Hardlopen in de sneeuw

feb 11, 2021 | Blog

Hardlopen in de sneeuw heeft iets magisch, alles is wit en je hoort de versgevallen sneeuw onder je schoenen kraken bij elke pas.

Wij geven je een paar tips om goed voorbereid op pad te gaan.

1. Misschien een open deur, kleed je warm aan. Je zult het minder snel warm krijgen dan bij temperaturen onder het vriespunt. Daarbij loop je minder snel in de sneeuw, waardoor je minder opwarmt. Trek dus een extra laagje aan!

2. De meeste warmte verlies je via je hoofd en je handen. Vergeet dus je muts en handschoenen niet.

3. Loop zoveel mogelijk in de verse sneeuw, hier heb je de meeste grip, en maak je dus de minste kans om een schuiver te maken. Er kan altijd een laagje ijs onder de mooie laag sneeuw liggen, neem om die reden iets kortere passen om beter te kunnen corrigeren als je dreigt weg te glijden

4. vermijd fietspaden die sneeuwvrij gemaakt zijn. Hier kunnen nog sneeuwresten liggen, die aangevroren zijn, kans op slipgevaar dus! Daarbij; hoe vaak kun je lopen in de verse sneeuw?

5. draag ook een zonnebril, sneeuw weerkaatst het zonlicht waardoor je sneeuwblind kunt raken.

6. Geniet! Bij hardlopen in de sneeuw gaat het niet om snelheid, maar om genieten. Dus geniet van het lopen in de sneeuw en de besneeuwde omgeving. Maak onderweg een paar foto’s, zo vaak krijg je de kans niet om in een winterlandschap te lopen.

Geschreven door Wiebren

0