Blogoverzicht

Tips voor het wandelseizoen

Wandelen betekent te voet gaan en kan op sportieve wijze of gewoon voor je plezier.

Wandelen is goed voor geest en lichaam, het voorkomt blessures, helpt bij afvallen en maakt het hoofd leeg.

Met alle wandelevenementen die voor de deur staan is het een goed moment om nieuwe wandelschoenen aan te schaffen.

Wij geven je een paar tips om goed aan het wandelseizoen te beginnen. Zo kun jij weer naar hartelust hiken zonder problemen!

 

Is wandelen gezond?

Wandelen is gezond en goed om hart- en vaatziekten, diabetes en hoge bloeddruk te voorkomen. Uit een studie is gebleken dat het zelfs gezonder is dan joggen, of lopen. Na onderzoek tussen 33.000 joggers en 15.000 wandelaars bleek dat de gezondheidseffecten van een matige inspanning zoals bij wandelen vergelijkbaar zijn als die met een intense inspanning zoals hardlopen. 

Wandelen is goed voor je lichaam en helpt naast een gezonde geest ook nog eens bij het voorkomen van ziektes. Dagelijks 5 kilometer wandelen heeft al enorm effect op de gezondheid en kan ook echt bijdragen aan afvallen.

Dit zijn dé voordelen van wandelen:

  1. wandelen is goed voor de weerstand; bij een stevige wandeling in de natuur neemt de activiteit van witte bloedcellen toe, die zijn belangrijk voor ons immuumsysteem
  2. wandelen verbetert de conditie; met wandelen kun je je conditie geleidelijk aan verbeteren, bouw het op naar een stevige pas en meer kilometers zo gaat de conditie van je hart en longen vooruit.
  3. wandelen is de minst blessure gevoelige sport; dit in vergelijking met alle andere sporten
  4. wandelen is goed voor de geest; door wandelen schijnt je stresshormoon cortisol te verlagen alsmede je bloeddruk, daarna voel je je gewoon meer ontspannen

 

Wist je dat? wandelklachten ontstaan door overbelasting...

De meeste klachten van wandelaars worden veroorzaakt door overbelasting. Overbelasting bij wandelen heeft niet altijd te maken met het feit dat je teveel gewandeld hebt of te lange afstanden. Het kan vaak ook veroorzaakt worden door andere oorzaken zoals stress, druk zijn of emotionele en hormonale schommelingen.

Wist je dat je voeten bestaan uit 28 botjes en 33 gewrichten? Ook lopen er veel spieren en pezen en banden die er voor zorgen dat je je voet zo goed mogelijk kunt afwikkelen en je voet goed wordt ondersteund.

Wandelen is een vrij eenzijdige belasting voor je lichaam, als je 5 kilometer wandelt zet je zo’n 7000 stappen.

Je kunt je voorstellen dat dit een behoorlijke belasting is voor de voeten. Veel klachten tijdens het wandelen ontstaan dan ook door overbelasting van je voet.

Met name pezen in voeten zijn gevoelig voor blessures. Een vaak voorkomende blessure bij wandelen is bijvoorbeeld peesplaatontsteking, ook wel hielspoor genoemd. 

Voor meer informatie over hielklachten en tips bij hielspoor door wandelen verwijzen wij je door naar dit Blog: hielspoor uitleg en oplossingen.

 

Wat zijn de beste schoenen voor wandelen?

De beste schoenen voor wandelen moeten aan de volgende eisen voldoen:

  • wandelschoenen moeten voldoende profiel hebben;
  • het bovenwerk moet stevig zijn om de voeten te beschermen en ondersteunen;
  • naast steun ook voldoende flexibiliteit hebben om de voeten af te kunnen wikkelen (rollen);
  • ruimte in de breedte van de voorvoet om de tenen te kunnen spreiden;
  • naast waterdichtheid moeten de wandelschoenen ook voldoende ademen om zweet en warmte kwijt te kunnen;
  • voldoende voetbed ondersteuning met stevige hielkap;

Bekijk hier ook het online aanbod beste wandelschoenen van Lowa, Hoka, Brooks en Asics. Gratis verzending en vandaag voor 20.00 uur besteld is morgen al geleverd!*

 

Waar moet je op letten bij kopen van wandelschoenen?

Bij het kopen van wandelschoenen voor dames en heren of vrije tijd schoenen zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten. Zo is het in eerste instantie belangrijk dat je het doel bepaalt waar je de wandel schoenen voor wilt gaan gebruiken. Wandelen in de bergen is iets anders dan wandelen op verharde wandelpaden in Nederland. Wandelschoenen zijn daarom in meerdere categories in te delen, waarbij categorie A de meest gedragen is.

Daarna is goede pasvorm een heel belangrijk onderdeel voor het comfort bij wandelen. Dat bepaal je door de damesschoenen voor wandelen of heren wandelschoenen even in huis te testen en goed te passen.

Hierop moet je letten bij het kopen van wandelschoenen:

  • koop de wandel schoenen voor een specifiek doel
  • let goed op de pasvorm en voldoende ruimte bij de voorvoet/tenen
  • kies een juiste breedtemaat, voorkom knelpunten
  • zorg dat de schoenen een goed profiel hebben aan de onderzijde
  • het bovenwerk moet voldoende ademen en vuilafstotend zijn

 

Pasvorm wandelschoenen

Iedere wandelschoen heeft een eigen unieke pasvorm, maar een mensenvoet is ook verschillend. Merken als Lowa en Hoka maken wandelschoenen die voor veel soorten voeten geschikt zijn, deze schoenen worden dan ook vaak in verschillende breedte maten verkocht. Direct bij aantrekken horen schoenen voor wandelen goed te zitten, aansluitende hielkap en voldoende ruimte om af te wikkelen. De ruimte bij de tenen is dusdanig belangrijk dat bij het passen een kleine centimeter over moet blijven. Tijdens wandelen zetten de voeten namelijk uit, zakken wat door of worden warmer en dikker.

Normale dames voet? Kies dan voor een 1B leest wandelschoen

Normale heren voet? Kies dan voor een 1D leest wandelschoen

Brede dames voet? Kies dan voor een brede 1D (dames) leest wandelschoen

Brede heren voet? Kies dan voor een brede 2E (heren) leest wandelschoen

EXTRA brede herenvoeten? Kies dan voor extra breed 4E (alleen voor heren) leest wandelschoen

Voor het opmeten van de juiste maat kun je gebruik maken van onze maattabel die vermeld staat op iedere productpagina. Let op, dit is per merk verschillend!

 

Welke wandelschoenen bij warm weer?

Wandelen doet men graag in de zomer bij warm weer, de juiste wandelschoenen zijn dan geen overbodige luxe. De voeten moeten koel blijven bij hitte en men kan zweetvoeten voorkomen bij wandelen in warm weer en het dragen van de juiste wandelschoenen of wandelsokken.

Het dragen van luchtige categorie A of B wandelschoenen wordt aanbevolen bij warm weer. Deze schoenen zijn licht, luchtdoorlatend en voeren zweet en nare luchtjes af naar buiten. Zomer wandelschoenen zijn natuurlijk zo ontworpen dat ze de voeten droog en koel houden. 

De beste wandelschoenen bij warm weer hebben een ademend bovenwerk en zijn gemaakt van een lichte stof of luchtig nubuck leer, zoals bijvoorbeeld de Lowa Renegade EVO LL LO dames

 

Wandelschoenen waterdicht

Waterdichte wandelschoenen hebben vaak de aanduiding GTX of GORE-TEX. Gore Tex producten zijn voorzien van een extra membraan dat ervoor zorgt dat ze winddicht, waterdicht en ademend zijn. Bij GORE TEX gebruik in wandelschoenen blijven de voeten droog bij regenbui, maar gaan niet snel zweten door het ademende materiaal.

Wandelschoenen met GORE-TEX aanduiding zoals de Lowa Renegade EVO GTX lo heren zijn winddicht en waterdicht maar door een speciaal membraan laat het wel de warmte en het zweet door naar buiten. 

 

Hoe moet je wandelschoenen onderhouden?

Met regelmatig onderhoud van leren wandelschoenen voorkom je uitdroging of scheuringen van het leer. Hiermee wordt de levensduur van wandel schoenen aanzienlijk verlengd en gaan ze langer mee.

De meest wandelschoenen bestaan uit verschillende materialen die ieder een eigen onderhoud nodig hebben.

Naast het bovenwerk moet je ook het stikwerk, de zolen, veters en inlegzolen goed in de gaten houden en indien noodzakelijk repareren of vervangen.

 Onderhoud van schoenen bestaat uit:

  • reinigen & drogen;
  • leer voorzien van voedingsstoffen - impregneren;
  • inlegzool vervangen;
  • reparaties stikwerk / verzolen;
  • veters vervangen;

Reinigen & Drogen 

Wanneer er vuil aan de schoenen kleeft is het van belang dit zo snel mogelijk te verwijderen van de wandelschoen. Loop door een beekje of spoel de schoenen af met een borstel en lauw water.

Een natte wandelschoen moet extra goed gedroogd worden en mag vooral aan de binnenzijde niet vochtig blijven. Drogen van wandelschoenen kun je doen door ze op een warme plek in huis te zetten. Nooit op of in de buurt van een verwarming. Prop eventueel wat kranten in de schoen om het proces te versnellen.

De inlegzolen kun je na iedere wandeling uit de schoen trekken om extra snel te laten ademenen en drogen

Wandelschoenen met lederen binnenvoering kun je het beste met een zachte borstel of spons en lauw water met natuurzeep schoonmaken. Belangrijk:  Nooit met heet water uitspoelen!

Voor wandelschoenen met textielvoering geldt hetzelfde als hierboven.  Met een spons of  borstel met lauw water en natuurzeep schoonmaken.

Schoonmaken wandelschoenen met Gore-Tex

Veel wandelaars hebben tegenwoordig wandelschoenen met Gore-Tex® voering die de schoenen waterdicht maakt, en er tevens voor zorgt dat de schoen blijft ademen.

Als jouw voeten sneller klam aanvoelen is dat het signaal dat het Gore-Tex® membraam verstopt is geraakt. Het membraam moet dan gereinigd worden. Neem de schoen en vul die met lauwwarm water. Voeg aan het lauwwarme water een heel klein beetje azijn en een druppeltje vaatwasmiddel toe.

Na ongeveer 10 minuten het water uit de schoen gieten en nog een keer omspoelen met lauwwarm water. Hierna laat je de schoenen drogen met kranten op een warme plaats.

 

Het leer impregneren hoe doe je dat?

De leren huid zal door zon en warmte snel uitdrogen en scheuren, langdurige natheid veroorzaakt juist weer rimpels en rotte plekken. Met de juiste onderhoudsmiddelen kun je dit voorkomen. Hiermee verzadig je het leer van wandelschoenen en blijft deze soepel en schoon.

Gebruik vloeibare middelen om het leer in te wrijven. Vloeibare middelen dringen veel beter in het leer en blijven daardoor langer effectief. Hierdoor verandert wel het uiterlijk van de schoen, mocht je dat niet willen kan men altijd nog voor een speciale spray kiezen.

Breng de vloeibare middelen met een zachte borstel op in een draaiende beweging. De stootrand van de wandelschoen mag hierbij gerust geraakt worden. Vermijd opeenhoping van een crème bij bijvoorbeeld haken en ogen.

 

Wanneer en hoe vaak moet je wandelschoenen onderhouden?

Wandelschoenen onderhouden doe je:

  • direct nadat je ze hebt gekocht impregneren, de fabrikant doet dit niet voldoende vinden wij
  • Als je schoenen zijn uitgedroogd en niet meer afparelen. In de regen merk je dat je schoenen gelijk het vocht opnemen in plaats van afstoten.

Als het water en de druppels er goed vanaf parelen (er af valt) is de wandelschoen nog steeds goed geïmpregneerd, dit is een prima graadmeter.

Wordt de schoen donkerder bij water dan moet hij opnieuw behandeld worden. Ook van in de kast zetten en niet dragen drogen wandelschoenen uit, dus behandel de schoenen zo vaak als je kan en wil!

Wanneer je schoenen gaan stinken is dat een teken dat de binnenzijde van de wandelschoenen verzadigd zijn met vuil en niet meer goed ademen. Je kunt de schoenen schoonspoelen aan de binnenkant om transpiratiezouten en vuiligheden uit te spoelen:

Haal de binnenzolen eruit, vul de schoenen met lauwwarm water en een theelepel natuurazijn. Laat het water 20 minuten staan. Daarna langzaam (weg van hittebronnen!) laten drogen.

 

Hoe vaak inlegzolen in wandelschoenen vervangen?

In iedere wandelschoen vind je een losse inlegzool. Deze inlegzool zorgt voor het voetbed en een beetje extra demping. De standaard inlegzool is gemaakt van een soort geperst karton en wordt na verloop van tijd hard, vies en verliest zijn demping. Voor het comfort, hygiëne en ondersteuning is het belangrijk om je binnenzolen van de wandelschoenen tijdig te vervangen voor nieuwe inlegzolen. Bij De Hardloopwinkel kunnen ze je daar goed over adviseren.

 

Reparaties stikwerk & verzolen wandelschoenen

Door het gebruik van wandel schoenen slijten de zolen maar ook het stikwerk. Een goede schoenmaker kan jouw oude schoenen vaak weer goed oplappen.

Zijn de zolen versleten? Sommige wandelschoenen zijn te verzolen maar niet allemaal. Mocht je het niet zeker weten informeer even in de winkel waar je je schoenen hebt gekocht of bij de leverancier.

Let op! want het loont niet altijd om de schoenen te laten verzolen. Soms is het bovenwerk niet goed genoeg meer en bovendien is het laten verzolen niet goedkoop. 

Laat je dus goed informeren en adviseren!

 

Veters vervangen wandelschoenen

Controleer regelmatig de veters in jouw wandelschoenen. Vervang deze indien nodig. Vaak gaan veters kapot doordat er een klein braampje aan een veteroog zit. Vijl dit braampje er dan voorzichtig af.

Veterogen zullen over het algemeen niet zo snel roesten. Echter door zeewater en of slijtage kunnen veterogen gaan roesten.

In dat geval kun je deze oogjes met een fijn schuurpapiertje opschuren en daarna insmeren met een laagje vet of vaseline

 

Goede wandelschoenen voorkomen klachten

Veel klachten kun je voorkomen door de aanschaf van goede wandelschoenen. Een goede wandelschoen biedt ondersteuning aan je voet tijdens het elke stap die je zet.

Daarnaast is een goede wandelschoen voorzien van een afwikkelzool waardoor je voet goed kan afrollen waardoor je gemakkelijker loopt en je voet minder wordt belast.

Onze winkels in Noordwijkerhout, Leiden en Bodegraven hebben een ruim assortiment wandelschoenen van Lowa en Hoka die dit ondersteunen.

Kom dus langs in één van deze winkels en laat je adviseren.

Of bestel ze makkelijk en snel online en start morgen met die mooie wandeltocht op de beste wandelschoenen:

Heren wandelschoenen klik hier

Dames wandelschoenen klik hier

 

Advies bij kopen wandelschoenen nodig?

Voor het beste advies bij kopen van je wandelschoenen ga je naar een specialist. De Hardloopwinkel is met meer dan 20 jaar ervaring in hardloopschoenen aanmeten en wandelschoenen verkoop een winkelketen die verstand heeft van voeten. Met inhuis podologen, fysiotherapeuten en ervaren schoenverkopers krijg je het beste advies voor de aankoop van jouw wandelschoenen.

Omdat iedereen een ander wandeldoel en wensen heeft, geven we net als bij onze hardloopschoenen een uitgebreid advies. Wij stellen een aantal vragen over je doelen en geven we het juiste advies zodat je met de beste wandel schoenen de deur uit gaat.

Omdat niet iedereen dezelfde voet heeft wordt ook goed gekeken naar de stand van de voet bij het aanmeten van wandelschoenen en vragen we naar eventuele klachten. 

Veel wandel klachten zijn te voorkomen door bijvoorbeeld een inlegzool van Mysole te gebruiken. 

Ontdek meer informatie over het gebruik van zolen in wandelschoenen en hardloopschoenen in deze informatieve blog: inlegzolen hoe zit dat?

 

Beste wandelsokken

Bij goede wandelschoenen horen ook de beste sokken. De wandelsokken van Falke zijn naadloos, hebben de juiste pasvorm en zijn gemaakt van de juiste materialen om kilometers blaarvrij te kunnen wandelen.

Wandelschoenen De Hardloopwinkel Noordwijkerhout

Wandelschoenen bij De Hardloopwinkel Noordwijkerhout kopen? 

Bij de naam De Hardloopwinkel denk je gelijk aan hardlopen, maar weet je óók dat het assortiment in wandelschoenen bij De Hardloopwinkel Noordwijkerhout net zo groot en breed is als de hardloopschoenen?

En wist je dat er in Nederland 11 miljoen mensen zijn die regelmatig een wandeling maken tussen de 5 en 10 kilometer?

Dat is ook heel logisch, wandelen kun je namelijk altijd en overal en iedereen kan het!

Je hebt er niet veel voor nodig, een paar goede wandel schoenen is al genoeg. Maar waar begin je? Er is zoveel keus in merken en modellen.

Te kleine wandelschoenen veroorzaken blauwe nagels.

Bij de aanschaf van wandelschoenen heren of dames is het belangrijk een schoen te vinden die goed aansluit bij je gebruik  (loop je er bijvoorbeeld regelmatig mee in de regen, of juist alleen in warm weer?) en bij je voet. Te kleine schoenen veroorzaken blauwe teennagels, te grote schoenen kunnen blaren veroorzaken en niet goed aansluitende schoenen kunnen eerder vermoeide voeten en zelfs blessures veroorzaken.

Bij De Hardloopwinkel beginnen we altijd op de voetspiegel met het kijken naar de stand van je voeten om zo te beoordelen hoeveel ondersteuning je nodig hebt. Vervolgens meten we de lengte en de breedte van je voet om zo de juiste maat en model te kunnen pakken.

Eigen zolen in wandelschoenen.

Elke wandelschoen is voorzien van een losse inlegzool, je eigen podologische zolen passen dus altijd in de schoenen. Heb je geen eigen podologische zolen maar wel extra ondersteuning nodig? Dan kunnen we altijd een ondersteunde zolen van MySole toevoegen aan de wandelschoenen. Deze ondersteunen de hiel en voetboog, waardoor de voeten minder snel vermoeid en overbelast raken.

Mocht je al voetklachten hebben dan kun je zelfs bij onze eigen podoloog terecht.

Beste merken wandelschoenen.

We hebben een aantal merken wandelschoenen in het assortiment zoals Lowa schoenen, Hoka, Lomer en Dachstein. Deze merken maken hoogwaardige wandelschoenen die goed zijn voor jaren wandelplezier.

Bij ons mag je je wandel schoenen altijd buiten uit proberen om zo zeker te zijn dat zo ook buiten net zo lekker lopen als in de winkel.

We laten onze schoenen altijd passen met de juiste sokken, onze wandelsokken van Falke zijn volledig naadloos, hebben een nauwsluitende pasvorm en voorkomen blaren en warme voeten.

Wandelstokken nodig?

Je zou kunnen denken aan nordic walking stokken. Wandelen met nordic walking stokken heeft een aantal voordelen boven wandelen zonder.

Zo is de belasting op  je knieën en rug minder en verbruik je meer energie, wat weer goed is voor de vetverbranding. Bij ons kun je terecht voor diverse modellen van Leki, welke allemaal verstelbaar zijn.

Zo heb je altijd de juiste lengte en zijn ze ook gemakkelijk mee te nemen.

Voldoende drinken en wandelen.

Als je langere afstanden wandelt, wil je misschien iets te eten of drinken mee nemen, ook hier voor kun je bij ons terecht. Je kunt hierbij denken aan een kleine rugzak of heuptas van Leki waar je heel gemakkelijk je waterflessen eten en kleine spulletjes mee kunt nemen.

Kortom De Hardloopwinkel heeft alles op het gebied van wandelen. Ook de verzorgingsproducten, zoals tape, middeltjes tegen schuurplekken en voeding hebben wij voor je.

Nu ben je helemaal klaar om er op uit te gaan en wensen we je veel wandelplezier toe!

 

De beste wandelroutes

Voor de beste wandelroutes in Nederland kun je terecht bij verschillende organisaties zoals de ANWB of natuurmonumenten. Maar natuurlijk kun je ook zelf op ontdekking gaan, gebruik hiervoor een GPS horloge van Garmin of je smartphone en kijk via Google Maps in jouw omgeving waar je de leukste wandelingen kunt maken.

Onze tip, wandel gerust van de gebaande paden en kijk welk wandelavontuur je kunt beleven in je eigen buurt!

Ga ook eens wandelen in Noordwijkerhout en ervaar hoe mooi de Hollandse Duinen zijn, bekijk de leukste routes al vanaf 2,5 kilometer voor het hele gezin hier: Nationaal Park Hollandse Duinen

Wandelen in Rotterdam is natuurlijk een waar feest als je van urban walking houdt, loop de Erasmusbrug over richting Katendrecht en wandel naar de SS Rotterdam dat daar aan de kade ligt. Hier kun je aan de Katendrechtse kade een kopje koffie drinken en het mooie schip bezoeken.

De mooiste wandelingen in het historische Leiden langs prachtige grachten en mooie stadsmonumenten vindt je op de website van de Nederlandse Spoorwegen.

Wandelen langs de oude Hollandse waterlinie in de omgeving van Bodegraven brengt je terug in de tijd. Een route van 12,7km, startpunt Driebruggen en met wel 50% onverhard!

Wandelen langs de mooiste plekjes rond Landgoed Ockenburgh in Den Haag zit vol verrassingen. Zo aan de stadsrand van Den Haag kun je de route Rondje Ockenburgh van het Zuid-Hollands Landschap van 9,5km wandelen tot aan het strand van Kijkduin. Stichting Zuid-Hollands Landschap ligt De Hardloopwinkel nauw aan het hart en zorgt voor behoudt van de natuur waar wij hardlopers zo graag gebruik van maken.

 

Kun je met hardloopschoenen ook wandelen?

De meeste wandelaars zie je op stevige leren wandelschoenen wandelen. Echter is er ook een grote groep mensen die de vaak stijve wandelschoenen niet prettig vinden zitten. Ze willen een soepelere schoen hebben die meer ademt.

De meeste hardlopers dragen daarom bij wandelen hun favoriete hardloopschoenen, deze zitten prettig en zijn soepel. Het hangt af van de ondergrond en het aantal kilometers dat je gaat wandelen welke keuze in schoenen je maakt.

Wandelen op hardloopschoenen is zeker mogelijk, kies dan wel voor de stevigere varianten die wat zwaarder zijn en een vlakke leest hebben, zoals Brooks Ghost hardloopschoenen.

Ga je een vierdaagse wandelen? Dan adviseren wij om stevige leren categorie A of B wandelschoenen te dragen, natuurlijk wel met ademende eigenschappen want het kan behoorlijk warm worden.

Klik op dit 5km schema om nu direct te kunnen beginnen met hardlopen of wandelen:

5 KM hardloopschema

 

Relevante blogs:

Blog: inlegzolen hoe zit dat?

Blog: hielspoor uitleg symptonen oplossingen

Blog: compressie kleding en -kousen voor wie geschikt?

 

Vragen?

    Bel met de webshop klantenservice

    App met de webshop klantenservice

    webshop@dehardloopwinkel.nl

 

Populairste blogs

Hallux Valgus klachten bij hardlopen

Hardlopen kan zeker met een Hallux Valgus, het komt vaker voor onder lopers dan je denkt. Als je geen pijn hebt is het voldoende om ervoor te zorgen dat de voet...

Hielspoor uitleg, symptomen en oplossingen

Hielspoor is een veel voorkomend probleem onder hardlopers en sporters. De pees die tussen de hiel en tenen onder de voeten zit trekt door overbelasting of doorgezakte voeten.

Kniepijn bij hardlopen

Iedereen krijgt wel eens last van een blessure. Kniepijn komt vaak voor bij hardlopers, wat kun je ertegen doen en mag je door blijven lopen? Lees meer hierover in dit artikel.

Rugklachten bij hardlopen?

Rugpijn komt vaker voor bij hardlopers, de belasting van de straat op je onderrug is behoorlijk bij hardlopen. Mag je met rugpijn door blijven lopen? Lees meer hierover in dit artikel.

Hardlopen en achillespeesklachten

Achillespeesklachten komen vaker voor onder hardlopers dan je denkt. Wat zijn de symptonen en kun je ertegen doen? Lees meer hierover in dit artikel.

Hardlopen en pijn in heupen

Er zijn verschillende oorzaken van pijn in heupen bij hardlopen en wandelen. Het komt vaker voor dan je denkt! Hoe kun je heupblessures voorkomen en behandelen? Lees meer...

Shin Splints - Hoe verlicht of voorkom je klachten?

Elke hardloper kent ze of heeft er wel eens over gehoord. Maar wat zijn shin splints? En wat kun je er aan doen om ze te verlichten en te voorkomen? Frank (ervaringdeskundige) legt uit.

Hardlopen in de regen en beste tips

Hardlopen in de regen is gezond. Lopen in de regen is gewoon heerlijk. Dit zal iedere die-hard runner beamen. De extra zuurstof in de lucht geeft je vleugels. En met de juiste regenkledin…

Hardlopen in de kou ontdek 10 tips

De winter is voor een hardloper géén reden om binnen te blijven. Lees hier dé 10 tips bij hardlopen in de kou en ga lekker naar buiten!

Herstellen na hardlopen, hoe doe je dat?

Om blessures te voorkomen is goed herstellen na hardlopen een belangrijk gegeven. Het helpt ook bij het verhogen van je prestaties, hoe? dat lees je in onderstaand info artikel.

Welke Garmin past bij mij?

Welke Garmin sporthorloge geschikt is voor hardlopen bepaal je aan de hand van je uiteindelijke doelen en type sport die je beoefent. Wij helpen je met het maken van de juiste keuze..

Hier vind je dé tips voor hardlopen in de zomer

De meeste hardlopers zijn "mooi weer" lopers. Is het écht warm buiten? Dan valt dat vaak vies tegen. Zweten, snel moe en niet vooruit te branden in die hitte. Daarom worden de meeste mar…

Welke hardloopschoenen als beginner kiezen?

Als je begint met hardlopen is het belangrijkste dat de schoenen lekker zitten. Het zou jammer zijn als de loper zijn of haar schoenen “aan de wilgen hangt” na 1 of 2 keer proberen om…

Marcel's 25 beste tips voor trailrunning

Je bent soms een hele dag onderweg en als je moet dan moet je... "mijn beste tip voor trailers is dan ook: neem zakdoekjes mee" Lees snel meer over de beste trailtips van Marcel.

Platvoeten of holvoeten, welke hardloopschoenen?

Heb je platvoeten of holvoeten? lees dan hier welke schoenen de beste voor je zijn. Hardloopschoenen worden gemaakt voor de meest voorkomende voetvormen maar zijn daardoor niet...

Hardlooprugzak hoe gebruiken? beste tips

Hardlooprugzakken (hydratatievesten / racevesten) bij het lopen van lange afstanden kun je eigenlijk niet zonder. Maar hoe gebruik je een hardlooprugzak? Lees snel verder

Welke veterstriktechnieken zijn er?

Je hebt de juiste schoenen maar toch zitten ze niet optimaal aan de voeten. Jouw hiel zit niet vast, of de schoen knelt wat aan de zijkant. Veter striktechnieken kunnen helpen...

Wanneer hardloopschoenen vervangen?

Om te kunnen bepalen of je hardloopschoenen zijn versleten, vragen we je om de test te doen. Kun je op meer dan 2 vragen met JA antwoorden? dan zijn je h…

Tips voor je volgende halve marathon

Halve marathon tips zijn goed om blessures te voorkomen. Vast ten overvloede maar het kan niet vaak genoeg gezegd worden: een veelgemaakte fout is dat (beginnende) hardlopers te snel en t…

Hardlopen met Inlegzolen hoe zit dat?

Je voet bevat 26 botjes, 33 gewrichten, 107 ligamenten en 19 spieren. We staan, lopen, springen en sporten en dagelijks maken we zo’n tienduizend stappen!

Schrijf je in voor hardloop updatesSchrijf je in voor hardloop updates

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Ontvang wekelijks aanbiedingen, tips en adviezen over hardlopen.

Klanten beoordelen ons met een 9,2