Polar Grit X

mei 14, 2020 | Nieuws

Het nieuwste sporthorloge van Polar Grit X ligt nu bij ons in de winkels! Hieronder kom je meer te weten over het design, features en meer van de Grit X.

Design

Polar heeft erg zijn best gedaan op het design van de Grit X. Ondanks zijn robuuste uiterlijk, is Polar er in geslaagd om een erg licht multisport horloge te maken. Dankzij de roestvrijstalen horlogekast en het erg sterke en duurzame Gorilla-glass weegt het gehele horloge maar 64 gram. Het Gorilla-glass is erg sterk om krassen tegen te gaan.

Het horloge heeft een kleurenscherm van 3 centimeter maakt gebruik van zowel touchscreen als van knoppen aan de zijkant van het horloge. Zo kan iedereen op zijn of haar favoriete manier het horloge bedienen. Volgens de eerste reviews is de besturing met de knoppen verbeterd ten opzichten van de Polar Vantage collectie.

Een ander voordeel van de Grit X ten opzichten van de Vantage V zijn de verwisselbare horlogebanden. Hiermee kan je het horloge steeds een nieuwe look geven. De banden zijn er in lederen, siliconen en geweven uitvoeringen.

Polar Grit X

Bekende Features

Polar heeft veel van de functionaliteiten van de Vantage V overgenomen in de nieuwe Grit X. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste functies:

 • Meer dan 100 verschillende sportprofielen met hun eigen algoritmes
 • Nightly Recharge™ herstelmeting. Nightly Recharge™ is een automatische nachtelijke meting van je herstel die laat zien hoe je lichaam zich heeft hersteld van training en stress.
 • FitSpark™ trainingsbegeleiding. FitSpark™ verzorgt de planning van je workouts en geeft dagelijkse trainingsbegeleiding. De functie biedt je dagelijkse kant-en-klare workouts die afgestemd zijn op jouw herstel, actuele fitheid en trainingsgeschiedenis.
 • Gepersonaliseerde trainingsprogramma’s voor de 5, 10 km, halve en hele marathon.
 • Smartphone meldingen.
 • Uitgebreide analyses met behulp van Polar Flow.
 • En nog veel, veel meer!

De enige functies van de Vantage V die niet zijn meegenomen in de Grit X zijn Recovery Pro en de bijbehorende orthostatische test. Ben je opzoek naar nog meer verschillen tussen de modellen van Polar? Klik dan hier. Waar deze functies dus in de Grit X missen zijn er wel weer nieuwe features toegevoegd aan de Grit X.

Nieuwe features op de Grit X

Nieuwe Features van de Polar Grit X

De Polar Grit X komt met veel leuke nieuwe features ten opzichte van de Vantage collectie. Op de bovenstaande foto zie je al wat nieuwe functionaliteiten weergegeven op de verschillende versies. Hieronder lees je over de belangrijkste nieuwe functionaliteiten.

 • Waterbestendig tot 100 meter
 • Batterijduur van 7 dagen in smartphone en 40 uur met GPS en hartslagregistratie. Door de instellingen iets aan te passen kan je dit verhogen tot 100 uur met GPS registratie.
 • Meest nauwkeurige, optische hartslagmeting met Polar’s unieke Precision Prime Sensorfusie-technologie. Nieuw: 10 LED’s, 3 lichten (groen, oranje, rood) met 4 fotodiodes waarbij bewegingsstoring nog gemakkelijker kan worden gefilterd en minder kans op storing tussen de LED’s en fotodiodes. De verschillende kleuren LED’s zorgen daarnaast voor nauwkeurige registratie op verschillende huidskleuren.
 • Hill Splitter™ volgt je prestaties op zowel de bergopwaartse als bergafwaartse gedeelten van je trainingssessie. Je krijgt gedetailleerde gegevens over het hoogteprofiel van je sessie en je kunt heuvelstatistieken tussen verschillende sessies vergelijken. Deze feature is ideaal om je statistieken van de heuveltrainingen te bekijken (middelste horloge van de bovenstaande afbeelding).
 • FuelWise™ is een slimme energie-assistent die je helpt optimaal energie aan te vullen tijdens een lange trainingssessie of wedstrijd. Om tijdens een lange sessie maximaal te presteren, moet je je systeem van koolhydraten voorzien en regelmatig drinken. Met FuelWise kan je je energieniveau op peil houden en gehydrateerd blijven terwijl je presteert.
 • Energy Sources: Bekijk tijdens je trainingssessie hoe je lichaam verschillende energiebronnen gebruikt. Polar Grit X verdeelt je energieverbruik in koolhydraten, eiwitten en vetten (Rechter horloge van de bovenstaande afbeelding).
 • Met Komoot kan je heel gemakkelijk routes toevoegen aan je Grit X. Deze worden door middel van turn-by-turn navigatie op je horloge weergegeven. Kortom, plan een nieuwe route en je zult nooit verkeerd lopen!

Geïnteresseerd? Kom dan langs in een van onze winkels!

Ben je na het lezen van dit stukje benieuwd hoe de horloges er in het echt uit zien? Kom dan langs in een van onze winkels of bestel ze in onze webshop.

Geschreven door Team Rotterdam

0