgen de armstukken dus ook voor flexibiliteit tijdens het sporten.
Al met al is het een goede aanvulling voor veel sporters, met het oog op de voorjaarsmarathons al helemaal. Is het koud bij de start dan stroop je ze op, wordt het warmer laat je ze gewoon zakken om je pols en kun je ze ook nog als zweetbandje gebruiken 😉

Bezoek onze winkels of kijk in onze webshop:

Geschreven door Peter

0