Strava segmenten voor motivatie

apr 4, 2020 | Nieuws

Nu we de komende tijd niet meer bij de club of vereniging kunnen trainen is het soms zoeken naar motivatie of trainingsvormen. Die motivatie komt vaak wel goed, want het is toch fijn dat we in deze tijden nog lekker naar buiten kunnen voor een rondje hardlopen. Maar hoe doen we dat met snelheidstrainingen?

Het voordeel van in een groep trainen bij snelheidstrainingen is toch wel dat je je aan elkaar kan optrekken en het beste uit je training kan halen. Maar hoe krijg je dat voor elkaar als je alleen op pad gaat?

STRAVA SEGMENTEN

Een van de leuke mogelijkheden van Strava zijn de segmenten. Een segment wordt aangemaakt door de Strava gebruikers, deze segmenten kunnen overal worden gecreëerd. Als je tijdens het hardlopen over een segment loopt ziet Strava dit en registreert de tijd die je op dat segment loopt. Met deze tijden maakt Strava een klassement, hierdoor ontstaat een online wedstrijd.

Als je op pad gaat voor een snelheidstraining, dan kan je mooi gebruik maken van deze online wedstrijd. Voordat je de deur uit gaat zoek je wat segmenten op die bij je in de buurt liggen. Bedenk welke tijd je op deze segmenten wilt lopen met bijbehorend tempo. En dan kunnen we op pad!!

  • Loop eerst een paar kilometer om warm te worden.
  • Loop richting het eerste segment.
  • Probeer op dit segment het tempo te lopen dat je voor ogen hebt.
  • Dribbel als herstel naar het volgende segment.
  • Val ook dit segment weer aan.
  • Herhaal dit tot je training erop zit.
  • Loop nog een kilometer uit.

WEET JE DE SNELSTE TIJD NEER TE ZETTEN? DAN VERDIEN JE EEN KROON

Als je thuis bent moet je alleen nog je gegevens uploaden en/of synchroniseren met Strava (TIP: koppel je profiel van Garmin of Polar aan Strava, dan gaat het uploaden automatisch). Strava laat nu direct zien wat je resultaten op de segmenten zijn, op welke plek sta je in het klassement?

Probeer deze vorm van trainen eens een keer uit, je kan soms net wat sneller dan je denkt…

Geschreven door Peter

0