Medisole® Medische inlegzolen

apr 29, 2021 | Blog

Nieuw in ons assortiment: Medisole® medische inlegzolen.

Wij krijgen het maar al te vaak te horen, hardlopers met hielspoor- of achillespeesklachten. Medisole heeft hiervoor iets moois ontwikkeld, namelijk inlegzolen die gericht zijn op het verminderen van deze klachten. In dit artikel zullen we je meer vertellen over de Medisole® medische inlegzolen.

Anatomie van de voet.
1 Sprong gewrichten;
2 Voetspieren;
3 Hielbeen;
4 Middenvoetbeenderen;
5 Tenen;
6 Achillespees;
7 Peroneus;
8 Scheenbeen

Waarom Medisole?

10 tot 15% van de Nederlandse bevolking kan niet comfortabel staan of lopen door klachten aan de voet. Denk hier bijvoorbeeld aan klachten aan de achillespees, voorvoet of de hiel. Een groot deel van deze groep doorloopt hiervoor een medisch traject op zoek naar een behandelmethode en oplossing. Maar zo’n traject is niet altijd nodig.

Veel klachten komen namelijk overeen en zijn daarmee dus ook op eenzelfde manier op te lossen. Onze specialisten ontwikkelden op basis van deze kennis de inlegzolen van Medisole. Het gebruik scheelt tijd, geld en langdurig ongemak tijdens het lopen.

Medisole is het resultaat van uitgebreid wereldwijd onderzoek onder meer dan 50.000 paar voeten. Schoeisel en loopgedrag is hierbij uitvoerig onder de loep genomen. De ontwikkeling van dit concept gaat gepaard met veel toegepaste kennis en know-how van onze specialisten. Daarnaast voldoen de medische inlegzolen aan de hoogste kwaliteitseisen en worden onder strenge controle geproduceerd. 

Wat zijn hielspoorklachten?

Hielspoorklachten zijn typische pijnklachten onder de hiel bij lopen of langdurig staan of zitten!

Het is een veel voorkomende klacht, vooral bij mensen in de leeftijd vanaf ± 30 jaar. Bij sporten kan verkeerd of versleten schoeisel de oorzaak zijn. Ook platte en doorgezakte voeten hebben een verhoogde kans op hielspoor en hielspoorachtige klachten (vaak fascia klachten genoemd). Deze klachten zijn veelal goed te verhelpen met onze ondersteunende en ontlastende inlegzool.

Medisole Hielspoor klachten

Medisole heeft een inlegzool ontwikkeld gericht op hielspoorklachten. Deze geeft een juiste ondersteuning aan de hiel. De specifieke inlegzool zorgt voor ontlasting en extra dempende steun onder de hak. Het hielbeen wordt hiermee ontzien en zal minder pijnlijk worden. Hierdoor zullen uw hielspoorklachten verminderen. Bestellen kan hier.

Wat zijn achillesklachten?

Er zijn tal van oorzaken die kunnen leiden tot achillesklachten; afnemende doorbloeding van de pees (veelal naarmate de leeftijd toeneemt), standsafwijkingen van de voet, overgewicht, afname van de spierkracht van de kuitspieren en overbelasting. 

Het dragen van verkeerd of versleten schoeisel kan ook tot klachten leiden. De pijn aan de achillespees kan zich, afhankelijk van de ernst, voordoen in rust, als startpijn in de ochtend en bij bewegen of intensief sporten.

Medisole Achilles klachten

Daarnaast heeft Medisole ook een inlegzool ontwikkeld voor achillespeesklachten. Deze geeft een juiste ondersteuning. De specifieke inlegzool is een concept van twee technieken en zorgt voor het ontlasten van de achillespees. De hak in de zool is hiervoor iets verhoogd. De dempende werking van de zool is optimaal voor een geïrriteerde achillespees, dus zorgt deze inlegzool ervoor dat uw achillesklachten verminderen. Bestellen kan hier.

Geschreven door Team Rotterdam

0