Doe mee met de Leiden Ladiesrun voor het goede doel!

aug 29, 2019 | Evenement

De 9e Leiden Ladiesrun vindt plaats op vrijdagavond 6 september 2019. Het startschot wordt om 19.30 uur gelost. De start en de finish van de Leiden Ladiesrun vinden plaats bij de tennisvereniging Stevenshof, Dobbedreef 1B (Stevenshof) in Leiden.

Net als voorgaande jaren heeft het bestuur ook dit jaar weer een nieuw goed doel gekozen. Dit jaar gaat er gelopen worden voor Stichting Muco & Friends. De volledige opbrengst zal zoals elk jaar volledig naar het goede doel gaan. Wij hopen met z’n allen weer een mooi bedrag neer te zetten.

Muco & Friends zet zich in voor Cystic Fibrosis (taaislijmziekte)

Wat is Cystic Fibrosis?

In ons lichaam zitten ontelbaar veel kliertjes die slijm uitscheiden. Dat slijm is belangrijk, want het helpt bij het afvoeren van bacteriën en bijvoorbeeld stofdeeltjes die zijn ingeademd. Bij gezonde mensen is het slijm vrij vloeibaar, doorzichtig en dun. Als je Cystic Fibrosis hebt, is het slijm juist erg taai en dik.

Omdat dit taaie slijm niet goed in staat is om de afvalstoffen te vervoeren, ontstaan er overal in het lichaam ophopingen van dit slijm dat niet verder kan. Vooral in de longen veroorzaakt dit problemen. Het opgehoopte slijm zorgt daar voor ontstekingen en leidt tot benauwdheid. Ademhalen is dan niet altijd even gemakkelijk.

Cystic Fibrosis is een ernstige ziekte die helaas niet te genezen is. Het is een erfelijke ziekte die in Nederland bij zo’n 1.500 mensen voorkomt, waarvan er meer dan 800 volwassen zijn. Het is dus redelijk zeldzaam. De afgelopen jaren is er steeds meer mogelijk geworden om de symptomen te bestrijden en het ziekteproces te vertragen. Daardoor kun je met Cystic Fibrosis een stuk beter leven dan vroeger, al blijft het een zeer vervelende ziekte. De levensverwachting is voor iedereen verschillend, maar ligt gemiddeld op de 35 a 40 jaar.

Voor meer informatie over de wedstrijd zelf, ga naar de website:
http://leidenladiesrun.nl/info-ladiesrun/

De voorinschrijving sluit op maandag 2 september!

Geschreven door Marleen

0