Nieuw: Garmin Forerunner 745

okt 8, 2020 | Nieuws

Hét nieuwe model van 2020 van Garmin is de nieuwe Forerunner 745.

De Forerunner 745 is de langverwachte opvolger van de Forerunner 735XT. Vanwege de grote hoeveelheid nieuwe features mag het gezegd worden dat de nieuwe Forerunner 745 een grote stap vooruit is. Beide modellen worden beschreven als triatlon of multisport horloge. Bij de Forerunner 735XT had je echter nog een borstband nodig voor hartslagmetingen in het water. Bij de FR 745 is dit omgezet naar een nauwkeurige hartslagregistratie om de pols. Hiernaast heeft Garmin nu ook Garmin Pay toegevoegd en is het mogelijk om muziek op het horloge te zetten.

De Forerunner 745 heeft daarnaast ook meer trainingfuncties ingebouwd gekregen. Zo worden bijvoorbeeld de trainingseffecten en status beter gemeten en berekend. Op basis van deze gegevens kan het horloge je een nauwkeurige Race Prediction geven.

Nog een andere toevoeging ten opzichte van de 735XT is dat er meer oog is voor de veiligheid tijdens het sporten. Natuurlijk had de 735XT de LiveTrack feature, maar in de Forerunner 745 is deze uitgebreid met de Incident Detection en Assistance functies. Zo kun je nog veiliger op pad.

Voor de echte Garmin-kenners zullen al deze functies erg bekend voor komen. Dit klopt ook, want eigenlijk heeft de Forerunner 745 alles wat de duurdere Forerunner 945 ook heeft. Op een aspect na, namelijk ingebouwde kaarten. De 745 beschikt niet over deze functie, maar natuurlijk kan je wel een route op het horloge uitstippelen. Naast de kaarten is er nog een verschil. De horlogekast is net iets kleiner, smaller en lichter dan die van de FR945.

Ben je na het lezen van dit stukje nieuwsgierig geworden naar de Garmin Forerunner 745? Kom dan een kijkje nemen in een van onze winkels of bestel in onze webshop.

.

Geschreven door Team Rotterdam

0