Herzog PRO compressiekousen

jan 7, 2021 | Blog

Met de compressiekousen van Herzog blijf je blessures voor, bevorder je het herstel en verbeter je je prestaties.

De compressiekousen van Herzog zorgen voor de beste compressie, omdat deze worden aangemeten aan de hand van een innovatief maatsysteem. Het onderbeen wordt op 6 verschillende plaatsen opgemeten. Hierdoor bieden de kousen een relatief hoge compressie op enkelniveau en neemt dit af richting de knie. Door de verhoogde druk op het spierweefsel wordt het te veel aan vocht, wat zorgt voor een optimale afvoer van afvalstoffen. Hierdoor herstel je sneller en heb je minder last van kramp en stijve kuiten

Elke sporter is uniek en heeft andere kuitcontouren. Herzog Medical zorgt ervoor dat iedere sporter de compressie krijgt die hij of zij nodig heeft.

Voordelen van Herzog Compressiekousen

Blessure Preventief

Tijdens de landing in de loopbeweging zorgen de compressiekousen ervoor dat er veel minder sprake is van zijwaartse (laterale) trilling. Dit verminderd de schudbelasting van de kuitspieren. Hierdoor ontstaan er minder trekkrachten aan het scheenbeenvlies en de achillespezen, waardoor de kans op blessures kleiner word.

Inzetbaar in de Behandeling

Compressiekousen van Herzog kunnen uitstekend ingezet worden tijdens de behandeling van kuit- en scheenbeenblessures. Het ondersteunende effect van de compressiekousen zorgt ervoor dat je sneller herstelt van je blessure en er minder kans is op littekenweefsel. Littekenweefsel is op zijn best nog enigszins rekbaar, maar zal nooit meer de elasticiteit krijgen van de omliggende spier. Ook wordt bloeduitstorting effectief tegen gegaan.

Schokdempend

Door de druk van de compressiekous blijft de compact en solide, hierdoor wordt de schok van de landing effectief gereduceerd. De krachten op de kuiten worden hierdoor dus kleiner, waardoor er minder spierschade zal ontstaan.

Herstel – en Prestatiebevorderend

Intensieve inspanning zorgt ervoor dat spierweefsel afgebroken. Hetzelfde gebeurd bij en grote schokbelasting, wat bij hardlopen veel voorkomt. Herzog compressiekousen zorgen voor een betere doorbloeding van de spieren, waardoor er minder spierschade optreedt en afvalstoffen beter worden afgevoerd. Dit heeft ook een positief effect op het herstel na je training. Het is aan te bevelen om de kousen tot geruime tijd na de inspanning te dragen. Hierdoor profiteer je optimaal van de herstellende eigenschappen van de kous.

Bestellen? Dat kan in onze webshop

Geschreven door Team Noordwijkerhout

0