Herzog Compressiekousen: Bewezen Effectief!

aug 20, 2021 | Nieuws

Het merk Herzog is trots, heel erg trots. Zij mogen vanaf heden stellen dat ze, op mondiaal niveau, de enige compressieleverancier zijn die kousen produceert waarvan de werking wetenschappelijk bewezen is. Herzog kousen zijn effectief in het bestrijden van blessures en het bevorderen van het herstel. Dat blijkt uit het omvangrijke gebruikersonderzoek van Franke en Backx (2021) vanuit het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

Vanuit het cluster sportgeneeskunde hebben Franke en Backx (2021) een grootschalig cross-sectioneel onderzoek verricht naar de effecten en de werking van Herzog PRO Sport Compressiekousen. Binnen dit onderzoekstraject is gekeken naar het blessurepatroon en de sporthistorie van ruim 800 sporters. Wil jij de volledige publicatie in Sport, Medicine en Rehabilition lezen? Je download het gehele onderzoek eenvoudig hier. Speciaal voor jou heeft Herzog de interessantste resultaten op een rijtje gezet.

Waarom kiezen sporters voor Herzog kousen?

De overgrote meerderheid van de onderzoeksdoelgroep was hardloper. Op de vraag waarom deze groep sporters Herzog kousen droegen, werd opvallend vaak ‘secundaire blessurepreventie’ genoemd. Dit houdt in dat de atleet wil voorkomen dat een oude blessure terugkeert. Daarnaast zien veel fanatieke sporters Herzog compressiekousen als effectief middel om de symptomen van een aanwezige blessure te verminderen of te verlichten.

90% van de sporters wordt met Herzog kousen niet meer geconfronteerd met terugkomende blessureklachten.

Welke positieve effecten worden ervaren?

Van de atleten die aangeven Herzog kousen te dragen voor ‘secundaire blessurepreventie’, bevestigt maar liefst 98% dat zij met Herzog kousen daadwerkelijk niet meer geconfronteerd worden met terugkerende klachten. Pijntjes die vaak opspelen door het opbouwen van de trainingsintensiteit, blijven door het dragen van Herzog kousen uit. Van de sporters die Herzog kousen gebruiken voor een sneller herstel, signaleert 80% na de inspanning een aanzienlijk snellere regeneratie. Naast blessurepreventie en herstel worden Herzog kousen door sommige atleten puur en alleen gedragen voor ‘prestatieverbetering’. Van de sporters die in deze categorie vallen, geeft 70% aan dat zij daadwerkelijk een verbetering signaleerden in hun sportprestaties.

Herzog kousen worden vaak ingezet om terugkeer van blessures te voorkomen (48,6%) of huidige pijnklachten te minimaliseren (14,8%).

Naast gebruikerservaringen hebben Franke en Backx (2021) zich tevens verdiept in de fysiologische verklaring voor de blessurepreventieve werking van Herzog compressiekousen. Zo halen zij onderzoeken aan waarin duidelijk naar voren komt dat het dragen van compressiekousen tijdens het hardlopen de trilling van de kuitspieren vermindert. Herzog kousen verminderen de schokbelasting waardoor er minder trekkrachten aan de achillespezen en scheenbeenvlies kunnen ontstaan.

80% van de atleten geeft aan sneller te herstellen met Herzog kousen.

Conclusie

Wanneer we kijken naar de ervaren effecten van ruim 800 fanatieke atleten blijkt heel duidelijk dat sporters Herzog kousen dragen om (de terugkeer van) blessures tegen te gaan, het herstel te bespoedigen en sportprestaties te verbeteren. Het grootschalige gebruikersonderzoek van Franke en Backx (2021) toont aan dat Herzog kousen worden gezien als een effectief middel om blessures te verminderen en te voorkomen.

Wil jij de volledige publicatie in Sport, Medicine en Rehabilition inzien? Kunt het gehele onderzoek hier lezen.


Shop de compressiekousen van Herzog bij ons in de winkels (wij meten de juiste maat voor jou op) of in de webshop!

Geschreven door Marleen

0