Sportbh


Waarom is een goede sportbeha zo belangrijk? Een borst bestaat slechts uit vet, water en klieren. Tijdens het sporten bewegen de borsten meer of minder passief mee omdat ze geen eigen spieren hebben. Ze zijn zogezegd “aanhangsels” van de borstkas. Zo kan afhankelijk van grote en gewicht, druk op de huid en binnengelegen bindweefsels komen.

Het is dus geen spier die je kunt trainen. Alleen de huid en enkele dieper gelegen, rekbare structuren houden de borsten op hun plaats. Als de borst eenmaal is uitgerekt, dan is dit niet meer te herstellen. Hardlopen, paardrijden en basketbal zijn sporten die de grootste beweging van de borsten veroorzaken. Wie dus aan sport doet, belast het lichaam meer dan normaal. Behalve dat stuiterende borsten tijdens het hardlopen ontzettend vervelend zijn, kan het bij niet voldoende ondersteuning door een goede sportbeha, door de herhaalde verticale en zijwaartse bewegingen tot tijdelijke pijn en ongemak leiden.

Op de lange duur door de grote druk op de huidstructuren kan de huid erdoor gaan uitrekken en gaan de borsten hangen. Een sportbeha moet daarom redelijk strak zitten en aanvoelen als een “harnas” bij het passen.Tijdens het sporten neemt een goede sportbeha de warmte aan van het lichaam en gaat zich vanzelf vormen naar het vrouwenlichaam. Een goede sportbeha moet altijd voor het grootste deel gemaakt zijn van een polyestervezel die de warmte en het zweet afvoert naar buiten. Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze klantenservice (er zijn sommige dagen ook vrouwen aanwezig)


Bekijk de collectie sport bh's hier: 
 
Klanten beoordelen ons met een 9,4
Sportieve cookies, DeHardloopwinkel.nl gebruikt ze om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Klik hier om jouw instellingen te wijzigen en op te slaan.