De zon schijnt weer, tijd voor de zonnebril

mei 9, 2022 | Blog

Ben je op zoek naar een leuke, betaalbare zonnebril voor tijdens het hardlopen en wil je er ook nog eens hip uitzien, dan zijn de zonnebrillen van GOODR een echte must-have voor jou! Behalve dat ze er leuk uitzien zitten ze ook nog een lekker. Ze stuiteren niet op je neus en blijven ook goed zitten als je transpireert. De brillen van GOODR hebben allemaal een bijzondere naam en achter elk van deze naam schuilt een bijzonder verhaal, hoe leuk is dat! Maar welke zonnebril is de leukste, of eigenlijk beter gezegd de beste voor jou? Het is namelijk belangrijk dat je de voor jou meest geschikte kleur glazen kiest.

De juiste kleur glazen voor je zonnebril

De GOODR hardloopzonnebrillen hebben allemaal verschillende kleuren spiegelglazen, maar de kleur van de spiegel zegt niets over de kleur van de glazen. Dus hoe je door de bril kijkt… De blauwe glazen zijn bijvoorbeeld bruin om door te kijken. De goudkleurige daarentegen weer blauw. Test de brillen dus ook voordat je ze aanschaft, niet iedereen vindt hetzelfde kleur glas even aangenaam om door te kijken. Hieronder vind je enige uitleg over de verschillende kleuren glazen, dus niet de kleur van de spiegel 😉

Blauwe glazen

Blauwe glazen zorgen voor het filteren van scherp licht en verlagen de contrasten. Deze kleur glazen zijn ook zeer geschikt voor als je op het strand bent, tijdens het tennissen of in de sneeuw.

Oranje glazen

Oranje is over de gehele dag goed te dragen. ‘s Ochtend, ‘s middags, maar ook ‘s avonds tijdens de schemering. Ze filteren het blauwe licht waardoor je juist meer scherpte en contrasten waarneemt.

Roze glazen

Deze kleur vermindert met name de lichtschittering. Ze zorgen ervoor dat het zicht veel helderder wordt en verhogen tevens het zicht en het contrast. Kijken door een roze bril is meestal leuk ;-), maar het is zeker ook aan te raden als er veel bewolking is en bij zowel zonsopkomst als zonsondergang

Groene glazen

Groene glazen zorgen ervoor dat de lichtschitteringen worden afgeremd en dat de schaduwen minder donker worden. Groene glazen raden we je aan als je veel buiten bent. De kleuren om je heen zie je zoals ze horen te zijn. Ze zijn dus kleurneutraal en voorkomen vermoeide ogen.

Bruine glazen

Een bril met bruin glas zorgt voor een verhoogd contrast. De glazen houden het blauwe licht tegen, waardoor het verschil hetgeen wat je ziet en de groene achtergrond wordt vergroot. Deze bril is zeer geschikt tijdens trailrunning, maar ook tijdens het golven, het voetballen, wandelen en klimmen. Ook zijn bruine glazen uitermate geschikt tijdens het autorijden.

Grijze glazen

Een zonnebril met grijze glazen verminderen verblindende lichtschitteringen en geven een natuurlijke kijk van de kleuren om je heen

Naast al deze tips gaat het er natuurlijk met name ook om wat jij persoonlijk het meest prettig vindt om door te kijken

UV-straling

Last but not least is het natuurlijk het aller belangrijkste dat je zonnebril ervoor zorgt dat het je ogen 100% beschermt tegen de schadelijke UV-straling. De GOODR zonnebrillen staan hier garant voor.

Schoonmaak tip

De GOODR zonnebrillen zitten verpakt in een mooi doosje en een brillenzakje. Gebruik dit zakje om je brillenglazen mee schoon te maken. Zo blijft het spiegelglas het langste goed behouden

Geschreven door Team Rotterdam

0