Producttype

antipronatie hardloopschoenen
natural running schoenen
neutrale hardloopschoenen
recovery footwear
trail running hardloopschoenen
wandelschoenen
wedstrijdschoenen

 

Antipronatie hardloopschoenen

Antipronatie hardloopschoenen zijn schoenen die meer ondersteuning en correctie geven dan gewone neutrale hardloopschoenen. Ze zijn bedoeld voor een specifiek looppatroon, hardlopers met overpronatie.

Overpronatie

Proneren is het naar binnen kantelen van de voet. Tijdens het afwikkelen kantelt de enkel in de stand-fase naar binnen om de piekbelasting van de landing op een natuurlijke manier te laten afvloeien. Het overmatig proneren(naar binnen kantelen) van de voet en daarmee ook het overmatig naar binnen draaien van de knie kan blessures verookzaken. Dit is met een antipronatie schoen te corrigeren en voorkomen.

Overpronatie | De Hardloopwinkel

Overproneren kan veel verschillende oorzaken hebben.

Enkele mogelijke oorzaken:

  • X-benen
  • een platvoet (lage wreef)
  • een naar buiten gedraaid been
  • een knie die te veel vervorming toe laat

Het type hardloopschoen wat hier het beste bij past is een antipronatie hardloopschoen met voldoende demping en stabiliteit.

Antipronatie hardloopschoenen

Antipronatie hardloopschoenen hebben aan de binnenkant van de tussenzool (mediaal) een blok of verhard element zitten. Dit blok is specifiek geplaatst zodat wanneer de voet de neiging heeft om te veel naar binnen te kantelen deze wordt gecorrigeerd. Dit heeft tot gevolg dat de voet maar ook de knie op een meer natuurlijke wijze beweegt tijdens het hardlopen. Dit geeft minder kans op een blessure door overbelasting.

Hoe kun je antipronatie hardloopschoenen herkennen?

Vaak kun je antipronatie hardloopschoenen herkennen aan een licht grijs(Asics, Nike) en verharde stuk -een soort blok- aan de binnenkant van de dempzool. Er zijn ook merken zoals Mizuno die met een wave plaat aan de mediale zijde (binnenkant voet) extra ondersteuning bieden.

Guiderails (Brooks) of Guidance frames (Saucony) zijn ook termen die gebruikt worden bij antipronatie schoenen. New Balance heeft zelfs door het dempend materiaal Fresh Foam op sommige plaatsen te verharden de correcties toegepast.

Een antipronatie hardloopschoen zal altijd harder aanvoelen en meer torsi-stijfheid(draai-stijfheid) hebben dan bijvoorbeeld een neutrale hardloopschoen.

Klik hier voor alle dames antipronatie hardloopschoenen

Klik hier voor alle heren antipronatie hardloopschoenen

 

Natural running schoenen

Dit zijn de type hardloopschoenen die ontwikkeld zijn om de hardloop ervaring op blote voeten na te bootsen.

De meeste natural running schoenen of barefoot schoenen hebben geen of minimale tussenzolen met weinig verschil in hoogte tussen hak en voorvoet. Ze bieden wel altijd nog demping om op harde ondergrond (zoals asfalt) te kunnen trainen.

Een lage heeldrop is kenmerkend voor natural running schoenen

Het verlagen van de hak ten opzichte van de voorvoet bootst het blootsvoets lopen na. Zo ervaar je de voordelen van blootvoets hardlopen met het comfort van hardloopschoenen. Het geringe hoogteverschil tussen hak en voorvoet zorgen ervoor dat je "anders"gaat lopen.

Natuurlijk hardlopen: hoe doe ik dit?

Door natural schoenen te kopen kun je opnieuw gaan trainen en een andere sensatie bij het hardlopen ervaren. De voet kan door het dragen van deze lage heeldrop hardloopschoenen op een natuurlijker manier afwikkelen en vrijer bewegen. Hierdoor worden je spieren in de voet en het onderbeen gestimuleerd en automatisch sterker. Dat werkt uiteindelijk blessurepreventief. Het geringe hoogteverschil maakt een midden-voet-landing makkelijk. Dit geeft minder impact en belasting dan bij de hiellanding.

Door je looppas te verkorten en de pas-frequentie te verhogen verbeter je je loopstijl en loop je gemakkelijk op natural running schoenen. Deze nieuwe manier van natural running vereist enige aanpassing van je lichaam. Het is daarom belangrijk je doelen en je trainingsvorm hierop af te stemmen.

Klik hier voor alle natural running hardloopschoenen

 

Neutrale hardloopschoenen

Neutrale hardloopschoenen zijn hardloopschoenen die geschikt zijn voor een hardloper met een neutrale manier van hardlopen. Of neutrale hardloopschoenen voor jou geschikt zijn hangt dus af van je loopstijl en kenmerken van de afwikkeling van jouw voet.

Neutrale loopstijl

Proneren is het naar binnen kantelen van de voet. Tijdens het afwikkelen kantelt iedere enkel van een hardloper in de stand-fase naar binnen. Dit is om de piekbelasting van de landing op een natuurlijke manier te laten afvloeien via de voeten en tenen. Bij een neutraal looppatroon gebeurt dit voldoende en in een rechte lijn. Zonder het overmatig naar binnen kantelen van de enkel (ziet foto 1) in tegenstelling tot het looppatroon waarbij de enkel overmatig naar binnen kantelt ofwel overproneert (zie foto 2) . 

neutraal | De Hardloopwinkel
Antiepronatie | De Hardloopwinkel Webshop

Neutrale hardloopschoenen

Neutrale hardloopschoenen zijn schoenen zonder sturende of corrigerende harde elementen in de tussenzool. Een neutrale hardloopschoen heeft voldoende demping en stabiliteit om het natuurlijk proneren(naar binnen kantelen) van de enkel te ondersteunen. 

Hoe kun je neutrale hardloopschoenen herkennen?

Je kunt een neutrale hardloopschoen herkennen aan het feit dat deze geen blok of andere vorm van verharding aan de mediale(binnen) zijde van de zool hebben. Ze zijn als het ware rondom de zool gelijk in hardheid. Een neutrale hardloopschoen is tevens soepel en makkelijker dubbel te klappen dan een anti-pronatie schoen.

klik hier voor alle neutrale hardloopschoenen voor dames

klik hier voor alle neutrale hardloopschoenen voor heren

 

Recovery footwear

Herstel schoeisel is een nieuwe categorie slippers en schoenen specifiek gemaakt voor het helpen van herstellen na een intensieve workout.

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat het gebruik van recovery slippers direct na je trainingssessie en met name hardlopen een positief effect heeft. Je lichaam wordt sterker door goed te herstellen na een belasting.

Wanneer draag je recovery footwear?

Zodra je klaar bent met sporten, trek je je zwetende gympjes uit en schuif je je vermoeide voeten in een paar zachte herstelslippers. Draag ze een uurtje of 2 in en om het huis. Maar ook kun je ze prima direct na een hardloopwedstrijd aandoen. Niet alleen je voeten maar je gehele lichaam zal in een betere houding komen en sneller herstellen na het hardlopen.

Is het ook goed recovery footwear te dagen als dagelijks gebruik?

Ja zeker! Je kunt de recovery slippers prima dragen in huis, op de camping of in het zwembad. Zo ontstress je niet alleen je 'brain' maar ook je lichaam!

Op dit moment is er wat ons betreft maar 1 merk wat de beste recovery footwear maakt en dit is OOfos. 

Klik hier voor alle recovery footwear producten

 

Trailrunning hardloopschoenen

Trailrunning schoenen zijn stevige hardloopschoenen die je nodig hebt bij het hardlopen op onherbergzaam terrein, bijvoorbeeld in de bossen, op het strand of in de bergen. Of als je gewoon eens zin hebt om lekker door het weiland te crossen! Voor het lopen op een ruwe ondergrond zoals stenen, takken, bos en rotsen heeft de hardloper een schoen nodig met een extra harde zool en diep profiel (voor de grip). Ook het bovenwerk van de trailrun schoenen dient daarom altijd waterdicht/waterafstotend en stevig/beschermend te zijn.

Trailrunningschoenen waterdicht

De meeste trailrun schoenen hebben anders dan gewone hardloopschoenen zijn waterdicht of hebben een waterafstotend bovenwerk, aangeduid met GTX. Een Trailrunschoen moet ook wat strakker zitten en beter aansluiten aan de voeten zodat ze optimale bescherming geven.

Mudraces en Obstacle runs

Bij Mudraces en Obstacle runs kun je het beste trailschoenen dragen. De schoenen blijven beter aan je voeten zitten en lopen niet "vol" met water en vuil. Door de stevigheid van de schoen blijven je enkels bespaard van zwikken en blessures.

Naast een gewone hardloopschoen dragen de meeste runners ook een paar trail hardloopschoenen voor deze specifieke tak van sport.

Trailrunningschoenen gore-tex

De meeste trailrunning shoes hebben een Gore-Tex bovenwerk. Dit materiaal is extra waterafstotend gemaakt en houd vuil tegen. Soms zijn gewone hardloopschoenen ook voorzien van zo'n extra laag om ze geschikt te maken voor het ruigere werk. Die worden dan aangeduid met GTX.

Klik hier voor alle trailrunningschoenen voor dames

Klik hier voor alle trailrunningschoenen voor heren

 

Wandelschoenen

Wandelschoenen heb je in veel soorten en maten,van stevige bergschoenen tot sportieve sandalen. Anders dan hardloopschoenen zijn wandelschoenen waterafstotend, steviger en van leer gemaakt. De zool is vaak stijver en minder flexibel, dit heeft met het afwikkelen te maken, iets wat met wandelen anders gaat dan met hardlopen.

Welke wandelschoen moet ik kiezen?

Eigenlijk heb je voor de wandelsport niet veel nodig, maar daar in tegen zijn de schoenen wel het belangrijkste onderdeel van je wandeloutfit. De meeste winkels en fabrikanten verdelen wandelschoenen in bepaalde categorieën (van A naar D).

In Nederland kun je volstaan met een lichte wandelschoen uit de A of B categorie. DeHardloopwinkel verkoopt categorie A wandelschoenen, deze zijn geproduceerd op de basisleest van een hardloopschoen. Ze bieden veel comfort, demping maar zijn ook lekker licht om op te wandelen.

A-categorie wandelschoen

Dit zijn de lichtste soort wandelschoenen en voor het wandelen in Nederland uitermate geschikt. Deze soort kun je beschouwen als een hardloopschoen (zelfde leest en soepelheid) alleen met wat meer profiel en waterafstotend materiaal. Voor wandelingen in het bos en over de weg kun je dan ook het beste deze categorie wandelschoenen gebruiken.

Waarom kiezen voor wandelschoenen?

Tijdens het wandelen zet je je voet anders op de weg dan bijvoorbeeld tijdens het hardlopen. Een wandelschoen is daardoor anders opgebouwd en geeft echt meer steun op de plekken waar je voeten en enkels het nodig hebben. Gewone hardloopschoenen zijn vaak (er zijn uitzonderingen) te slap in de hiel en bieden niet de support die je blessurevrij houdt.

Klik hier voor alle wandelschoenen voor dames

Klik hier voor alle wandelschoenen voor heren

 

Wedstrijdschoenen

Wedstrijd hardloopschoenen voor heren en dames zijn ontwikkeld voor het ( sneller ;) )lopen van een wedstrijd. De nadruk bij wedstrijd hardloopschoenen ligt op zo weinig mogelijk gewicht en een minimum aan demping. Een Asics wedstrijdschoen zorgt bijvoorbeeld voor een verhoogde mate van contactgevoel met de grond en een directere energieoverdracht.

Het verschil in gewicht met een normale training hardloopschoen kan wel oplopen tot 150 gram per schoen. Bij een 10 kilometer loop met een gemiddelde van 9000 stappen praat je dan al over een totale gewichtsbesparing van 9000 x 150gram. Een wedstrijdschoen zal door zijn geringe gewicht en minimum aan dempend materiaal ook concessies moeten doen aan de stabiliteit. Over het algemeen zal een wedstrijd hardloopschoen +/- 400 kilometer mee gaan alvorens deze vervangen moet worden.

Er zijn wedstrijdschoenen met neutrale- en wedstrijdeschoenen met antipronatie eigenschappen.

Twijfel je? Dan kun je ook kiezen voor natural runningschoenen, het assortiment hierin is een stuk groter en deze natuurlijke schoenen geven je ook het lichtgewicht gevoel.

Wedstrijdschoenen worden vaak "naast"een paar gewone hardloopschoenen gedragen als 2e paar. Men gebruikt ze enkel en alleen voor de snellere kortere afstanden en wedstrijden.

Klik hier voor alle wedstrijdschoenen

complete sets driekwart tight
hardloop bodywarmer hardloop hoodie
hardloopjack hardloopjack waterdicht
hardlooprokjes hardloopvest
jazzpants korte tight
lange tight langet tight winter
onderbroek ondergoed korte mouw
ondergoed lange mouw ondergoed singlet
pants running shorts
shirt korte mouw shirt lange mouw
shirt lange mouw winter shirt singlet
top triathlon suit
2-in1 runningschort  

 

COMPLETE SETS

Met de aanschaf van een set hardloopkleding ben je gelijk in 1 keer klaar. Winter hardloopsets bestaan vaak uit een jack, trui en hardloopbroek. Al dan niet gevoerd.Zomer hardloopsets bestaan vaak uit een hardloop t-shirt en korte broek of tight.

 

DRIEKWART TIGHT

Dit is een strak aansluitende hardloopbroek gemaakt van polyester, elastaan ademend materiaal met < driekwart lengte. De lengte is vaak 5cm onder de knie tot halverwege de kuit. Een ideale oplossing voor de net-niet-zomer net-niet-winter temperaturen. Er zijn driekwart broeken te krijgen voor zowel dames en heren.

7/8 e hardloopbroek

Binnen de driekwart categorie vind je ook 7/8e hardloopbroeken. Dit zijn driekwart tights die wat langer vallen, net boven de enkels. Ideaal voor de wat frissere voorjaar en najaars runs.

 

HARDLOOP BODYWARMER

Een bodywarmer of runningvest is een winddichte hardloopjas zonder mouwen. De meeste bodywarmers hebben dezelfde eigenschappen als een jas, zoals winddichtheid en waterafstotend. Zakje met rits voor het opbergen van je spullen zou er ook altijd in moeten zitten.

 

HARDLOOP HOODIE

Hoodies zijn hardlooptruien met capuchon. Ademde shirts lange mouw, met of zonder rits die je over je hoofd heen aantrekt. Deze hoodies zijn vaak ongevoerd en gemaakt van ademende poyester stoffen, soms in combinatie met katoen.

 

HARDLOOPJACK

Met een hardloopjas bescherm je je bovenlichaam tegen kou, wind en regen. De meeste hardloopjacks zijn winddicht en waterafstotend. Zo blijft de wind en kou buiten en hou je de warmte van je lichaam dicht bij je. De regen wordt hiermee een half uurtje tegengehouden. Gevoerde hardloopjacks hebben een extra voering die voor warmte zorgt in de winter.

 

HARDLOOPJACK WATERDICHT

Regenjassen zijn hardloopjacks die 100% waterdicht zijn. Ze zijn daardoor minder ademend maar houden wel die plensbuien tegen. Getapte naden op de schouders houden het water buiten. Duurdere regenjacks van boven de 100 euro zijn beter ademend (gore-tex) dan goedkopere regenjassen hardlopen.

 

HARDLOOPROKJES

Een hardlooprokje is gemaakt van functionele stoffen zoals polyester, elastaan of polyamide waarmee je vrijuit kunt bewegen. De 2in1 hardlooprokjes hebben een korte hardlooptight als binnenbroek.

 

HARDLOOPVEST

Hardloopvesten zijn functionele vesten, shirts lange mouw met hele rits. Soms met een capuchon en vaak met steekzakken of extra zakken met rits. Te dragen als hardlooptrui over een shirt of lange mouw ondergoed. De ademende polyester stof zorgt voor voldoende ademende eigenschappen.

 

JAZZPANTS

Een jazzpant is een nauw aansluitende broek gemaakt van dezelfde stof als een lange tight. Het verschil met de lange tight is dat een jazzpant vanaf de knie wijd uitloopt naar de voeten. Dit is een functionele broek waar goed in kan worden hardlgelopen.

 

KORTE TIGHT

Ook wel printer of halftight genoemd, is een korte strakke hardloopbroek. Met aanrijgkoord en extra zakje of sleutelzakje voor opbergen van kleine zaken. Er zijn verschillende lengtes korte tights te krijgen. Heel kort heet hot pant, de normale lengte is vaak 5inch. Extra lang (net boven de knie) is 7inch en vooral voor de lange lopers zeer geschikt.

 

LANGE TIGHT

Strakke hardloopbroeken zijn de meest gedragen broeken onder hardlopers. Door de strakke stoffen, ademende materialen en fijne pasvorm kun je  je vrijuit bewegen. Deze hardloopbroeken kunnen all season gedragen worden en zijn van polyester en elastaan gemaakt. Vaak hebben ze opbergzakjes, een aanrijgkoord en ritsjes onderaan de enkels (niet altijd, check de omschrijving). Een runningtight zorgt voor warmtebehoud van de spieren, wat blessures kan voorkomen. Ze worden vaak gedragen tussen de 0 en 10 graden celcius.

 

LANGE TIGHT WINTER

Winter running tights zijn lange strakke hardloopbroeken met een gebrushde of fleece achtige voering. Deze polyester hardloopbroeken worden in de winter gedragen. Door deze extra thermische binnenlaag blijft de warmte van de benen dichter bij de huid. De been en kuitspieren blijven hierdoor soepel en koelen niet teveel af. Wintertights worden vaak gedragen rond en onder het vriespunt door hardlopers.

 

ONDERBROEK

Onder alle ademende en technische hardloopkleding kan het beste een functionele onderbroek worden gedragen. Door deze ademende 100% polyester onderbroeken blijft de huid droog van zweet en koelen de bilspieren, liezen en hamstrings minder snel af. Er zijn verschillende soorten hardloop onderbroeken. Boxers in verschillende lengtes (5inch en 7inch) voor heren, boxers of hipsters voor dames. Maar ook slips en strings kan men onder een hardloopbroek dragen.

 

ONDERGOED KORTE MOUW

Hardlopen is een intensieve buitensport. Om jezelf warm te houden en niet te nat te worden van het zweet draagt de hardloper meestal sportondergoed. Technische polyester stoffen werken als een tweede huid en zorgen voor warmte behoud. Ondergoed korte mouw wordt vaak in het voorjaar en najaar gedragen als eerste laag onder hardloopjas. Of als enige laag in de zomer zodat het lichaam niet oververhit raakt.

 

ONDERGOED LANGE MOUW

Hardlopen is een intensieve buitensport. Om jezelf warm te houden en niet te nat te worden van het zweet draagt de hardloper meestal sportondergoed. Technische polyester stoffen werken als een tweede huid en zorgen voor warmte behoud. Ondergoed lange mouw wordt vaak in de winter gedragen als eerste laag onder een hardloopjersey of hardloopjas.

 

ONDERGOED SINGLET

Hardlopen is een intensieve buitensport. Om jezelf warm te houden en niet te nat te worden van het zweet draagt de hardloper meestal sportondergoed. Technische polyester stoffen werken als een tweede huid en zorgen voor warmte behoud. Ondergoed singlet wordt vaak in het voorjaar en najaar gedragen als eerste laag onder een functioneel hardloopshirt. Of als enige laag in de zomer zodat het lichaam niet oververhit raakt.

 

PANTS

Een pant is een wijdere hardloopbroek gemaakt van ademende polyester stoffen. Speciaal ontwikkeld voor de hardlopers die niet in een strakke legging willen lopen. Soms zijn pants gemaakt van winddichte stof. Dan kan deze ook prima over een strakke hardlooptight worden gedragen bij de warming up of op weg naar de training. Zo blijven de beenspieren warmer.

 

RUNNING SHORTS

Shorts zijn korte sportbroekjes met wijde pijpen gemaakt van ademende polyester stof. Ze worden in verschillende lengtes gemaakt. De hele korte hardloopshorts worden ook wel vlindershorts genoemd en hebben een split op de heupen. De gebruikelijke lengte is vaak rond de 4/5 inch. Extra lange runningshorts voor heren zijn 7inch of 9inch. De meeste runningshorts hebben een binnenslip, aanrijgkoord en zakje.

 

SHIRT KORTE MOUW

Een hardloopshirt korte mouw is vaak aansluitend van pasvorm en gemaakt van ademende stoffen in combinatie met elastaan voor extra bewegingsvrijheid. Er zijn hardloopshirts korte mouw met een kraag en halve rits of t- shirts met ronde cq v-hals.

 

SHIRT LANGE MOUW

Een hardloopshirt lange mouw is vaak aansluitend van pasvorm en gemaakt van ademende stoffen in combinatie met elastaan voor extra bewegingsvrijheid. Shirts lange mouw hebben soms een kraag met halve rits zodat je die open kunt zetten tijdens het hardlopen. Shirt lange mouw bestaat ook met ronde of v-hals.

 

SHIRT LANGE MOUW WINTER

Een hardloopshirt lange mouw is vaak aansluitend van pasvorm en gemaakt van ademende stoffen in combinatie met elastaan voor extra bewegingsvrijheid. De wintershirts zijn gevoerd met gebrushde stoffen of fleece. Deze extra thermische laag zorgt voor warmtebehoud in de kou. Shirts lange mouw hebben soms een kraag met halve rits zodat je die open kunt zetten tijdens het hardlopen. Shirt lange mouw is er ook met een ronde of v-hals.

 

SHIRT SINGLET

Een singlet is een shirt zonder mouwen en zonder kraag. Een singlet is een zeer luchtig kledingstuk wat voornamelijk wordt gedragen tijdens warm weer of in een sportschool. Vanwege de grote armsgaten is het voor dames aan te raden hier een top of goede sportbeha onder te dragen.

 

TOP

Let op dit is geen sport beha, maar een top. Een kort nauw aansluitend bovenstuk speciaal voor het bedekken en ondersteunen van de borsten van de hardlopende vrouw. De meeste tops hebben wat padding aan de binnenzijde om de borsten te ondersteunen. Sommige tops hebben een kruisbrand op de rug om het gewicht hier beter te kunnen dragen. Check hiervoor altijd de extra foto's van de top. Voor de hardlopende vrouw met een cupmaat tot maximaal B zal een top voldoende ondersteuning bieden voor het hardlopen.

 

TRIATHLON SUIT

Gemaakt voor de triatleten en bestaande uit één broek en singlet in 1! Het triatlon suit bestaat uit één stuk, is geschikt om mee te zwemmen en heeft een dunne zeem in het broek gedeelte speciaal voor het fietsen. Met het dragen van een triatlon suit hoef je niet van kleding te wisselen voor de verschillende diciplines van de triatlon; zwemmen, hardlopen en fietsen.

 

2-in1 RUNNINGSHORTS

Een 2-in1 runningshort is een losvallend broekje voor het hardlopen met een strakke korte tight erin. Een aanrijgkoord in de heupband en vaak meerdere zakjes met rits. Kijk voor de specifieke details in de productomschijving van het gewenste artikel. Je kunt in een 2-in1 running short prima zonder ondergoed hardlopen.

bluetooth oordopjes boeken
compressiekousen drinkgordels
drinkrugzak energierepen
foamroller haarband
handschoenen hardloop bidon
hardloopgel hardlooplampjes
hardloopcap hardloopmuts
hardlooprugzak inlegzolen
isotone sportdrank kadobon
recovery sportdrank reflectie/verlichting
running belt smartphone houder
sokken spikepuntjes
sport bh sport verzorging
startnummerband tassen
tassen tepelpleisters
veters zonnebrillen
zweetbanden  

 

BLUETOOTH OORDOPJES

In deze categorie vindt je draadloze oordopjes en hoofdtelefoon's voor het hardlopen en andere intensieve sporten. Van bone conducting (bot geleiding dus niet in het oor) tot over ears headsets. Allemaal speciaal ontworpen voor het hardlopen, van goede kwaliteit en gemaakt van vochtwerende materialen. Door middel van bluetooth technologie zij deze koptelefoons te koppelen met alle muziek spelers die via bluetooth kunnen koppelen.

 

BOEKEN

Boeken over hardlopen, door hardlopers. Training gidsen en reisgidsen voor hardlopen vindt je in deze categorie.

 

COMPRESSIEKOUSEN

Alle compressiekousen overzichtelijk op een pagina. Dat krijg je te zien als je dit producttype selecteert. Waarom zie je alleen maar Herzog? Dat is vrij simpel. Er is gewoon maar één compressiekousen merk en dat is Herzog!

 

DRINKGORDELS

Met een drinkgordel of drinkbelt hou je die lange afstanden en marathon's veel beter vol. Er zijn verschillende systemen om je sportdrank of water mee te nemen. Denk hierbij aan drinkgordel 4 fles of drinkgordel 2 flesjes, flipbelts of een drinkbelt met 1 grote bidon. Welke keuze je hierin maakt is geheel persoonlijk en een kwestie van uittesten.

 

DRINKRUGZAK

Met een drinkrugzak inclusief. waterzak kun je uren blijven hardlopen zonder te hoeven stoppen voor drinken en sportvoeding. Ze zijn er in allerlei soorten en maten. De meeste kunnen tot 2 liter vocht meenemen en dan is er ook nog ruimte voor belangrijke zaken als telefoon, voeding, en eventueel beschermende kleding. Wil je gaan trailen of echt lange afstanden gaan hardlopen dan is een goede drinkrugzak echt een noodzaak.

 

ENERGIEREPEN

Sportvoeding is onmisbaar bij het lopen van lange afstanden en is leverbaar in vele vormen. De energierepen geven een langzame stabiele afgifte van energie en zijn geschikt om zowel voor als na het hardlopen in te nemen. Een energiereep is een uitgebalanceerde mix van voedingsstoffen die snel in het bloed worden opgenomen en zo worden de spieren snel voorzien van de juiste suikers, mineralen en eiwitten.

 

FOAM ROLLER

Een foam roller wordt gebruikt als product op het herstel van de pezen en spieren in het lichaam te bevorderen. Door gebruik te maken van een foam roller, ook wel  recovery roller genoemd kun je op een goede manier de juiste pezen en spieren stimuleren. Door deze een stevige massage te geven met een foam roller ben je snel weer klaar voor je volgende hardloop ronde.

 

HAARBAND

Haarbanden zijn er in veel verschillende soorten in maten, bij De Hardloopwinkel te krijgen in multipacks. Dus met meerdere haarbanden. De haarbanden zijn voorzien van een silicone anti-slip laag aan de binnenkant zodat deze gegarandeerd op hun plek blijven.

 

HANDSCHOENEN

Onmisbaar in de winter en leverbaar in diverse dikten. Voor de koukleum in winddicht gevoerde sofshell variant. Voor de niet zo koukleum in dun en functioneel materiaal. In de winter is deze categorie dik gevuld!

 

HARDLOOP BIDON

Een hardloop bidon, iedere loper of loopster heeft er vaak wel een aantal van in de kast staan. Van groot tot klein van zacht opvouwbaar tot hard en rigide met drink tuit op zonder. Er is veel keuze, maar ze doen allemaal hetzelfde. En dat is jou voorzien van vocht en zorgen dat je gekwadrateerd blijft.

 

HARDLOOP GEL

Sportvoeding is bij het lopen van lange afstanden eerder noodzaak dan optie. Een hardloop gel is vloeibaar, makkelijk in te nemen. Alle lopers en loopsters hebben namelijk last van een droge mond tijdens het hardlopen. Door de samenstelling en viscositeit word alle energie en nodige mineralen van een hardloop gel zeer snel opgenomen in het bloed. Een hardloop gel is een vorm van snelle energie!

 

HARDLOOP LAMPJES

Loop je wel eens tijdens schemering de polder of het bos in? Of loop je graag in de avond? Doe je dit zonder verlichting dan ben je tot op 10 meter afstand NIET zichtbaar. Draag je reflectie van ben je tot 50 meter NIET zichtbaar. Loop je met een hardlooplampje dan ben je tot 350 meter WEL zichtbaar. Volgens mij hoef ik nu verder niets meer uit te leggen!

 

HARDLOOPCAP

Een goede functionele hardloop cap is een musthave voor iedere hardloper of hardloopster. In de zomer beschermd het je ogen tegen de zon, voert het zweet en dus warmte af van je hoofd en mocht het regenen dan is een hardloop cap echt onmisbaar. In de winter blijft je hoofd juist op temperatuur en bij een gure wind kun je mooi schuilen achter de klep door simpelweg je hoofd iets naar beneden te kantelen.

 

HARDLOOPMUTS

Wordt het echt koud dan is een goede functionele hardloop muts een uitkomst. Gemaakt van een gevoerd en ademend materiaal houd het je hoofd warm. Door het afvoeren van de hitte op je hoofd krijgt zweet en vochtigheid(kou) geen kans. Voor de dames zit er vaak een opening voor de staart. Dus mannen die de lange haren rocken...kijk naar een dames model!

 

HARDLOOPRUGZAK

Een hardlooprugzak is een speciale rugzak gemaakt om te dragen tijdens het hardlopen. Ergonomisch gevormd om het lichaam tijdens de heftige bewegingen van het hardlopen te volgen. Een goede hardlooprugzak is op meerdere punten goed aan te snoeren en is voorzien van een opengewerkte padding op de rug en de schouderband. De rugzak is aan de binnenzijde voorzien van diverse zakken voor het meenemen van je belangrijkste spullen. De meeste hardlooprugzakken zijn voorbereidt op een waterzak. Deze dien je dan separaat aan te schaffen. Zoek je een drinkrugzak klik dan op deze link.

 

INLEGZOLEN

Een merk besteed erg veel aan research en development van hun hardloopschoenen. De ontwikkelingskosten van een nieuw model spelen dan ook een substantiële rol bij het bepalen van de verkoopprijs. Na al dit onderzoek en getest wordt de inlegzool altijd overgeslagen. Deze zijn er eigenlijk van alle merken maar in 2 soorten. Een molded EVA inlegzool (basis) of een Orhtolite inlegzool (luxe). Heb je behoefte aan meer stabiliteit, meer demping of bijvoorbeeld ondersteuning in je mid- of voorvoet? Dan zal een sport inlegzool echt een verschil kunnen maken. Wil je meer weten over inlegzolen kijk dan op ons blog 'inlegzolen hoe zit dat?'

 

ISOTONE SPORTDRANK

De Isotone sportdrank, bestaat uit koolhydraten en elektrolyten in poedervorm. De poeder dient te worden gemengd met water. Dankzij de specifiek gekozen maltodextrine mengen het water en de poeder snel. Het lichaam neemt deze drankoplossing snel en gemakkelijk op. Hiermee kun je tijdens het hardlopen niet alleen gehydrateerd blijven maar zorg je ook voor extra energie en vul je belangrijke mineralen aan.

 

KADOBON

De enige echte originele De Hardloopwinkel kadobon of cadeabon. Verkrijgbaar in 5 / 10 / 25 / 50 / 100 / 150 euro. Na het bestellen en afrekenen wordt de kadobon direct gemaild naar je.

 

RECOVERY SPORTDRANK

Een recovery sportdrank gebruik je binnen 30 minuten na je training. Meng deze shake met melk of water en consumeer deze direct of binnen maximaal 30 minuten na het sporten. Door de speciale 5:1-formule wordt de mix van koolhydraten, mineralen en eiwitten snel in het lichaam opgenomen. Er is wetenschappelijk én in de praktijk aangetoond dat deze mix van ingrediënten het herstel maximaliseert. Zo ben je sneller hersteld en klaar voor je volgende loop!

 

REFLECTIE/VERLICHTING

Loop je wel eens tijdens schemering de polder of het bos in? Of loop je graag in de avond? Doe je dit zonder verlichting dan ben je tot op 10 meter afstand NIET zichtbaar. Draag je reflectie van ben je tot op 50 meter afstand NIET zichtbaar. Loop je met verlichting dan ben je tot 350 meter WEL zichtbaar. Volgens mij hoef ik nu verder niets meer uit te leggen!

 

RUNNING BELT

Met de juiste runningbelt kun je al je waardevolle spullen meedragen tijdens diverse sporten en hardloopwedstrijden. Denk aan je smartphone (tab wordt wel lastig, dan kun je beter een hardlooprugzak kiezen:), sleutels, hardloopgels, geld. Runningbelt zijn er van verschillende merken en materialen.

 

SMARTPHONE HOUDER

Met de juiste smartphone / telefoonhouder kun je je favoriete muziek beluisteren tijdens het hardlopen. Berg je smartphone veilig op in de sportarmbanden of heupbanden tijdens de training.

 

SOKKEN

Hardloopsokken zijn erg belangrijk voor het comfort tijdens het hardlopen. Altijd gemaakt van een combinatie van functionele materialen, kunststof vezels maar ook organische vezels zoals katoen, merino wol en andere stoffen. Ze zijn er in vele merken, kleuren en vormen. Van invisible tot op de enkel en van boven de enkel tot aan de knie. In de winter worden over het algemeen meer sokken verkocht met een hogere schachtlengte, in de zomer wordt vaak gekozen voor een lagere schachtlengte.

 

SPIKEPUNTJES

Loop je op de atletiekbaan de kortere afstanden dan zijn spikes onderdeel van je wedstrijd uitrusting. De Hardloopwinkel heeft spike puntjes in diverse lengtes van trapsgewijs tot scherp en puntig.

 

SPORT BH

Voor vrouwen is een goede sportbeha belangrijker dan een paar goede hardloopschoenen! Waarom? In de borst zitten geen pezen of spieren maar voornamelijk banden en klieren(he dat rijmt;). Zijn deze banden eenmaal uitgerekt dan komt dit nooit meer goed. Dit gebeurt door de zwaartekracht bij elke vrouw. Echter kun je door veel te sporten, zonder de juiste ondersteuning, dit proces aanzienlijk versnellen, iets wat over het algemeen absoluut niet wenselijk is. Daarnaast is de beweging die de borst maakt tijdens intensief sporten erg pijnlijk wanneer deze niet of onvoldoende wordt ondersteund. De voet daarentegen is opgemaakt uit 26 botjes, 33 gewrichten, 107 ligamenten en 19 spieren en is wel degelijk in staat om te herstellen van een overbelasting.

Dus ladies! Sportbeha first, runningshoes second!

 

SPORT VERZORGING

In deze categorie vindt je artikelen die te maken hebben met sport verzorging. Sport tape, bandages, neus-spreiders, anti-schuur balsem, wash lotion, douchegel, yoga maten en springtouwen.

 

STARTNUMMERBAND

Een speciaal bandje wat je om je middel kunt dragen waar je je startnummer aan vast kunt maken. Maar ook de zogeheten magnetische startnummer houders. Dit zijn 4 dubbele magneten die sterk genoeg zijn om door een hardloopjack je startnummer zo te verzekeren dat ze in elke omstandigheid blijven kleven.

 

TASSEN

Tassen in verschillende soorten en maten. Van een schoenentas alleen voor de schoenen tot gymbag, rugzak of grote sporttas waar je in principe ook een weekendje weg mee kunt.

 

TEPELPLEISTERS

Een beetje een mannen-dingetje dit. De tepels kunnen door het schuren van het hardloop shirt in combinatie met zweet behoorlijk ruw worden. En gek genoeg is er geen pijl op te trekken. Bij een lange afstand zoals bijvoorbeeld de marathon kan dit er behoorlijk heftig uitzien. Een tepelpleister kan dan uitkomst bieden, dit is een speciale pleister met een uitsparing in het midden voor de tepel.

 

VETERS

De meeste veters gaan zonder problemen een schoenen-leven mee. Daarom vind je in deze categorie alleen nog maar elastische veters. Dit zijn snel sluit veters die het mogelijk maken om zeer snel en gemakkelijk hardloopschoenen aan te trekken. Dit wordt veel gebruikt bij de triatlon waar elke second die verloren gaat bij een wissel er een te veel is.

 

ZONNEBRILLEN

Hardloopzonnebrillen houden de schittering tegen en zorgen dat je gefocust blijft op je run. Zo kun je ongestoord hardlopen. Wil je echt weten wat de voordelen zijn van het dragen van een hardloopzonnebril kijk dan op ons blog 'hardlopen met een zonnebril'.

 

ZWEETBANDEN

Zweet wat in je ogen loopt tijdens je loopje op een mooie zomerdag...dat wil je natuurlijk niet hebben. De Hardloopwinkel heeft een uitgebreide collectie hoofd en arm zweetbanden. Gemaakt van functioneel materiaal en uitermate geschikt voor het wegvegen van hinderlijk zweet!.