Hardlopen in de hitte

jun 27, 2018 | Blog

De komende weken weken gaan de temperaturen weer omhoog, en ook op veel vakantiebestemmingen zal je de komende tijd te maken krijgen met hoge temperaturen. Wil je ondanks de hitte toch je kilometers blijven maken? Wij hebben de belangrijkste tips op een rijtje gezet…

DRINK!!

Dit weet natuurlijk iedereen, maar doet ook iedereen dit?? Zorg dat je voldoende vocht binnenkrijgt, tijdens maar zeker ook voor en na het lopen. Zorg dat je overdag voldoende drinkt en blijft drinken en ga bij het lopen niet de deur uit zonder water.

STEL JE DOELEN BIJ

De warmte heeft effect op je prestaties, je zal niet je normale niveau halen. Pas je snelheid en afstand aan, door de warmte is het trainingseffect net zo groot.

SMEER JE IN

Zorg dat je je voor het lopen goed insmeert, ook heel logisch maar wordt vaak vergeten. Voor het sporten zijn er ook speciale zonnebrandcrèmes die goed bestand zijn tegen zweten. Dus geen prikkende ogen onderweg…

NEEM DE TIJD OM AF TE KOELEN

Het beste is om na het lopen nog even een goed stuk te wandelen, zo koel je de lichaamstemperatuur vast wat af en is het temperatuurverschil niet te groot als je onder de lekker koude douche springt. Thuis nog even uitzweten voordat je gaat douchen is ook altijd fijn om te voorkomen dat je bij het afdrogen nog steeds staat te zweten.

LOOP ‘S OCHTEND OF ‘S AVONDS

Zorg dat je niet op het heetst van de dag gaat lopen, ga vroeg of laat op de dag je rondje lopen.

Geschreven door Peter

0