3e plek Marije tijdens de Europacup clubs junioren

sep 26, 2018 | Blog

Hallo,
Net als vorig jaar mocht ik PAC gaan vertegenwoordigen tijdens de Europacup. Dit jaar een poule hoger, namelijk in poule A. De wedstrijd vond plaats in Castellón (Spanje). 13 september (donderdag) vertrokken wij met een jongens en een meiden team. We vlogen vanuit België en zijn geland in Valencia. De dag voor de wedstrijd (14 september) hebben wij in de avond losgelopen op de atletiekbaan in Castellón. In de ochtend hebben wij de stad verkent.

Zaterdag 15 september begon de wedstrijd 1500 meter hardlopen met typisch Nederlands weer, maar toen ik moest lopen was het weer gelukkig opgeklaard. Met een sterk deelnemersveld werd het een “boemelwedstrijd”. Het tempo was in het begin erg laag, waarna het steeds meer werd opgebouwd. De laatste ronde werd één lange sprint. De laatste 200m nog van de vijfde plek naar plek nummer 3 kunnen sprinten (met maar 0.04 sec verschil met nummer 2).

Later op de avond nog samen met Gabrielle, Jasmijn en Diane de 4 x 400m gelopen op een nog sterker bezet veld. Met het meidenteam van PAC zijn wij 6de geworden wat betekend dat we in poule A mogen blijven. Het jongensteam van PAC is helaas gedegradeerd naar poule B. Zondag 16 september teruggekomen van dit gave weekend, waar ik weer veel geleerd heb, maar vooral genoten heb.

Mijn doelen voor de komende periode:
• Het EK duathlon (junioren) in oktober op Ibiza. Het gaat over de afstanden 5km lopen – 20 km fietsen – 2,5km lopen.
• Voorbereidingstraject voor het EK Cross (junioren) voor in december in Tilburg (Nederland). Aankomend weekend heb ik een trainingsweekend in Papendal als voorbereiding op de selectie wedstrijd. De selectie wedstrijd is de Warandeloop, dit is hetzelfde parcours wat gaat gebruikt worden voor het EK cross.

Groeten Marije

Geschreven door Marcel

0