Hoe hardlopen leuk blijft met Herzog PRO Compressiekousen

jan 17, 2020 | Blog

Misschien herken je het wel… De feestdagen zijn voorbij. Met slaap in je ogen wurm je je ’s ochtends in die nét iets te strakke jeans. Beteuterd kijk je in de spiegel. Je voornemen om je in te houden met de feestdagen heeft toch niet zo goed uitgepakt. Je hebt weliswaar alle kerstkransjes afgeslagen, maar die Chardonnay rolde té gemakkelijk over de tong. En dan hebben we het nog maar even niet over die oliebollen en die heerlijke gourmetavonden.  Ach, een paar pondjes meer. Geen man overboord. Je besluit het jaar positief te beginnen en koopt een tof paar hardloopschoenen en een fancy tight… Vanaf nu ga je 3 keer in de week een rondje joggen. Als die ‘fit girl’ buurvrouw het kan, kan jij het ook. Maar hoe houd je het vol? En hoe blijf je die ellendige beginnerspijntjes voor?

Fit Girl

Je begint op en top gemotiveerd. Met een rood aangelopen gezicht kom je na 30 minuten zwoegen terug van je eerste run. Soepel ging het niet, maar voldaan ben je wel! Halverwege de tweede week merk je zelfs al wat progressie. Als je dit doorzet loop je die buurvrouw er straks nog uit! Maar dan… Na 3 weken voel je dat je lichaam wat tegensputtert. Door je ongeoefendheid merk je dat je stramme kuiten oploopt. Bij de volgende keer hardlopen moet je bekennen dat je door beginnende pijntjes heen loopt.

De eerste tegenslag

Bij veel beginnende hardlopers ontstaan al na twee tot drie weken blessures. Vaak verdwijnt daarmee ook het plezier in het lopen als sneeuw voor de zon. Dikwijls is er sprake van een kuitblessure doordat er talloze kleine beschadigingen in het spierweefsel ontstaan. Ook kan het zijn dat je te maken hebt met opspelende scheenbeenklachten. Typische blessures die horen bij het starten met hardlopen.

En dan…?

Het is belangrijk om deze eerste signalen van overbelasting serieus te nemen. Hardnekkige blessures liggen namelijk op de loer. De PRO Compressiekousen van Herzog Medical bieden voor veel beginnende lopers dé uitkomst. Deze kousen gaan kuitblessures tegen en bevorderen jouw herstel. Zonder twijfel heb je die hoge Herzog kousen wel eens gezien. Topatleten zoals Jorien ter Mors, Robin de Kruijf en Annemiek van Vleuten zijn al veel langer bekend met de voordelen van onze kousen.

Dé oplossing

Ja hoor, kousen die blessures tegengaan. Hoe zit dat dan? En waarin verschillen deze ‘wonderkousen’ van die tal van andere aanbieders? Herzog Medical staat bekend als de grondlegger in de Benelux op het gebied van compressie binnen de sportwereld. De PRO kousen zijn ontwikkeld vanuit wetenschappelijk onderzoek. Dankzij zes meetpunten is dit de enige sportcompressiekous die is afgestemd op jouw individuele beencontour. Hierdoor wordt de schokbelasting op de kuiten beperkt en wordt spierschade voorkomen. De kousen werken preventief bij kuitklachten, achillespeesproblemen en spierverrekkingen. Daarnaast wordt je bloedstroom geoptimaliseerd. Het effect: jij ervaart nadien veel minder spierpijn!

Bekijk de Herzog PRO Compressiekousen in de webshop of kom het uitproberen in één van
onze winkels!

Geschreven door Marleen

0