Marije: Twee keer goud & trainen op Mallorca

mrt 19, 2019 | Blog

2019 is geweldig begonnen voor Marije Hijman, tijdens het NK 10km op de weg en het Nationaal Crosscircuit wist ze een gouden plak te veroveren. Na deze mooie resultaten vertrok ze richting Mallorca voor een trainingsstage. Lees hieronder haar verhaal.

Goede resultaten de afgelopen wedstrijden, twee keer een eerste plek!

Afgelopen weekend ben ik voor de tweede keer gestart op het NK 10 km in Schoorl. Dit was tegelijkertijd ook mijn tweede keer een 10 km op de weg. Ik had een snelle start, waarna ik in een groep kon meelopen. Alleen rond de 5 km kreeg in last van een soort steek. Het lopen werd hierdoor lastig, maar ik heb geprobeerd zo goed mogelijk door te lopen.

Dit resulteerde in een tijd van 37:12, waarmee ik eerste junior meisje A ben geworden met een voorsprong van 1:45 op nummer 2.

Het was geen nieuw persoonlijk record, maar wel een titel als NEDERLANDS KAMPIOEN bij de meiden junioren A!

De wedstrijd ervoor, 27 januari , was de mastboscross in Breda. Dit was de 5de cross in het nationaal crosscircuit.

De mastbosscross is een plat parcours en kan soms erg modderig zijn. Dit jaar vond ik zelf de modder wel meevallen. Mijn wedstrijd ging heel goed. Tijdens de wedstrijd liepen de meiden junioren A samen met de jongens junioren B. In het begin goed kunnen meelopen met de junioren meiden kopgroep. In de tweede ronde de leiding genomen en deze niet meer uit handen gegeven.

Een mooi eerste plek met een goed opgebouwde wedstrijd.

Ik ben verliefd geworden op Mallorca!

Wat een prachtig eiland. Heel anders dan Ibiza, waar ik met het EK duathlon ben geweest. Mooiere wegen om te fietsen en veel meer natuur.

Een trainigsstage van 10 dagen op mallorca met de Nederlandse traithlon bond. We verbleven in Ca’n Picafort met een grote groep atleten, bestaand uit triathleten en duathleten. Woensdagavond, 27 februari, kwam de grootste groep atleten aan. Donderdag zijn we begonnen met een zwemtraining. Na de eerste training hebben we de fietsen in elkaar gezet om in de middag een verkenning ronde te fietsen.

Met het fietsen zijn bochten niet mijn sterkste punt, hierdoor was ik blij dat we vrijdag naar een berg gingen voor een bochtentraining.
Met een opdracht om Daan De Groot te volgen in de bochten in de afdaling begonnen we aan de training. Helaas zijn we in de eerste afdaling gevallen in een bocht. Het kwam niet door Daan zijn bochttechnieken, maar door de gladde ondergrond. Beide er gelukkig goed van afgekomen met alleen wat schaafwonden. Gelijk weer op de fietst gestapt en de training af gemaakt.

De dag erna een heerlijke looptraining gedaan in een mooi park dicht bij het hotel.

Op dag 5 mijn eerste 100 km gefietst. Ik had nog nooit zo lang op de fiets gezeten, maar ik vond het erg leuk. In deze 100km zat een mooie klim van 8 km. Boven aan deze klim een kleine stop gehad om water aan te vullen, waarna we veel hebben afgedaald. De dag erna een lekkere duurloop kunnen lopen in de mooie natuur van Ca’n picafort.

Woensdag, 6 Maart, waren we al een week op Mallorca. Deze week weer meer gezwommen en de focus gelegd op de zwemtechniek. Een rustige dag met in de ochtend een zwemtraining en in de middag een klein ronde fietsen, samen met Kim Van T Verlaat en Marije Dankelman een koffiestop gehad. Een Brick (wissel) training gedaan op het wielerbaantje in Sineu op Donderdag. Veel Vrijdag de laatste volledig dag om Mallorca mijn tweede 100 km gereden.

Gezellig met een kleinere groep de Randa opgereden en daarboven een koffiestop gehad. Op de Randa was een enorm mooi uitzicht. In de avond de fiets ingepakt, want zaterdagavond vloog de laatste groep atleten terug. De laatste trainingen waren Zaterdagochtend. Eerst een supriseloopje, bestaand uit spelletjes en daarna nog een rustige zwemtraining.

We hebben enorm geluk gehad met het lekkere weer. Ik heb enorm genoten van de trainingsstage. Weer veel geleerd en mij goed kunnen voorbereiden op het aankomende seizoen. De trainingsstage was onder leiding van Armand Van der Smissen, Dyanne Verpaalen, Remco de Veen en Raimond van der Boom. Deze coaches hebben gezorgd voor de leerzame, leuke trainingen.

Geschreven door Peter

0