Marije Hijman: 5e op WK Duathlon!

jul 10, 2018 | Blog

Een top 5 op het WK Duathlon voor de junioren in Fyn (Denemarken). Met deze blog wil ik jullie op de hoogte brengen van mijn ervaring met het WK duathlon. Dit was voor mij mijn eerste internationale wedstrijd. We zijn vertrokken op dinsdag 3 juli naar Denemarken. De wedstrijd was zelf op 6 juli in de middag.

De junioren jongens startte om 16:00 en de junioren meisjes om 16:02. Ik had een hele goede eerste run. Met een groep van vier meiden kwamen wij de wisselzone in. Mijn wissel ging niet heel goed. Ik kwam niet goed in mijn linker fietsschoen en hierdoor miste ik de fietsgroep, waardoor ik alleen kwam te fietsen. Maaike Telkamp (Nederlands) kon zich na de eerste fietsronde (fietsonderdeel was 3 fietsrondes) bij mij aansluiten, waardoor wij samen konden fietsen. De wisselzone was in een ondergrondse parkeergarage, hierdoor moesten wij het tweede looponderdeel gelijk heuvelop. Bij de laatste 200m de sprint begonnen, waardoor ik op een 5de plek ben geëindigd met het WK. Tevreden! Een gave ervaring en tijdens deze wedstrijd veel geleerd.

De dag voor de wedstrijd hadden we het fietsparcours verkend. Het fietsparcours liep door een industrieterein, hierdoor was het niet een heel mooi fietsparcours. Het looponderdeel was door de straten van Odense (plaats in Fyn). Je liep tussen de terrasjes door, waardoor er veel publiek was. Het was een leuke sfeer. Ik heb van dit WK veel geleerd en veel plezier gehad. Ik ben tevreden met mijn 5de plek.

Met vriendelijke groeten,

Marije Hijman

Geschreven door Marcel

0