Leest breedte hardloopschoen

 

Let op! Hardloopschoenen vallen standaard altijd 1 maat kleiner uit dan je gewone voetmaat. 

 

Uitleg breedte maten 

De meeste hardloopschoenen hebben een normale breedte en zijn geschikt voor 80% van de hardlopersvoeten. Verschil in pasvorm is er altijd tussen de verschillende hardloopmerken. Bovendien is geen mensenvoet hetzelfde.

Hardloopschoenen kun je daarom over het algemeen indelen in:

SMAL- zowel de zool als het bovenwerk is hierbij ongeveer een halve cm smaller dan normale hardloopschoenen in de breedte. Dit komt doordat er minder stof wordt gebruikt voor het bovenwerk. Zowel in de voorvoet, bij de wreef als in de hiel valt de smalle schoen daarom strakker om de voeten dan gewone hardloopschoenen.

NORMAAL- normale pasvorm en is voor de meeste voeten geschikt.

BREED- per breedte aanduiding (2E en 4E) kun je hierbij uitgaan van een halve centimeter meer ruimte voor de voeten. De zool breedte en -lengte zijn gelijk aan een normale hardloopschoen breedte. Echter is er meer stof en dus ruimte voor dikkere, brede voeten in het bovenwerk gecreëerd. Een halve centimeter extra bij de voorvoet, in de wreefhoogte en in de hiel. De hielkap bij een 2E en 4E breedte schoen is ook vaak ronder (minder geknepen) en daardoor ruimer/breder (+halve centimeter).

 

Leestbreedtes heren

SMAL - 1B

NORMAAL - 1D

BREED - 2E / 4E

 

Leestbreedtes dames

SMAL - 2A

NORMAAL - 1B

BREED - 1D / 2E