Sport Performance Club

Sport Performance Club, een unieke service voor hardlopers en fietsers!

Specialist in hardloopanalyses en bikefitting.

Robert van Til is specialist op het gebied van hardlopen en fietsen bij Sport Performance Club. Robert is Bewegingstechnoloog en tevens registerpodoloog. Dankzij jarenlange werkervaring in de hardloopwereld en zijn eigen podologische spreekuur heeft Robert alles in huis om een professionele loopanalyse af te nemen en daarin in advies te voorzien.

Wat kan Sport Performance Club jou bieden?

  • Hardloopanalyses
  • Podologische maatwerk inlegzolen
  • Echografie voet en enkel
  • Lactaat-inspanningstest
  • Bikefitting
  • Schoenenadvies

Loopanalyse

Bij Sport Performance Club hebben ze professionele en geavanceerde apparatuur om loopanalyses te maken en een duidelijk beeld te krijgen van het looppatroon. De loopband heeft een ingebouwde drukplaat om de drukverdeling te meten, en met een camera wordt elke stap geanalyseerd. 

Met deze apparatuur kan tot in detail het bewegingspatroon geanalyseerd worden. Hierna wordt er een advies opgesteld om de looptechniek te verbeteren waar dat nodig is, en eventueel wordt er voorzien in schoenadvies. Hardlopen is namelijk naast een heel fijne sport, een sport die erg blessuregevoelig is. Het is daarom erg belangrijk om aandacht te besteden aan de techniek, maar ook zeker het materiaal.

Klanten van Sport Performance Club ontvangen 10% korting op kleding en schoenen bij De Hardloopwinkel.

Podologie

Indien uit de intake en analyse blijkt dat er een blessure is of dat je extra ondersteuning nodig hebt, kan Sport Performance Club een podologische steunzool aanmeten. Deze zool wordt met de nieuwste technieken vervaardigd door middel van een scan die tijdens de intake is gemaakt. Steunzolen vallen onder veel aanvullende verzekeringen. Raadpleeg jouw aanvullende verzekering voor de exacte vergoeding.

Lactaatinspanningstest

Een inspanningstest is voor iedere hardloper geschikt. Of je nu beginner bent of al heel wat wedstrijden op je naam hebt staan. Zo effectief en efficiënt mogelijk trainen is voor iedereen nuttig. En daarnaast komt het natuurlijk ook je prestaties ten goede.

Bij de lactaatinspanningstest bij Sport Performance Club wordt gemeten hoeveel lactaat er in het lichaam ophoopt bij welke inspanning. Lactaat komt vrij bij de verbranding van koolhydraten, je kunt het beschouwen als een restproduct. Tot een zekere hoogte van inspanning is ons lichaam goed in staat om dit lactaat af te voeren, daarna stapelt het zich teveel op en gaan de spieren verzuren. Dit moment heet het omslagpunt, ofwel de anaërobe drempel.

Het is handig voor hardlopers (en hun trainers) om deze anaërobe drempel te weten zodat er veel specifieker getraind kan worden. Wanneer het omslagpunt verlegd kan worden kan het lichaam hogere inspanningen aan: de conditie wordt beter, een hoog tempo kan langer worden volgehouden en er kan überhaupt een hoger tempo gelopen worden voordat de verzuring optreedt.

​De inspanningstest kan zowel op de loopband als op de fiets (voor wielrenners) worden afgenomen. Na een goede warming-up wordt de intensiteit steeds een beetje opgevoerd en wordt naast de hartslag ook het lactaatniveau in het bloed gemeten door middel van een vingerprikje. Na afloop kan Sport Performance Club heel nauwkeurig met de resultaten jouw drempelwaardes aflezen en jouw hartslag- en trainingszones bepalen.

Locatie

0