Hardlooptips

Duik het water in

08 Maart 2018 - Speciaal voor de lopers die hun hardloopschoenen al uittrekken bij dreigende regenwolken; duik eens het water in! Er zijn namelijk genoeg redenen om als hardloper af en toe het bad in te duiken.


Lees meer »

Voordelen van een langzame lange duurloop

25 Januari 2018 -  De wekelijkse lange langzame duurloop. Je primaire doel in de voorbereiding op een marathon is: het maken van zoveel mogelijk kilometers voordat je echt vermoeid raakt. De daarvoor prima geschikte lange langzame duurloop is echter niet alleen bedoeld voor marathonlopers.


Lees meer »

5 tips voor hardlopen met veel wind

18 Januari 2018 -   Loop op hartslag, niet op snelheid. Hardlopen met sterke tegenwind kost aanzienlijk meer energie. Dat geldt zeker als je traint op wat hogere snelheden. Zelfs met een lichte tegenwind van 15 km/u zul je 5-10 seconden per kilometer langzamer lopen.


Lees meer »

Het prille begin

10 Januari 2018 -  Alle begin is moeilijk. Zijn je huidige conditie en gezondheid dusdanig dat je je niet kunt voorstellen ooit te kunnen hardlopen, dan is wandelen een goede vorm van voorbereiding.


Lees meer »

verbeter je loopstijl

30 December 2017 - Loopstijl verbeteren. Of je nu net begint, of al een tijdje meeloopt. Een efficiënte loophouding is voor iedereen aan te raden. Je loopt prettiger, bespaart energie en voorkomt blessures. Daarom deze vijf tips.


Lees meer »

Winter-tips

18 December 2017 - Hardlopen in de winter Hardlopen in de winter is niet altijd een pretje. De dagen zijn donker, kort en koud. Het weer is nat en guur. De trainingen in dit seizoen zijn dan ook alleen weggelegd voor de echte doorzetter.


Lees meer »

Waarom je zou moeten trainen met een hartslagmeter?

07 November 2017 - Meten is weten Sommige lopers vragen zich af of ze er eigenlijk wel een nodig hebben, anderen vragen zich daarentegen juist af of ze hem wel optimaal gebruiken: de hartslagmeter.


Lees meer »

52 redenen om een marathon te lopen

31 Oktober 2017 - De Amerikaan Dane Rauschenberg staat bekend als de man die 52 marathons liep in 52 opeenvolgende weekenden. Dit is zijn antwoord op alle artikelen waarin het wordt afgeraden om een marathon te lopen. Er zijn genoeg artikelen te vinden met redenen om geen marathon te lopen.


Lees meer »

Kleding in de wintermaanden

24 Oktober 2017 - Nu de koude maanden weer in aantocht zijn vragen veel (hard)lopers zich af wat moet ik nou aan tijdens het lopen? Lees hieronder hoe je je kan wapenen tegen wind, regen en kou.


Lees meer »

Onderhoud van hardloopschoenen

18 Oktober 2017 - "Wat moet je doen om je hardloopschoenen schoon te houden?" "Mogen ze in de wasmachine?" "Hoe krijg ik mijn schoen het beste droog na een run in de regen?" Allemaal vragen waar we antwoord op gaan geven in de onderstaande hardlooptips van de...


Lees meer »

Train die billen

11 Oktober 2017 - Hardlopen is goed voor je conditie. Dat is waar veel mensen aan denken bij hardlopen. Maar waar we ons soms in vergissen, is dat hardlopen ook veel kracht en stabiliteit vergt van ons lichaam.


Lees meer »

Veilig hardlopen

04 Oktober 2017 - Het is oktober, het wordt langzaam aan herfst en de tijden van 's avonds lekker lang licht zijn daarmee bijna ten einde.  Dat betekent nog beter opletten in het verkeer. Als hardloper ben je zoals dat heet een 'kwetsbare verkeersdeelnemer'.


Lees meer »

12345
Iedere hardloper heeft behoefte aan extra informatie over het beoefenen van zijn/haar sport. Op deze pagina vindt je hardlooptips gemaakt voor en door hardlopers. Tevens werken wij samen met deskundigen op het gebied van o.a. voeding, blessures, voeten en therapie. Deze specialisten zullen regelmatig tips en informatie geven op onze website.