Milestone sportsDIRECT LEVERBAAR BESTEL HEM HIER!


Er is een schat aan informatie te vinden op milestonepod.com maar natuurlijk hebben wij de belangrijkste informatie vast voor je in handige pdf bestanden klaar gezet.


de altijd handige 'quickstart guide'
de uitgebreide technische grafieken(metrics)
 
De Pod is klein en krachtig. Er gaat een batterij in die een halfjaar meegaat, daarna simpel vervangen. Het gebruiksgemak is hoog: de Pod zit al aan je schoen, je hoeft niets op te laden of in te stellen, slechts af en toe de data uit te lezen. Als je er twee koopt, kun je ze gewoon zonder te wisselen altijd op je schoenen laten zitten en daarmee ook de totale gelopen schoen afstand gemakkelijk in de gaten houden. Voor deze prijs zou ik zeggen: doen!


LET OP na een firmware update kun je gegevens van deze MILESTONE PD realtime aflezen op je sporthorloge (Garmin, Polar, Suunto) en de meeste app's zoals strava. Voor meer info klik hier

De MILESTONE POD is een klein maar krachtig apparaatje. Je bevestigt hem bovenop je schoen, vast aan de veters. Je bevestigt je schoenen aan je voet en go! Je doet een duurloop, intervaltraining, bosloop, wat je maar wilt, en de MILESTONE POD registreert alles. Zo op het oog lijkt het een simpele stappenteller maar niets is minder waar. Hij registreert:

  • Aantal stappen, paslengte, cadans, trainingsduur, snelheid.
  • Grondcontacttijd, landingskarakteristieken als landingssnelheid, beenzwaai.

Op basis van al deze gegevens berekent hij verbrande calorieën, afgelegde afstand, en daarnaast ook de interessante “Runficiency” indicator welke de hardloopefficiëntie aangeeft. Deze wordt berekend op basis van de combinatie snelheid, cadans, grondcontacttijd, beenzwaai, landingsparameters. Een goede hardloopefficiëntie wordt bereikt met een relatief korte grondcontacttijd en vrij hoge beenzwaai. Dit wordt uiteraard slecht voor één been gemeten. Als je je andere been wilt doormeten knoop je de Pod aan de andere schoen of koop je er gelijk 2!.

De Pod onthoudt alles: geen smartphone nodig tijdens je training Tijdens je loop slaat de Pod alle gemeten data op.

Na afloop gebruik je de app op je smartphone om de MilestonePod data te laden (via een sync button is dit heel simpel), en zie je de interessante grafieken.

   


 
 
Sportieve cookies, DeHardloopwinkel.nl gebruikt ze om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier om jouw instellingen te wijzigen en op te slaan.