Waarom is een goede sportbeha zo belangrijk?

jan 26, 2021 | Blog

Wellicht denk je er niet zoveel over na, maar een goede sportbeha is écht essentieel als je intensief sport. 

Stel dat je sport met een bh die eigenlijk te losjes zit, dan zorg je er niet alleen voor dat ze te veel gaan mee bewegen, het kan ook veel grotere problemen opleveren.  De borst bestaat uit vetweefsel, bindweefsel en klierweefsel. Tijdens het sporten bewegen de borsten meer of minder passief mee, aangezien ze geen eigen spieren hebben. Zo kan afhankelijk van grote,  gewicht, druk en rek op de huid en de binnen gelegen bindweefsels ontstaan. Het is dus geen spier die je kunt trainen. Alleen de huid en enkele dieper gelegen, rekbare structuren houden de borsten op hun plaats. De huid kan bij onvoldoende steun gaan uitrekken, waardoor deze op den duur hun elasticiteit verliezen. De borsten gaan dan hangen en op de huid kunnen strepen (striae) zichtbaar worden.

 Tijdens het sporten bewegen de borsten zich over drie assen, voor-achter, links-rechts en boven-onder. Zonder het gebruik van een goed ondersteunende sportbeha is de bounce van de borst enorm. Dit geeft niet alleen een onplezierig gevoel, het is ook schadelijk voor de borsten.

Een goed passende sportbeha geeft tijdens het sporten direct een ondersteunend en comfortabel gevoel met behoud van bewegingsvrijheid. Een sport beha is belangrijk, net zo belangrijk als een goede hardloopschoen.

Aan welke eisen moet een goede sportbeha voldoen?

  1. Vermindering van de bounce
  2. Brede, vaak gevulde schouderbandjes
  3. Vocht transporterend en ademend materiaal
  4. Slijtvast, voor langdurig gebruik
  5. Comfortabele pasvorm
  6. Gepolsterde drukpunten

Wat kan De Hardloopwinkel hierin voor u betekenen? 

Bij De Hardloopwinkel kun je een uitgebreid assortiment aan beha’s vinden. Voor zowel de kleine, als een grotere cup is er voldoende keus. De Hardloopwinkel werkt met verschillende sportbeha merken om u een zo breed mogelijk scala aan beha’s te kunnen aanbieden. Onze medewerkers in de winkel kunnen u te allen tijde van advies voorzien en zullen u discreet en professioneel behandelen.

Dus schroom niet en geef je borsten die extra steun die ze nodig hebben. Dit kan in onze winkels of bestel via onze webshop.

Geschreven door Team Rotterdam

0