Tips & Tricks

Hardlooptips

Op deze pagina vind je hardlooptips gemaakt voor en door hardlopers.

Schema's

Hier vind je hardloopschema’s die je helpen je doel te bereiken. Gemaakt door hardlopers.

Evenementen

De Hardloopwinkel heeft vaak een samenwerking met een hardloopevenement in de regio.
De beste hardlooptips vind je hier

hardlooptips

Iedere loper heeft behoefte aan wat hardlooptips en tricks. Op onze website geven wij je tips voor en door hardlopers. Ook werken we met deskundigen samen, zodat je ook tips krijgt over voeding, blessures en training. Onze experts geven tips voor iedere loper. Kijk eens waar jij mee geholpen bent!

Happy Running: de Runner’s High

Van hardlopen krijg je een geluksgevoel. Iets wat vaak wordt gezegd, maar weinig mensen weten waarom. Sommige hardlopers spreken ook wel van een 'runner's high', maar wat is dat dan en wat kun je er mee? Hardlopen is niet alleen goed voor je lichaam. Uit onderzoeken...

Lees meer

Hardlopen in de hitte

De komende weken weken gaan de temperaturen weer omhoog, en ook op veel vakantiebestemming zal je de komende tijd te maken krijgen met hoge temperaturen. Wil je ondanks deze temperaturen toch je kilometers blijven maken? Wij hebben de belangrijkste tips op een rijtje gezet…

Lees meer
Kijk nu op onze hardloopkalender

Evenementen

De Hardloopwinkel heeft vaak een samenwerking met een hardloopevenement of loopje in de regio. Hievoor hebben we een speciale hardloopkalender. Zo kunnen we een bijdrage leveren aan evenementen die vaak door vrijwilligers worden georganiseerd. Als Hardloopwinkel vinden wij het belangrijk dat onze klanten hun trainingskilometers kunnen testen. Zo blijf je het meest gemotiveerd voor het lopen. Kijk eens wat er bij jou in de regio voor evenementen zijn!
Voor iedere loper een hardloopschema

Hardloopschema’s

Een hardloopschema kan veel houvast bieden. Weet je niet waar je moet beginnen? Of wil je opbouwen naar een nieuwe afstand? Bekijk dan een van onze hardloopschema’s. Wissel hardlopen af met wandelen voor een stabiele opbouw en goede vetverbranding. En voor de meer ervaren lopers! Wissel je training af met bijvoorbeeld intervallen om je basis tempo te verhogen.

Kies je niveau

Op basis van je niveau hebben we een aantal hardloopschema’s voor je gemaakt. Kies je niveau hieronder om het schema te downloaden.