Over de Hardloopwinkel

contact via:info@dehardloopwinkel.nl

De Hardloopwinkel is jouw specialist op het gebied van hardlopen en heeft inmiddels 5 vestigingen in Nederland. Mede door de jarenlange ervaring en kennis is De Hardloopwinkel uitgegroeid tot de hardloopspecialist in jouw regio.

De Hardloopwinkel onderscheidt zich van andere sportzaken door:
• Advies
• Kennis
• Ervaring
• Assortiment
• Service en Garantie

Advies

Als je bij ons binnenkomt voor hardloopschoenen dan krijg je niet een paar schoenen aangereikt en wordt er gevraagd “vind je de kleur mooi?” of “zit de schoen lekker?”.
Wij geven schoenadvies door vakkundig personeel en aan de hand van een computergestuurd analysesysteem of met behulp van een podobaroscoop(voetspiegel). Hierdoor kunnen wij zien of de schoenen passen bij jouw loopstijl. Verder kijken we ook naar je lichaamsgewicht, stand van de knieen en heupen, schoenmaat (ligt gecompliceerder dan je wellicht denkt), afwikkeling en pasvorm. Deze manier van schoenen aanmeten bevorderd jouw loopcomfort en voorkomt uiteindelijk blessures.

Hoe werkt het?
Met een speciaal computerprogramma kunnen wij opnames maken van jouw looppatroon.
Dankzij dit programma kunnen meerdere opnames met elkaar vergeleken worden, zodat we jou een goed schoenadvies kunnen geven.
Allereerst worden je persoonlijke gegevens gevraagd en  vervolgens moet je een stukje op eigen snelheid hardlopen.
Dit wordt opgenomen met een camera en opgeslagen op de Ipad.
Deze opname wordt samen met jou bekeken en aan de hand hiervan worden er een aantal (hardloop) schoenen aanbevolen.
Van het (hard) lopen op deze schoenen worden weer opnieuw opnames gemaakt.
Daarna kunnen de opnames naast elkaar gezet en gesynchroniseerd worden.
Zo kunnen de beelden gelijktijdig (vertraagd) afgespeeld en vergeleken worden.
Daarbij wordt gelet op jouw looppatroon en de stand van de knieën, heupen en de enkels. Daarna wordt een definitief advies uitgebracht en kun je lekker gaan lopen
Je kunt zelf meekijken en krijgt een helder beeld van je eigen looppatroon.
Het maakt een loop- en bewegingsanalyse duidelijk en objectief. De beweging kan stap voor stap geanalyseerd worden.

Je oude schoenen geven wij aan een goed doel:
Je oude schoenen gaan naar een aantal goede doelen die wij ondersteunen en krijgen daarmee een 2e kans
1. organisaties die d.m.v. sport ontwikkeling bieden, zoals vrouw en kind aan het sporten krijgen voor meer zelfvertrouwen en bestrijding van armoede in Europa
2. opbrengst van een deel van de oude schoenen gaat naar noodhulp-, wederopbouw en preventieprojecten van Cordaid Mensen in Nood.
3. een stichting voor Roemenie: alle inwoners uit het dorp krijgen schoenen zodat met name kinderen die ver naar school moeten lopen dit op goede schoenen kunnen doen.

Kennis
Wij hebben alle kennis in huis wat betreft schoenen, kleding en accessoires. Dit komt doordat wij continue op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op hardloopgebied. Ook worden wij regelmatig bijgeschoold door fysiotherapeuten en de hardloopmerken die de producten leveren.

Ervaring
Vanzelfsprekend zijn wij allemaal sporters op diverse niveaus en disciplines. Sommige medewerkers kunnen heel snel en hard lopen en sommigen lopen/sporten recreatief of geven al jaren training.

Wij hebben een perfecte mix van medewerkers om je te helpen tot de juiste aankoop te komen.
Je zult door onze medewerkers altijd met respect worden behandeld of je nu een getrainde atleet bent of voor het eerst wil gaan hardlopen. Uiteraard hebben wij ook veel productervaring door de jarenlange samenwerking met gerenommeerde bedrijven en -leveranciers.

Assortiment

Op het gebied van hardlopen/wandelen verkopen wij de meest toonaangevende merken zoals: Asics, Adidas, Brooks, Saucony, Nike, New Balance, Mizuno, Hoka, Lowa, Hi-Tec, Craft, Odlo, Polar, Garmin, Falke, X-socks, Shock Absorber en Pure Lime. Regelmatig worden nieuwe producten en merken getest door onze inkopers, sommige vindt je uiteindelijk terug bij ons in de winkel en andere weer niet. Jouw mening wordt hierbij ook zeer op prijs gesteld en daarom staan wij voor de volle 100% achter de producten die wij verkopen.


BewarSponsoring

We ontvangen jaarlijks vele verzoeken voor een bijdrage als sponsor, we zijn daar erg blij mee. Helaas kunnen we niet op alle verzoeken ingaan, maar uiteraard worden alle verzoeken wel serieus door ons bekeken. Aanvragen mogen geen individueel belang dienen. Aanvragen hebben een regionaal of landelijk karakter en de aanvraag moet een bijdrage leveren aan de naamsbekendheid van De Hardloopwinkel.Bewaren
Hardloopschoenen aanmeten door middel van een loopanalyse is de beste manier om blessurevrij te kunnen hardlopen. Doe dit altijd bij een hardloopspecialist, zo ben je verzekerd van vele plezierige kilometers!