Goede voornemens? Koop nu het Start2run pakket | DeHardloopwinkel .nl

(Weer) starten met hardlopen?

Wij helpen je bij het (opnieuw) beginnen met hardlopen. Geef je goede voornemens een eerlijke kans met hét voordelige en handige startpakket voor hardlopers. 

Persoonlijk advies en coaching inbegrepen!

Wat krijg je;

 • gratis hardloopschema 5km & handige lopers tips
 • gratis hardloopanalyse (alleen in de winkels en op afspraak) t.w.v. € 25,-
 • persoonlijk advies (via app online of persoonlijk in de winkel)
 • hardloopsokken t.w.v. € 9,95*
 • reflecterend armlicht t.w.v. € 9,95*
 • gymbag t.w.v. € 5,95
 • hardloopschoenen t.w.v. € 119,95*

( *Kleuren en merken kunnen afwijken in de winkel )

Bij twijfel of de Brooks schoenen uit dit startpakket de juiste voor je zijn kun je deze online shoeadvisor raadplegen. Kom je er niet uit? bel, mail of whatsapp met onze deskundige schoenenadviseurs.

 

Startpakket kopen in de winkel?

Een Startpakket in de winkel gaat altijd samen met deskundig advies en een loopanalyse. Het Startpakket in de winkel is daarom alleen te koop op afspraak.

    Maak direct een afspraak in de winkel

 

Meer informatie over beginnen met hardlopen lees je ook in deze blogs:

blog/beginnen-met-hardlopen/

blog/hardloopschoenen-voor-beginners/


 

Beginnen met hardlopen

Iedereen kan zomaar beginnen met hardlopen mits je rustig gaat opbouwen door middel van een hardloopschema. Een hardloopschema beginners helpt met het doseren van de belasting op het lichaam, zo kunnen blessures voorkomen worden.

Hoe lang je moet hardlopen als beginner is per persoon afhankelijk van meerdere factoren.

Zo speelt overgewicht, ervaring en conditie mee in het aantal kilometers dat je als beginner gelijk kunt gaan hardlopen.

 

Hoe vaak hardlopen als beginner

De meeste beginners hebben als doel om binnen 10 weken 5kilometer te kunnen hardlopen.

Dit bouw je op door een paar minuten hardlopen af te wisselen met een paar minuten wandelen ongeveer 3 keer per week. Want een dag rust is absoluut noodzakelijk!

De hardloopminuten van het beginnersschema kun je langzaam uitbreiden. De afwisseling in wandelen en rennen is de beste manier om te beginnen met hardlopen. Zo leert het lichaam wennen aan de intensiteit van de sport.

Ga in het begin niet gelijk een half uur achter elkaar hardlopen, 10 minuten is de max. zodat je gewrichten kunnen wennen aan de hardheid van de straat.

 

Beginnen met hardlopen en overgewicht

Bij overgewicht is starten met hardlopen een goede manier om af te vallen. Belangrijk bij afvallen en hardlopen is dat het rustig opgebouwd wordt, overtollig gewicht kan namelijk zorgen voor vervelende blessures. Door veel te wandelen leren de gewrichten wennen aan de belasting en ben je eerder klaar om te gaan rennen.

Hardlopen is een laagdrempelige manier om overtollig gewicht kwijt te raken en tevens conditie op te bouwen.

Zoals voor zo veel dingen in het leven geldt ook voor hardlopen dat een goed begin het halve werk is. Daarom is het belang van een goede hardloopschoen zo belangrijk.

Goede ondersteuning en demping zijn belangrijk en zorgen ervoor dat kans op blessures voorkomen gaan worden.

Voor het kopen van de beste hardloopschoenen bij overgewicht adviseren wij je altijd een loopanalyse te laten maken bij de hardloop specialist. Deze ervaren schoenen adviseurs meten hardloopschoenen aan die zeker gaan helpen blessures te voorkomen.

Lees verder over hardlopen en overgewicht in dit blog: hardloopschoenen en overgewicht.

 

Afvallen en hardlopen

Hoe lang het duurt voordat je afvalt met hardlopen is natuurlijk afhankelijk van meerdere factoren en per persoon anders.

Deze 10 tips helpen bij afvallen en hardlopen:

 1. Stel een realistisch doel
 2. Neem je huidige eetpatroon onder de loep
 3. Eet gezond, vooral ook de goede vetten
 4. Vermijd alcohol en suikers
 5. Bouw het hardlopen rustig op
 6. Combineer hardlopen met krachttraining
 7. Loop niet te hard
 8. Loop in een natuurrijke omgeving
 9. Blijf in balans
 10. Vier je successen!

Ontdek meer informatie over de 10 tips bij hardlopen en afvallen.

Een gezonde BMI draagt bij aan minder complicaties bij ziekte en virusinfecties zoals Covid-19.

Het goede voornemen is natuurlijk een prima streven, maar stel wel een realistisch streefgewicht. Maximaal 1 kilo per week afvallen is gezond, meer is echt niet goed.

 

Beginnen met hardlopen slechte conditie

Iedereen kan hardlopen ook als je geen conditie hebt. Het geheim van goed kunnen lopen zit hem in het opbouwen. Dat betekent rustig starten met wandelpauzes ertussen en langzaam opbouwen per week in het aanta kilometers.

Is je conditie zo slecht dat je hardlopen niet ziet zitten? ga dan eerst wandelen. Als je zonder moe te worden een uur stevig door kunt wandelen ben je klaar om te beginnen met hardlopen.

 

Beginnen met hardlopen door middel van een app

Een gratis app kan het beginnen met hardlopen zeker helpen, denk hierbij aan de app van de belgische Evy. Zij heeft al vele starters aan het hardlopen gekregen, op de enige juiste manier, door rustig op te bouwen.

De gratis app van Evy is heel gebruikersvriendelijk waarbij een beginners hardloopschema wordt gevolgd. Evy praat je er doorheen en zo ben je in no time lekker aan het rennen.

 
Klanten beoordelen ons met een 9,4
Sportieve cookies, DeHardloopwinkel.nl gebruikt ze om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier om jouw instellingen te wijzigen en op te slaan.