BROOKS GLYCERIN 21 | BROOKS GLYCERIN GTS 21

De stikstof-verrijkte Glycerin 21 biedt gewichtloze zachtheid, maar hoe verhoudt deze zich tot zijn voorganger?

Als je comfort zoekt tijdens het rennen, is Glycerin iets voor jou. Sterker nog, dit zijn de meest gedempte schoenen in de Brooks-collectie, met een uiterst zachte technologie onder de voet en zijdezachte overgangen. De nieuwste versies, Glycerin 20 en Glycerin 21, zijn elk ontworpen om je minder op je voeten te laten letten en meer op je hardloopprestaties, maar ze doen dat op iets andere manieren. Laten we kijken hoe ze zich tot elkaar verhouden.

Het Glycerin-verhaal: Meer demping. Meer zachtheid. Minder zwaartekracht.

Als een van onze meest populaire gedempte hardloopschoenen heeft Glycerin altijd prioriteit gegeven aan comfort, bescherming en ondersteuning, en soms ook grenzen verlegd. Zo werd bijvoorbeeld in 2018 Glycerin 16 de eerste schoen met onze exclusieve DNA LOFT-technologie voor een lichte maar luxe ervaring.

Ooit beschouwd door sommigen als een hersteltrainer in de vroege dagen, is Glycerin nu stevig gevestigd als een hoogwaardige dagelijkse hardloopschoen voor zowel lange afstanden als snelheidstraining. Elke lancering van Glycerin draagt die erfenis voort, terwijl ze nieuwe innovaties, doordachte details en een nog verfijndere balans tussen snelheid en comfort biedt. Maar welke Glycerin past het beste bij jouw hardloopstijl?

Glycerin 20 versus Glycerin 21: Een zij-aan-zij vergelijking

Glycerin 20 en Glycerin 21 delen een gezamenlijke afkomst, maar er zijn enkele subtiele verschillen tussen de twee.

  1. Luxe demping: beide schoenen hebben DNA OFT V3 maar de Glycerin 21 heeft extra 2 mm demping onder de voet. 
  2. Verbeterd bovendeel: Air-mesh in de Glycerin 20 voor een veilige en comfortabele pasvorm. Nieuw Warp knit in de Glycerin 21 is ademend maar biedt structuur op cruciale plekken.
  3. Aangepaste pasvorm: Zowel Glycerin 20 als Glycerin 21 hebben een pasvorm die zich nauw aanpast aan je voet. Ook leverbaar met go-to-support (GTS) via onze GuideRails®-technologie.
  4. Zooltechnologie: Glycerin 21 heeft een nieuwe RoadTack rubberzool, een veerkrachtige, lichte samenstelling gemaakt van een mix van rubber en gerecycled silica.
  5. Soepele overgangen: De Glycerin 21 heeft een opnieuw ontworpen tussenzool en buitenzool, met een breder platform voor meer stabiliteit en soepelere afwikkeling.

Glycerin 20: Ongelooflijk zacht en toch snel

Hoewel het primair is ontworpen voor luxueus comfort, leunt Glycerin 20 niet achterover op zijn lauweren. Deze gedempte hardloopschoen zit boordevol innovaties gericht op comfort, zoals een verbreed platform en een compleet nieuw ontworpen mesh bovendeel, waardoor hardlopers hun voeten kunnen vergeten en hun gedachten vrij kunnen laten lopen.

Samen met Caldera en Hyperion was Glycerin 20 een van de eerste hardloopschoenen van Brooks Running met met stikstof verrijkt DNA LOFT v3 schuim, onze zachtste demping.

Glycerin 21: Zweef door je hardloopervaring 

Met meer van ons DNA LOFT v3 schuim dan enige andere hardloopschoen, zorgt Glycerin 21 ervoor dat je voeten stevig van de grond blijven. Wat nog beter is, is dat al dat comfort niet ten koste gaat van de prestaties - dit is een gebalanceerde, lichte mix van responsiviteit en ondersteuning voor mijl na mijl aan afleidingsvrij hardlopen.

Glycerin 21 is ook beschikbaar in aangepaste configuraties voor de juiste pasvorm. Glycerin GTS 21 maakt gebruik van GuideRails®-ondersteuning om je comfortabel te laten bewegen terwijl het de meest blessuregevoelige plek van een hardloper ondersteunt: de knieën. Zowel de Glycerin 21 als de Glycerin GTS 21 zijn verkrijgbaar in StealthFit, nu met een bijgewerkt FitKnit-bovendeel dat zich vormt naar je voet voor een mix van stretch en compressie. Deze nieuwe configuratie is ontworpen om met je mee te bewegen, terwijl de nieuwe materialen superzacht aanvoelen tegen je voet.

Hallo Glycerin, vaarwel zwaartekracht

Er is geen twijfel dat zowel Glycerin 20 als Glycerin 21 nieuwe normen stellen op het gebied van weelderig comfort. Met zijn baanbrekende gebruik van onze met stikstof verrijkte tussenzooltechnologie blijft Glycerin 20 een uitstekende keuze voor hardlopers die op zoek zijn naar uiterst zachte demping waarmee ze hun gedachten kunnen laten dwalen en opgaan in het hardlopen.

In subtiel contrast biedt de opvolger extra DNA LOFT v3 schuim, veerkrachtige RoadTack-rubber en een comfortabel opnieuw ontworpen bovendeel. Dat maakt Glycerin 21 de ideale keuze voor hardlopers die genieten van afleidingsvrije beweging en superzachte demping onder de voet, vooral over langere afstanden.

Uiteindelijk komt het allemaal neer op je hardloopgewoonten en persoonlijke voorkeuren. Kom langs in 1 van De Hardloopwinkels voor een test en loopanalyse met de Brooks Glycerin 21 of Glycerin GTS, je mag ze dan zelfs buiten testen. Of bestel direct online en maak gebruik van de 30 dagen retourservice van De Hardloopwinkel.

 
Klanten beoordelen ons met een 9,2