Eurosport Nutrition sportvoeding

jul 20, 2021 | Blog

eurosport nutrition: Sportvoeding ontwikkeld voor sporters om grenzen te verleggen.

De sportvoeding van Eurosport Nutrition is gemaakt met ingrediënten op een natuurlijke basis. Dit betekent dat er geen kunstmatige kleur- en zoetstoffen worden gebruikt. Kunstmatige zoetstoffen hebben een negatieve invloed op onder meer het zenuwstelstel. Bij Eurosport Nutrition zijn deze nadelige effecten er dus niet.

Sporters (hardlopers) die dagelijks bezig zijn met hun lichaam en intensief sporten hebben belang bij goede voeding. De juiste voeding in de vorm van voedingssupplementen of sportvoeding is aan te raden aan intensieve sporters, maar ook aan mensen die fit en gezond willen leven. Sportvoeding is er in allerlei soorten. Zo is er sportvoeding die zorgt voor meer energie, betere prestaties, meer spiermassa of sneller herstel van spieren. Welke voeding je nodig hebt, hangt af van de doelen die je wilt bereiken.

Het assortiment van Eurosport Nutrition in het kort:

Er zijn drie repen in verschillende smaken: de Oat Bar met havermoutvlokken voor effect op de (middel) lange inspanning. De Energy Bar zorgt voor snel effect van energie. De repen hebben geen glazuur. Zo heb je nooit last van plakkerige vingers.

Daarnaast zijn er twee verschillende versies gels. De Energy Gel + Magnesium die zorgt voor goede spierwerking en met effecten op de (middel) lange inspanning. De Energy Gel + Caffeïne zorgt voor een energy boost.

De Isotonic Sports Drink bestaat uit koolhydraten en elektrolyten en is verkrijgbaar in poedervorm. Deze heeft een relatief hoog mineralen niveau en een lage zuurgraad. Deze drank is er in drie smaken.

Meer energie voor je lichaam:

De energy bar en beide gels hebben een uitgekiende 2:1-verhouding tussen glucose en fructose. Glucose is de meest belangrijke brandstof van het lichaam. Dit zorgt voor een langzame vrijgave van je suikers, die weer voordelige is voor een lange inspanning.

Houd de gel langer in je mond:

Eurosport Nutrition heeft bewust gekozen voor geconcentreerde gels. Deze gels bevatten een dikkere substantie. Houd deze gels wat langer in je mond. Dit is belangrijk, omdat het mondspeeksel het grootste percentage suikers opneemt, wat je prestatie ten goede komt.

Minder kans op maag- en darmproblemen:

Vaak wordt citroenzuur toegevoegd aan sportdrank in verband met smaakverbetering en verlenging van de houdbaarheid. Echter, heeft het lichaam niets aan een grote hoeveelheid zuur. Het werkt zelfs averechts, omdat het maag- en darmproblemen kan veroorzaken. Hoe minder zuur de drank, hoe beter de aanvoer van koolhydraten en water is. Dit is dan ook de reden dat Eurosport Nutrition voor een lagere zuurgraad kiest, die optimaal in balans is.

Kom voor meer informatie langs in één van onze winkels of bezoek onze website.

Geschreven door Team Rotterdam

0