NORMALE DEMPING

Hardloopschoenen met normale tot luxe demping zijn loopschoenen met een goede verhouding tussen reactiviteit (energie teruggave) en demping. Het zijn vaak zeer comfortabele schoenen welke geschikt zijn voor het lopen van alle afstanden en diverse soorten hardlopers.

Normale demping geschikt voor beginners

Afhankelijk van de adviesverkoopprijs ('van' prijs) vind je in deze categorie ook beginnersschoenen of instapmodellen. Lees altijd goed eerst de productomschrijving. Mocht de schoen in kwestie worden gezien als een specifiek instapmodel of beginnersschoen dan wordt dit altijd duidelijk vermeld. Kijk ook naar de adviesverkoopprijs ('van' prijs) van hardloopschoenen. Hardloopschoenen met een adviesverkoopprijs tot €100,- vallen in de categorie beginners schoen of instapmodel.

 

EXTRA COMFORT DEMPING

In deze categorie zitten schoenen waar alles aan gedaan is door de sportmerken om ze zo comfortabel en dempend mogelijk te maken. Deze TOP-modellen hardloopschoenen bevatten meer dempend materiaal dan normaal comfort schoenen.

Dit wil niet zeggen dat je op een dergelijk schoen ineens de marathon onder de Olympisch limiet zal lopen. Het zijn wel schoenen waar alles aan gedaan is om ze zo dempend en comfortabel mogelijk te maken. De nieuwste ontwikkelingen en technieken worden altijd in de TOP-modellen als eerste geïntroduceerd. Dus zoek je het beste van het beste? of hecht je veel waarde aan ultiem comfort en demping, vink dan deze filter aan.

 

STABIEL COMFORT

Met deze filter kun je er van uitgaan dat je altijd de meeste stevige hardloopschoen kiest. Voldoende comfort en demping maar nog meer stabiliteit en stijfheid zorgen voor steun. Hardloopschoenen in deze categorie zijn een stuk steviger en zwaarder dan schoenen uit de andere 2 categorieen. Geschikt voor zowel de zware overpronerende als de zware neutrale loper of loopster.

Hardloopschoenen uit de stabiele categorie hebben vaak een stevige hielkap en een extra breed platform voor veel draagvermogen. Een stevig bovenwerk voor meer stabiliteit tijdens het afwikkelen hoort ook bij de categorie stabiele schoenen.

 

Vragen?

Dat is niet zo gek! Onze specialisten staan je graag te woord. Bel onze klantenservice of stel je vraag via een whatsappbericht en we helpen je graag met het maken van de juiste keuze.