Local Runners: Daphne

jun 19, 2019 | Local Runners

Bij wedstrijden kom je wel eens hardlopers tegen die je regelmatig ziet. Wie zijn dat nu? In onze rubriek “Local Runners” interviewen wij deze hardlopers. Zo leer je ze kennen en wellicht hebben ze nog een leuke tip voor jullie.

Deze week hebben we Daphne geïnterviewd. Misschien ken je haar wel van haar Instagram @running_dtje waar ze heel actief op is.

Wanneer ben je begonnen met hardlopen en waardoor werd je geïnspireerd?

14 juni 2015 was mijn eerste hardloopevenement (5 km). De Ladiesrun van Rotterdam. Deze wilde ik graag lopen vanwege mijn oma die in 2001 overleden is aan borstkanker. In 2016 heb ik deze weer gelopen (7.5 km). Het jaar 2017 kon ik niet vanwege dat ik net bevallen was van mijn dochter Brittney.

Buiten deze evenementen om liep ik eigenlijk niet hard, sporadisch een keer maar verder niet. In 2018 liep ik de Ladiesrun weer (7,5 km) en na deze run besloot ik dat ik meer evenementen wilde gaan doen. En zo dus ook mijzelf pushte om meer te gaan hardlopen. Ik moest ook de nodige zwangerschapskilo’s kwijt.

Vanaf juni 2018 ben ik dus serieus gaan hardlopen en kan ik er echt van genieten.  Het feit dat ik meerdere vormen van reuma heb en chronische vermoeidheid houdt mij niet tegen om niet te gaan sporten. Wel is het lastig met een nu tweejarige dochter i.v.m oppas. Gelukkig gaat ze nu twee dagdelen naar school en heb ik niet alleen tijd in het weekend om te rennen maar ook doordeweeks.

Wat zijn je favoriete afstanden?

5 kilometer vind ik toch wel erg fijn. Die kan je zo ‘ even snel ‘ tussendoor doen.

Hoe vaak train je per week?

Ik probeer drie keer per week te trainen. De ene week vanwege genoeg oppas kan het zelfs vijf keer zijn, de andere week kan het ook zomaar een keer zijn. 

Op welke prestatie ben je het meest trots?

Op 12 mei 2019 de Vestingloop in Brielle eindelijk de 10 kilometer onder het uur gelopen (59’28).

Wat zijn je toekomstplannen en dromen op loopgebied?

Op 22 september 2019 ga ik mijn allereerste halve marathon rennen. Ik hoop/droom van een sub 2 uur, maar gezond uitlopen is het voornaamste doel. 

2020 wordt het jaar waarin ik mijn eerste marathon ga lopen. Ik als echte Rotterdammer moet dat natuurlijk De Mooiste worden.

Wat is jouw tip voor andere lopers?

Vergelijk je niet met anderen, hoe snel, langzaam of goed hun ook lopen. Het feit dát je loopt is genoeg. Geniet ervan en doe het voor jezelf en niet voor een ander.

Is er nog iets wat je wilt toevoegen?

Mijn dochter Brittney van nu 2 jaar oud, rent zelf ook. Ze vindt het prachtig om te doen en zodra ik mijn hardloopschoenen aan trek staat zij al “rennen rennen rennen” te roepen.  Zij en Robin (mijn vriend én persoonlijke fotograaf) zijn mijn grootste supporters en gaan dan ook vrijwel altijd mee. Brittney gaat 21 juni 2019 de 800m lopen voor het Daniel den Hoed Fonds en hiervoor zamelt zij ook geld in via een actiepagina. 

Het is prachtig om te zien dat zo een kleine meid enorm geniet van het hardlopen en alles eromheen.  Zo zie je haar ook geregeld terug op mijn social media.

Je kunt Daphne (en Brittney) hier volgen: @running_dtje

WIL JIJ OOK MEEDOEN AAN DEZE RUBRIEK? STUUR DAN EEN MAILTJE NAAR INFO@DEHARDLOOPWINKEL.NL MET ALS ONDERWERP ‘LOCAL RUNNERS’.

Geschreven door Marleen

0