Top 5 films over hardlopen
1. FORRUST GUMP (1994)

De film gaat over Forrest Gump (Tom Hanks), een simpele ziel met een laag IQ. In het begin zien we een veertje vallen en zien we Forrest die zit te wachten op een bankje voor de bus. Hij vertelt ondertussen over zijn leven aan iedereen die op het bankje komt zitten...wat een movie


2. UNBROKEN (2014)

Voormalig Olympisch atleet Louis "Louie" Zamperini overleeft in 1943 een crash met zijn B-24 bommenwerper in de Stille Oceaan. Na 47 dagen op een vlot doorgebracht te hebben, spoelen de twee overlevenden (Zamperini en Phillips) aan op de Marshalleilanden waar ze onmiddellijk worden gevangen genomen door de Japanse Keizerlijke Marine. Zamperini werd in verschillende Japanse gevangeniskampen vastgehouden waar hij mishandeld en gefolterd werd. In augustus 1945 werd hij bevrijd. Zamperini was eerst als vermist opgegeven en een jaar en een dag na zijn verdwijning op zee als KIA (Killed in Action). Bij zijn thuiskomst werd hij als oorlogsheld verwelkomd.


3. MCFARLAND, USA (2015)

Een stel hardlopers uit McFarland in Californië onder leiding van coach Jim White, een nieuwkomer op de school met overwegend Latino's, besluit een cross-country team te vormen. De coach en de leerlingen moet nog veel van elkaar leren, maar wanneer White de uitzonderlijke loopprestaties van de jongens ontdekt beginnen er dingen te veranderen.


4. 4 MINUTE MILE (2014)

Een tienertrackrunner Drew ( Kelly Blatz ) worstelt zowel op het circuit als thuis. Hij accepteert een aanbod van zijn teruggetrokken buurman ( Richard Jenkins ) om hem te trainen en de twee vormen een band. De film 4 Minute Mile vertelt het inspirerende verhaal van Drew, een student op de middelbare school die worstelt met het overwinnen van de omgeving in de binnenstad die hem dreigt op te sluiten. Nadat Drew is gemanipuleerd voor het uitvoeren van medicijnenbetalingen aan een lokale dealer, kan hij nergens een gezin inleveren met een achterlijke oudere broer en een overweldigde alleenstaande moeder.


5. RACE (2016)

Jesse Owens (Stephan James) is een talentvolle Afrikaans-Amerikaanse atleet. Zijn doel is om mee te kunnen doen aan de Olympische spelen van 1936 in Berlijn en daar te schitteren. Uiteindelijk slaagt hij daarin en wint zelfs vier gouden medailles, maar voor dat het zover is moet hij nog heel wat tegenspoed overwinnen.
 
Klanten beoordelen ons met een 9,4
Sportieve cookies, DeHardloopwinkel.nl gebruikt ze om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier om jouw instellingen te wijzigen en op te slaan.